Son dakika! MİT ve Emniyet'ten MOSSAD ajanlarına operasyon! 7 gözaltı

Son dakika! MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak gerçekleştirdiği operasyon ile edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan, içlerinde bir özel dedektifin de olduğu 7 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan AYBERK olduğu belirlendi. Bakan Ali Yerlikaya'dan operasyon ile ilgili açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

  • Son dakika! MİT ile İstanbul Emniyeti'nin gerçekleştirdiği ortak operasyonla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan, içlerinde bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şahıs gözaltına alındı.

Son dakika! MİT ve Emniyet'ten MOSSAD ajanlarına operasyon! 7 gözaltı - Resim : 1

PARA KARŞILIĞI ÖZEL BİLGİLERİ MOSSAD'A SIZDIRDI

  • Gözaltına alınan kişilerden birinin TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan AYBERK olduğu tespit edildi.

Son dakika! MİT ve Emniyet'ten MOSSAD ajanlarına operasyon! 7 gözaltı - Resim : 2

  • MİT, yaptığı çalışmalar kapsamında, özel dedektif AYBERK’in para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırdığını belirledi.
  • AYBERK’in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi.

Son dakika! MİT ve Emniyet'ten MOSSAD ajanlarına operasyon! 7 gözaltı - Resim : 3

  • Eski bir kamu görevlisi olan ve özel dedektiflik yapan AYBERK’in, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.

Son dakika! MİT ve Emniyet'ten MOSSAD ajanlarına operasyon! 7 gözaltı - Resim : 4

MOSSAD TARAFINDAN BELGRAD’DA EĞİTİLDİ

  • MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif Hamza Turhan AYBERK ile temasa geçtiği tespit edildi.
  • AYBERK, İsrail Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı.
  • 2019’da yılında Belgrad’da AYBERK’e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi.
  • AYBERK, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı.
  • Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyona ilişkin olarak şu açıklamada bulundu:

"Uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik İstanbul’da eş zamanlı olarak İsrail istihbarat unsurlarına karşı düzenlenen “KÖSTEBEK-2” operasyonunda 7 şüpheli yakalandı!

Ülkemiz sınırları içinde yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz! MİT ve EGM İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve istihbarat Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen ortak operasyonda; İsrail İstihbarat Servisi'nin hedefindeki Türkiye’de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve topladığı bilgi ve belgeleri İsrail istihbarat unsurlarına aktardığı tespit edilen 7 şüpheli yakalandı."

Polis ve bekçilerin kıyafetlerinde değişiklik! Yeni kıyfetlerin çizimi Resmi Gazete'de Tık almak için ne yapacağını şaşırdı! Trafikte twerk yaptı Çanakkale depremi sonrası uzman isim açıkladı! İstanbul depremini tetikler mi? Filistin Devlet Başkanı Türkiye'ye geliyor