Son dakika! Devlet Bahçeli'den MHP Grup Toplantısı'nda dikkat çeken açıklamalar: Belediyecilik sevda yönetimidir

Son dakika haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli buradaki değerlendirmelerinde birçok meseleye değindi. Bahçeli sözlerine başlarken öğrencilere seslendi ve ardından da belediye seçimlerine değindi. MHP Genel Başkanı gelecek seçimlerle ilgili ' durmak yok' mesajı verdi.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den MHP Grup Toplantısı'nda dikkat çeken açıklamalar:  Belediyecilik sevda yönetimidir

Son dakika haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli burada söze öğrencilerle ilgili açıklamalarıyla başladı. Bahçeli üniversite sınavları ile ilgili, "Ümit ediyorum ki geniş bir mutabakat sağlayarak üniversite sınavını kaldıracağımız günler uzak değildir." dedi.

MHP Genel Başkanı, açıklamalarında Merkez Bankası faiz kararı, yerel seçimler gibi pek çok meseleye değindi. 

Bahçeli, yerel seçim ile ilgili değerlendirmelerinde, "Birinci stratejik hedefimiz mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek yenilerini eklemektir. İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir belediyeleri olmak üzere diğer tüm büyükşehir belediyelerinin, il ve ilçe belediyelerinin Türkiye'nin yükselen itibarına müzahir şekilde yönetilmesi tarihi önemdedir. Belediyecilik bir sevda yönetimidir." dedi.
Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Huzurlu bir gelecek Türk gençliği ile güvenceye kavuşacaktır. Çocuklarımız geleceği meşale gibi aydınlatacaktır. Gönüllerini tavaf ettiğimiz zaman özlem ve hasretlerini öğrenmemiz mümkündür. Bu ilerleyiş sayesinde yürekler topluca vurursa geleceğin kilitli kapısı açılacaktır. Çağa ve zamana yönelik mesajlarımızın hedefi gençlerimizdir. Yıkılmaz kale, düşmeyen inanç, geri adımı olmayan taarruz bilincidir gençlik. 

Hayat basamaklarını sabırla tırmanan, sevgi ve saygıyı rehber eden kim varsa güzel ahlakın yörüngesine girmiş demektir. Geçmişte hüzünle alınan karneler, kaygıyla girilmiş sınavlar gün geliyor gülümseyerek anılıyor. Mesele notların yüksek ve düşüklüğü değil onu alanın vicdani tecellisidir. Ülkemizde 19 milyonu temel öğrenimde, 8 milyon da yüksek öğrenimde olmak üzere 27 milyon öğrenci vardır. Pek çok ülkenin nüfusundan fazladır bu sayı. Karne heyecanı yaşayan tüm evlatları ve ailelerini tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum. Gençlerin hedeflerine ulaşmazlarsa bunun dünyanın sonu olmadığını ifade etmek istiyorum. Gençlerin her şart altında yanlarındayız. Her mücadeleyi vermekten kaçınmayacağız.

İyiliğe karşı iyilik adalettir, iyiliğe karşı kötülük cinayettir, kötülüğe karşı iyilik ihsandır. İnsanlığın en büyük derecesidir.

Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmanın koçbaşı gençlerimizdir. Teknolojik gelişmelerin boyutu nereye ulaşırsa ulaşsın, sahip olduğu beşeri cevherin adı Türk gençliğidir. Üstelik alfabenin hiçbir harfiyle sınırlandırılamaz.

O gençliktir ki; kim var diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan ben varım diyebilen bir gençliktir.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den MHP Grup Toplantısı'nda dikkat çeken açıklamalar:  Belediyecilik sevda yönetimidir - Resim : 1

"ÜNİVERSİTE SINAVINI GENİŞ MUTABAKATLA KALDIRALIM"

Ümit ediyorum ki geniş bir mutabakat sağlayarak üniversite sınavını kaldıracağımız günler uzak değildir.

SEÇİM SONUÇLARI

Parti olarak seçim sonuçlarını değerlendirdik. Stratejik hedeflere ulaşmanın memnuniyeti dile getirilmiştir. Parti olarak rehavete kapılamayız. Hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz. Zaman, çalışma zamanıdır.

Bir günümüzün diğeriyle aynı olmamasına özellikle dikkat ve özen gösteriyoruz.

Türkiye'mize nefes aldırmak, iç ve dış kaynaklı sorunları çözmek, milletimizi hak ettiği mevkilere çıkarmak asıl gayemizdir. Bu itibarla siyasi mücadelemizi şevkle sürdürmek zorundayız.

