Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var

Son Dakika: Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde Toprak Mahsulleri Ofisi silosunda büyük bir patlama meydana geldi. Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı, olayın 'toz patlaması' olduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamadan 12 kişinin etkilendiğini ve üç kişinin yoğun bakımda entübe edildiğini açıkladı.

Kocaeli Derince Limanı mevkiinde yer alan Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) saat 14.40 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Deprem etkisi yaratan patlama Gölcük'ten de hissedilirken TMO'daki 60 adet buğday yüklü  silodan 13'ü etkilendi.

EKİPLER BÖLGEDE

Derince Limanının batısında meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi.

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 1

NEDEN MEYDANA GELDİĞİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi silosunda meydana gelen patlamanın kesin nedeni henüz açıklanmazken TMO Başkanı Ahmet Güldal, patlamaya ilişkin incelemelerin başladığını belirti. 

PATLAMA ANI KAMERADA

YARALANANLARDAN ÜÇÜ ENTÜBE EDİLDİ

İlk belirlemelere göre yaşanan olayda 12 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlamadan 12 kişinin etkilendiğini, bunlardan 3'ünün tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TMO deposunda meydana gelen patlamadan 12 kişi etkilenmiş olup, 3'ü yoğun bakımda entübe durumdadır. Yaralıların tedavileri Kocaeli Şehir Hastanesi, Derince Devlet, Seka Devlet ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde devam ediyor. Yaralılara, Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanlarına ve şehir halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 3

KOCAELİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: YENİ BİR PATLAMA ÖNGÖRMÜYORUZ

Patlama sonrası Kocaeli Valisi Serdar Yavuz açıklama yaparak, "Enkaz altında kimse yok. Konunun uzmanlarıyla yaptığımız görüşme sonrası buğday tozu sıkışmasıyla böyle patlamaların meydana gelebileceğini öğrendik. Şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor. Yeni bir patlama öngörmüyoruz. Tedbirlerimizi aldık. Siloların içinde buğday vardı" dedi.

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 4

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR BÜYÜKAKIN: 12 YARALIMIZ VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Şu anda ekiplerimiz alanda soğutma çalışması yapıyor. 15 ekip alanda. 12 kardeşimiz yaralı" dedi. Toplam 60 silo olduğunu 13 tanesinin patlamadan etkilendiğini belirten Büyükakın, "Düşük de olsa ikincil bir patlama söz konusu olabilir ancak patlama, yükleme boşaltma esnasında meydana geliyor şu an tüm faaliyetler durduğu için patlama riski ortadan kalktı" dedi.

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 5

BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ AYGÜN'DEN İLK AÇIKLAMA

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'den ilk açıklama geldi. Aygün, "Patlama sonrası yangın meydana gelmedi. Yangın riski yok" dedi.

PATLAMA RİSKİ VAR MI?

Başkan Aygün, patlama riskinin devam edip etmediği konusu hakkında, "Basınçtan oluştuğunu düşünürsek oradaki basıncın atıldığını, başka bir patlamanın meydana gelmeyeceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 6

UZMAN İSİM PATLAMANIN NEDENİ AÇIKLADI: BU BİR TOZ PATLAMASI

Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı, patlamanın 'toz patlaması' kategorisinde yer aldığını açıklayarak, "Olay bir toz patlamadır. Buğday tozu, un, nişasta bunlar patlayıcı tozdur. Bunlar barut gibi patlar. Sebebi hareket ederken elektrik üretmeleridir. Sürtünme nedeniyle kıvılcım çıkar ve patlar. Patlama dediğimiz kısa sürede yangın çıkmasıdır. Bütün tesisi yıkıma kadar götürür. Silolarda çok olmuştur, un değirmenlerde olur. Bu konuya dikkat etmek gerekir. İlk patlama küçüktür, ikinci patlama yıkıma kadar götürebilir. Benzer patlamalar şeker ve un fabrikalarında meydana gelebilir. Silodan hububat alınırken ya da siloya hububat bırakırken meydana gelebilir" dedi.

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 8

İşte patlama anına ilişkin ilk görüntüler...

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 9

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 10

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 11

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 12

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 13

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 14

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 15

Son Dakika: Kocaeli Derince Limanında patlama! TMO'da toz dumana karıştı, çok sayıda yaralı var - Resim : 16

Kaynak: Ajanslar

Alman DW'den ikiyüzlülük! Fetullah Gülen ABD'yi terk etmek için hazırlanıyor Meclis olağanüstü toplanıyor! Yeğenini bakan olarak ilk kez gördü! Gözyaşlarına hakim olamadı