Son dakika! Konya’da eğitim uçağı düştü! 1 şehit var

Son dakika haberleri... Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda Türk Yıldızları’nın eğitim uçağı düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Pilotun uçak düşmeden önce paraşütle atladığı ve sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, askeri uçağın düştüğü bölgedeki şantiye alanında iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı, kaza ile ilgili gereken incelemenin başlatıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı kaza ile ilgili açıklama yaptı.

Son dakika haberleri... Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda  Türk Yıldızları’nın eğitim uçağı düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Son dakika! Konya’da eğitim uçağı düştü! 1 şehit var - Resim : 1

Edinilen bilgiye göre, 3. Ana Jet Üssü'nde eğitim uçağı henüz bilinmeyen nedenle düştü.

Son dakika! Konya’da eğitim uçağı düştü! 1 şehit var - Resim : 2

Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Son dakika! Konya’da eğitim uçağı düştü! 1 şehit var - Resim : 3

PİLOT KURTULDU

Pilotun uçak düşmeden önce paraşütle atladığı öğrenildi.

Son dakika! Konya’da eğitim uçağı düştü! 1 şehit var - Resim : 4

Pilot, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Son dakika! Konya’da eğitim uçağı düştü! 1 şehit var - Resim : 5

KONYA VALİSİ DUYURDU

Konya Valisi Vahdettin Özkan, askeri uçağın düştüğü bölgedeki şantiye alanında iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğunu açıkladı.

Son dakika! Konya’da eğitim uçağı düştü! 1 şehit var - Resim : 6

Milli Savunma Bakanlığı'nın kaza ile ilgili açıklaması şöyle:

Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde Konya'daki eğitim uçağı kazası ile ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu sabah Konya'da düşen Askeri eğitim uçağımızdan dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize geçmiş olsun diliyorum. Hayatını kaybeden iş makinesi operatörü kardeşimize ise Allahtan rahmet diliyorum.

O ANLARA TANIK OLAN VATANDAŞ ŞAŞKINA DÖNDÜ

Konya’da Türk Yıldızları uçağının düştüğü anlara tanık olan vatandaşın şaşkınlığı ve paniği kameraya böyle yansıdı.

Ayrıntılar gelecek...

Titanik'in birebir kopyası! Titanik II'nin ilk yolculuğu ne zaman? Survivor'da Yunus Emre'nin eşinden 'Aleyna' uyarısı YSK, İstanbul için oy pusulasını değiştirdi CHP'de para sayma skandalıyla ilgili 2 kişi adliyeye geldi