Son Dakika: MHP il başkanları toplandı! Genel Başkan Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı mutabakata varmıştır

Son Dakika: MHP il başkanları toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı kararını vermiş, mutlaka mutabakata varmış, 31 Mart için yola koyulmuştur. AK Parti'yle çözemeyeceğimiz bir mesele olmayacaktır" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'o acıya saygılı olmak lazım' dediği Şeyh Said isyanına ilişkin "Ne acısı? Hainlere acıyan, Türk milletine teröristlerin penceresinden bakandır" diyerek tepki gösterdi. Fenomenler ve hakeme saldırı da gündemindeydi.

Son Dakika: MHP il başkanları toplandı! Genel Başkan Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı mutabakata varmıştır

Son Dakika: MHP il başkanları, Genel Merkez binasında bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta istifasını veren Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın ismini vermeden "Sırf kazanmak uğruna yanlışlara göz yumamayız" dedi.

Muhalefete de sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "CHP güvenlik sorunudur, İYİ Parti kendi içinde bile alavere dalavere peşinde" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimde Cumhur İttifakı'nda her şeyin yolunda olduğunu belirten Bahçeli, Özgür Özel'in Şeyh Said isyanına ilişkin yorumuna da tepki gösterdi; fenomenleri, kütçe konuşma meselesini, hakeme saldırıyı gündemine taşıdı.

Son Dakika: MHP il başkanları toplandı! Genel Başkan Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı mutabakata varmıştır - Resim : 1

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"MHP inanç ve irade aydınlığıdır. Bu aydınlığın kaynağı teşkilat yapısıdır. Teşkilat demek meydanın boş olmadığını gösteren cesaret demektir. Sizler yurdumuzun her köşesinde halkımızın nabzını tutuyorsunuz, buna devam ediniz. 'Ülkede birlik, ilkede birlik' istikametinden şaşmadan MHP'nin mesajlarını taşıyor, hayallerini anlatıyorsunuz. Tereddüt ve tenakuza düşmeden ilerleyiniz. Yolunuz açık olsun.

Allah'a çok şükür teşkilatlarımız çelik gibidir. Anormaller bencilliğin, terbiyeden azade hırsların tedavisi yapılmadıkça iç huzuru yakalamak zordur. Siyaset hiziplerin çatışmasına ortam açtığı müddetçe heyecanlar anlam ve değerini kaybedecektir. Bunun sonucu da hezimettir.

Son Dakika: MHP il başkanları toplandı! Genel Başkan Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı mutabakata varmıştır - Resim : 2

SAFFET SANCAKLI'NIN İSTİFASI: YANLIŞLARA GÖZ YUMAMAYIZ

Davayı omuzlayan, yükü kaldıran, nefsini ayağının altına alan, vatanın bekçiliğini şeref sayan bir teşkilat yapısı ve dava insanı varlığıyla sadece içimizdeki hainlere değil yedi düvele meydan okumamız mukadderdir. 

İnsan eksilterek siyaset yapamayız. Siyasette maksat gönül kazanmaktır. İnsan inciterek siyasette ilerleme kaydedilemez. Siyasetin rotası incelikle ve insaniyet ölçüleriyle tayin edilmelidir. MHP'nin yaptığı da yapacağı da aynen budur. Yanlışlara göz yumamayız. Davamızın bekası için yeri zamanı geldiğinde karar almak zorundayız. Hiçbirimizin davanın önünde ya da üstünde olmadığımızı idrak dahilindeyiz. Sırf kazanmak için de zaafiyet gösteremeyiz. Zorlu kararları yeri geldiğinde almak zorundayız. Sırf kazanmak uğruna yanlışlara göz yumamayız."

YEREL SEÇİM MESAJI

Türk tarihi bizlerin inkar edemeyeceğimiz bir misyon tayin etmiştir. Baki misyon gereğince geleceğin süper güç Türkiye mimarisi siyaseti tasarrufumuza emanettir. Tarih ile coğrafyayı birbirine bağlayan Kızılelma gayesiyle yanan irade cumhur namıyla sivrilmiştir. Bu tırmanış sekteye uğramamalıdır. 14 Mayıs - 28 Mayıs seçimleriyle yasama ve yürütme Cumhur İttifakı'nın kazanımıyla tevasül etmiş, yeni yüzyılın ilk harcı karılmıştır. Sıra mahalli idareler seçimi almıştır. Allah'ın izniyle aziz ve arif olan Türk milletinin takdiriyle 31 Mart eşiği sağ salim aşılacaktır. MHP 31 Mart'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılına ivme verecek demokratik sınır hattı olarak görecektir. 3 belediye fazla 5 belediye fazla almadan ziyade ülkemiz ve geleceğimiz adına her türlü özveriyi gösterdiğimizi samimiyetle paylaşmak istiyorum. Umman'a dalmayıp ebedileşen su damlaları gibi Türk devrine yürekten desteğimiz olacaktır. Zaman tünelinde her şey değişse de suretler kaybolsa da Türk milleti kıyamete kadar yaşayacaktır. Basit siyasi hesap yapacak diyecek bulanık suda balık avlayacak ne tıynet ve merakımız vardır. Olduğumuz gibi görünür göründüğümüz gibi oluruz. İstikrar ve hizmet için uyumlu yönetimle ulaşacağız.