"BELEDİYECİLİK BİR SEVDA YÖNETİMİDİR"

Birinci stratejik hedefimiz mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek yenilerini eklemektir. İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir belediyeleri olmak üzere diğer tüm büyükşehir belediyelerinin, il ve ilçe belediyelerinin Türkiye'nin yükselen itibarına müzahir şekilde yönetilmesi tarihi önemdedir. Belediyecilik bir sevda yönetimidir.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den MHP Grup Toplantısı'nda dikkat çeken açıklamalar:  Belediyecilik sevda yönetimidir - Resim : 2

"İSTANBUL 5 YILINI KAYBETMİŞTİR"

İstanbul 5 yılını kaybetmiştir. Aynı durum Ankara, Antalya, Mersin, Antalya, Hatay, Tekirdağ büyükşehir belediyeleri için de geçerlidir. Türk milleti, mahalli iradelerin üzerine düşen zillet gölgesinden kurtulmalıdır. Allah'ın izniyle CHP'nin ve diğer zillet partilerinin yönetimi altındaki partilerin hürriyet ve haysiyetlerine kavuşmalarına hep birlikte şahit olacağız.

YENİ ANAYASA MESAJI

Yeni bir Anayasa ülkemize kazandırılmalıdır. Her milletvekili, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumlu olacaktır.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Son günlerde politika faizini yükseltme beklentisini artırmak için iç ve dış lobilerin aktif olduğu görülmektedir. MHP'nin faize bakışı değişmemiştir. Faiz artışı üretim çarkına çomak sokan politik bir tercihtir. Ancak Türkiye'nin ekonomik refahı için kısa dönemli ve bazen de can yakan tedbirler vardır.

Muhalefet partilerinin beyhude çırpınışları, ekonomideki temelsiz iddiaları faydasız ve sonuçsuzdur. Artık görülmüştür ki muhalefet partilerinden hiçbir yol olamaz.

"BATIK GEMİYİ İLK TERK EDENLER KORSANLARDIR"

Bunlar dün de bugün de yarın da asla güven vermeyen siyaset simsarlarıdır. Milletvekili olduğu partisinin Cumhurbaşkanı adayına oy vermediğini pişkince açıklayanların, bu ahlaki yarılması bizim sorunumuz değilse de yeni bir Babacan vakasını Türk siyasetinin hak etmediğini söylemek sorumluluğumuzdur. Batık gemiyi ilk terk edenler korsanlardır. Kılıçdaroğlu'nun baba-oğul saltanatından nasıl çıkacağı da merak konusudur.

Cumhuriyet'in sahibi cumhurdur. Cumhuriyet'e düşmanlık, cumhura düşmanlıktır. 14 ve 28 Mayıs öncesinde demokrasi ittifakından bahsedenler, teröristleri yanına yöresine alanlar, ülkemizden intikam almak için kuyruğa girenler çok şükür milli iradenin hisarlarına çarpıp dağılmışlardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milletinin demokratik ve şaşmaz tercihidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak değeri, devletimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımızdır. Tavrımız nettir, duruşumuz Kuvayi Milliyedir. Türkiye Cumhuriyeti yaşayacak, bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, 13 Haziran 2023'te Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmiştir. Bu görüşmenin bizi ilgilendiren kısmı Sayın Abbas'ın bazı çarpık ve endişe veren açıklamalarında somutlaşmıştır. Şu sözler Abbas'a ait:

"Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi, insan hakları meselesi değildir. Bu Çin'in insan hakları ve terörizmle mücadelesidir."

"UYGUR TÜRKLERİNE TERÖRİST DEMEK HAKSIZLIKTIR, GÜNAHTIR, CİNAYETTİR, REZALETTİR, MELANETTİR"

Mahmut Abbas, vicdanı sızlamadan bunları söylemiştir. Biz onlara destek verdikçe, bu zihniyet Türk milletine köstek olmuştur. Biz mazlum Filistinlilerin her zaman yanında olduk. Birkaç gün evvel İsrail'in yasa dışı yerleşimlerini artırmasını kınanması gereken bir durum olarak değerlendirdik. Sayın Abbas, Milliyetçi Hareket Partisinin grup toplantısından sana sesleniyorum: Uygur Türklerine terörist demek haksızlıktır, günahtır, cinayettir, rezalettir, melanettir."

Bahçeli son olarak Kurban Bayramı'nı tebrik ederek açıklamalarını sonlandırdı.

Devlet Bahçeli MHP TBMM
International Institute for Middle East'ten flaş Türkiye analizi! Bölgesel değil uluslararası güç Bakan Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı 12 ilde eş zamanı FETÖ operasyonu Tarih tekerrür etti: Turistik gezi düzenleyen denizaltı Okyanus'ta kayboldu