Son dakika... İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Son dakika... İsviçre'nin Zürih kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türk bayrağını hedef alan alçak bir eylem düzenlendi. Eylemin ardından İsviçre`nin Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı`na çağrıldı. Görüşmede, Büyükelçi Ruch’a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu vurgulandı. İletişim Başkanlığı'ın yaptığı açıklamada, çirkin saldırının faillerinin tespit edilmesinin talep edildiği belirtildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de tepki geldi.

Son dakika... İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İsviçre'nin Zürih kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzettikleri kuklayı ve Türk bayrağını yakan terör örgütü PKK yandaşları, İngilizce "Kill Erdoğan" (Erdoğan'ı öldürün) pankartı açtı. İsviçre polisi, kalleş eylemin bilgileri dışında gerçekleştiğini ve izinsiz olduğunu savundu.

"Zürih Devrimci Grev Kolektifi" adlı grup, Zürih'teki UBS bankası önünde gerçekleştirdiği eylemi Instagram hesabından paylaştı, Twitter'dan kuklanın yanma anını gösteren video yayımlandı.

Edinilen bilgiye göre, İsviçre polisi, eylemin bilgileri dışında gerçekleştiğini ve izinsiz olduğunu savundu.

JEAN DANİEL RUCH DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI

Gün içerisinde İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından Bakanlığa davet edildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Görüşmede, Büyükelçi Ruch’a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Görüşmede bu tür saldırılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca olaya ilişkin soruşturmanın başlatılarak, faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılması talep edildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN TEPKİ DOLU AÇIKLAMA GELDİ

İletişim Başkanlığı'ndan da provokatif olaylara sert tepki geldi. Başkanlık tarafından Twitter'dan yayımlanan açıklamada, İsviçre'deki Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin saldırıların kınandığı belirtilerek İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada "İsviçre’den olaya ilişkin derhal soruşturma başlatılarak faillerin tespit edilmesini ve gerekli işlemlerin süratle yapılması da talep edilmiştir. Başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere ilgili makamlarımız marifetiyle olayın takipçisi olmayı sürdüreceğiz. İsviçre’nin, bu türden çirkin saldırılara ve terör örgütlerinin kara propaganda eylemlerine müsaade etmemesini bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk Bayrağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan çirkin saldırıya tepki gösterdi. Çelik, 'İsviçre makamlarının bu alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz' dedi.

"ERDOĞAN’I HEDEF ALAN ÇİRKİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklaması şöyle;

"İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk Bayrağını ve Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsviçre makamlarının bu alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz."

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği ve Zürih Başkonsolosluğunun provokasyona ilişkin İsviçre federal makamları nezdinde girişimleri devam ederken İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede, Büyükelçi Ruch’a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Son dakika... İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı - Resim : 1

İSVİÇRE'DE "ERDOĞAN'I ÖLDÜRÜN" PANKARTI AÇANLARA BERAAT KARARI VERİLMİŞTİ

İsviçre'nin başkenti Bern'de Federal Parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı'nda 25 Mart 2017'de düzenlenen "Hayır" mitinginde, siyah fon üzerine hazırlanmış pankartta, başına silah doğrultulmuş Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Erdoğan'ı öldürün" yazısı, altında da "Kendi silahlarıyla" ifadesi yer almıştı.

Pankartı açan sanıklar hakkında dava açılmıştı. 18 Ocak 2022'de başlayan davada, hakim 4 sanık hakkında 9 Mart'ta beraat kararı vermişti.

Ağustos 2022'de Bern Başsavcılığı Sözcüsü, Bern Bölge Mahkemesinde görülen davada, 4 sanık hakkında martta alınan beraat kararına itiraz edilerek Yargıtaya temyiz başvurusu yapıldığını açıklamıştı.

İmamoğlu davası 30 Kasım'a ertelendi TBMM Başkanı Anıtkabir'de! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler NATO Karargahı'na geldi Kemal Kılıçdaroğlu hakaretler edip ortadan kayboldu!