Son Dakika: MHP il başkanları toplandı! Genel Başkan Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı mutabakata varmıştır - Resim : 4

"CUMHUR İTTİFAKI KARARINI VERMİŞ, MUTABAKATA VARMIŞTIR"

Hiç kimse fıtrat değişir sanmamalı, bu kan yine o kandır. Cumhur İttifakı olarak büyük resme kafa yoruyor, tek tek ağaçtan ziyade ormanın bütününe odaklanıyoruz. Hakikat gelince ihanetin yerle yeksan olacağı bilincindeyiz.

Cumhur İttifakı kararını vermiş, mutlaka mutabakata varmış, 31 Mart için yola koyulmuştur. AK Parti'yle çözemeyeceğimiz bir mesele olmayacaktır.  

Muhalefetin seçenek olmaktan uzaklaştığı dönemde yeni yüzyılı inşa etmeliyiz. Türkiye'deki köksüz ve kimliksiz muhalefetin durumu böyledir. Devir Türk devridir. Zillet lekesini kazıyarak çıkarmak Türk devrine müstesna bir hizmettir. Biz hizmetkarız.

Son Dakika: MHP il başkanları toplandı! Genel Başkan Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı mutabakata varmıştır - Resim : 5

"CHP İYİ PARTİ VE DEM ZİLLET İLE HEZİMET ARASINDA SALLANIYOR"

Zillet ile hezimet arasında sallanan CHP İYİ Parti ve DEM... Kimin kimi çelmelediği belli değildir. Öylesine karmaşık bir hal aldı ki. Seviyesiz bir hal alan bu durum sadece siyasete değil Türkiye'ye zarar vermektedir. Ülkesinin değerleriyle çelişen bir muhalefet söz konusu. Bizim için asıl tehlike dış düşmanlar değil Meclis'in içine girmişlerdir. CHP güvenlik sorunudur. İYİ Parti kendi içinde bile alavere dalavere peşinde.

FENOMENLERE TEPKİ

Vatandaşlarımız alın teriyle geceli gündüzlü mücadele veriyorken aklını kaçırmış gibi para harcayıp kahvesine altın tozu koyanların mantar gibi bitmeleri sistem sorunu olmalıdır. Bu kapsamdaki hedef ahlak, adalet, eşitlik kapsamındaki tartışmaları aymazlığı ve kurnazlığıdır.

"SOMALİ CUMHURBAŞKANININ OĞLU HESAP VERMEK ZORUNDADIR"

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun vatandaşımızı öldürdükten sonra çekip gitmesi muhalefetin dedikodu çarkını sürdürmesi aymazlığa örnektir. Elbette Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Türk yargısının önünde hesap vermek zorundadır.

UMUT MELER'E SALDIRI

Mehmetlerimiz masum insanlarımız şehit edilirken çıtı çıkmayanların birden bire ortalığı ayağa kaldırmaya seferber olmaları bize göre çarpıklıktır. Hakeme yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Türkiye'nin imajını yaralamak için kullananları mavracı olarak addediyoruz. Sahaların ve tribünlerin ateşiyle toplumsal kaosu yükseltmek istikrarsızlığa çanak tutmaktır.

MECLİS'TE KÜRTÇE KONUŞMA TARTIŞMASI

TBMM'de Kürtçe konuşma yapılması, haine karşı artan övgülerdir. Türkiye'nin dili Türkçe'dir. Türkçe dışında konuşma yapmak kardeşliğimize yapılabilecek en büyük kötülüktür. Anadil bahanesiyle Kürtçe'nin merkeziyetleşmesi düşünülemeyecektir.

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'ŞEYH SAİD İSYANI' YORUMU

"Hınıslı Said bir vatan hainidir, katildir, canidir, emperyalizmin uşağıdır, yaşadığı dönemin teröristidir. Bu soysuza kim övgü yağdırıyorsa onunla aynı fikirdedir. CHP Genel Başkanı'nın bir televizyonda yaptığı 'o acıya saygılı olmak lazım' açıklamasının neresini düzeltelim. Ne acısı? Hainlere acıyan, Türk milletine teröristlerin penceresinden bakandır."

Köpek saldırısına uğrayan 79 yaşındaki kadın korku dolu anları anlattı CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi’ne geçti Yaşar Okuyan'ın ailesinden öldü haberlerine yalanlama 30 bin varil petrol üretiliyor