Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız!

Son Dakika: AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, “Büyük Filistin Mitingi”nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e seslendi. Türkiye'nin her zaman mazlumdan yana olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamas terör örgütü değildir dedim İsrail çok rahatsız oldu. Zaten başka bir şey beklemiyordum" dedi. İsrail'in açıkça savaş suçu işlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı "Biz de seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz" dedi.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız!

Son Dakika: İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bomba yağdırdığı Gazze'deki zulme dikkat çeken için İstanbul'da "Büyük Filistin Mitingi" düzenlendi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı miting öğle saatlerinde başlarken Orta Doğu'daki sivil katliamına karşı tek yürek olmak isteyen yüzlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayraklarıyla sabahtan itibaren alanı doldurmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’ndaki mitinge helikopter ile geldi. Duaların ardından sahneye çıkan Erdoğan, Batı'ya ve İsrail'e önemli mesajlar verdi. İşte Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

"GAZZE İÇİN BUGÜN KIYAMDAYIZ"

"Her birinize Filistin davasına sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Şimdiye kadar olduğu gibi Gazze için bugün kıyamdayız.  Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu yaşarken bugün Gazze için de yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız.

"ADANA NEYSE GAZZE DE OYDU"

Maalesef ülkemin siyasetçileri içinde Hamas'ı Netenyahu'ya bırakanlar var. 'Netanyahu nasıl teröristse Hamas da terörist'miş. Yazıklar olsun. Hamas kimdir bihaber olan talihsizler var. Ve onlara ülkemde oy atanların da iyi düşünmesi lazım. Pek çok coğrafya için biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Birileri Gazze'yi çok uzakta görüyor ve ne yazık ki bunu açıkça söylüyor. Bu ülke için Adana neyse Gazze'de oydu. Edirne neyse Üsküp'ün, Gaziantep neyse Halep'in o olduğu gibi. Nereden nereye geldik. Gazze vatan toprağının parçasıydı. Çanakkale şehitliğine yolunuz düştüğünde mezar taşlarının üstündeki yazılara bakın. Orada Gazzelilerin de yazdığını göreceksiniz.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 1

Hiç şüphe yok ki Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye asla bitmeyecek büyük tehditlerin üzerinde olduğu bir ülkedir. 

"İSRAİL SÖZLERİMDEN ÇOK RAHATSIZ OLDU"

Hamas terör örgütü değil dedim ya, bundan İsrail çok büyük rahatsız oldu. Zaten başka bir şey beklemiyorduk. Bunu bildiğimiz için de açık ve net ifade ettik.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 2

"İSRAİL SEN BİR İŞGALCİSİN, ÖRGÜTSÜN"

İsrail sen buralara nasıl girdin. Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı'nın her ülkesi sana borçlu. Bu yüzden konuşamıyorlar. Sana ziyarete geliyorlar, ziyarete gelerek adeta senden af diliyorlar. Bizim böyle bir derdimiz yok.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 3

"UKRAYNA İÇİN TİMSAH GÖZYAŞI DÖKENLER, GAZZE'DE ÖLEN ÇOCUKLAR İÇİN SESLERİNİ ÇIKARMIYOR"

Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir Hilal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz. Bu millet ölmedi, dimdik ayakta. Libya'da Karadağ'da neysek bilesiniz ki Ortadoğu'da da oyuz.

Dün Ukrayna Rusya savaşında katledilenler için timsah gözyaşı dökenler, bugün Gazze'de ölen çocuklar için sesleri çıkmıyor. Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir Hailal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz. Eğer böyle bir gayret içerisindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Aynı kararlıkla Libya'da neysek, Karabağ'da neysek biliniz ki Ortadoğu'da da oyuz.

GAZZE'DE YAŞANAN KATLİAM BATI'NIN ESERİDİR!

"Bunlar" dediğimizin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? ABD'siyle, Batı'dan bahsediyorum. Gazze'de yaşanan katliam, topyekun Batı'nın eseridir. Çocuk katillerine verdikleri desteği, insan hakları gibi şeylerle örtemeye çalışmaları komedidir. Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi, Batı'nın bu sinsi taktiği deşifre olmuştur. Biz Irak ve Suriye'nin kuzeyinde karşımızda çıkarılan ciğeri 5 para etmez teröristlerin gerisinde kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz. FETÖ'nün, PKK'nın gerisinde İsrail de var. Benim milletim bunları gayet iyi bilmeli. Biz ülkemiz aleyhinde çevrilen dolapları gayet iyi biliyoruz.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 5

"İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇUNU DÜNYAYA TANITACAĞIZ, BUNUN HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ"

İsrail 22 gündür savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içerisindeyiz. Savaş suçlusu olarak bunu dünyaya tanıtacağız. Ama Batı'lı liderler burada ateşkes çağrısı bile yapmıyor. Ey Batı, ne kadar kadın ölmesi lazım, ne kadar çocuk ölmesi lazım ki siz ateşkes çağrısı yapın. Adalet nerede? Gazze'de savunma değil, katliam yürütülmektedir.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 6

"DAVOS'TA DEMİŞTİM: SİZ ÖLDÜRMEYİ İYİ BİLİRSİNİZ"

Bu gece Gazze'nin halini gördünüz değil mi? Anestezi kullanmadan ameliyat yapıyorlar. Ey dünya bütün bu gerçekleri görüyorsunuz. BM Genel Sekrtreti haykırıyor, ama duymuyorsunuz. Kör oldunuz, sağır oldunuz. Ben Davos'ta demiştim, Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz. Bunlar öldürmeyi iyi biliyor. Kardeşlerim, şu anda aynı zihniyet bugün de Gazze'de, daha önce Karabağ'da Bosna'da, Arakan'da bu zulümleri gördük. Vahşetin doğrudan ya da dolaylı failidir bunlar. Bu meseleyi insani zeminin dışına çıkarmaya çalışanlara bir çift sözümüz var. Gazze'de öldürülen masum çocukların, kadınların erkeklerin vebaline girmeyin. Bu savaş suçlarına ortak olmayın."

KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önce Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak dua edildi. Burada Ali İmran suresi okundu.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 8

DEV SAHNE KURULDU

Atatürk Havalimanı'nda miting alanına 60 metre uzunluğunda, 14 metre yüksekliğinde dev sahne kuruldu.

Türk bayrakları ile Filistin bayrakları ve Mescid-i Aksa'nın yer aldığı görsellerle donatılan sahneye, katılımcıların mitingi rahat izleyebilmesi için 6 ayrı LED ekran yerleştirildi.

Miting alanına ayrıca 29 ses ve ekran kulesi ile internet kalitesini artırmak için ek olarak 25 seyyar baz istasyonu kuruldu. Miting alanına 12 ayrı giriş kapısında oluşturulan güvenlik noktalarından geçerek alınan vatandaşların, ellerinde Türk bayrağı ile Filistin bayrağı taşıdıkları görüldü. 

Alana ulaşmak isteyenlerin kullanacağı güzergahlardan biri olan Dünya Ticaret Merkezi metro istasyonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. 

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 9

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR MİTİNGDE SAHNE ALACAK

Mitingde, dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu sahne alacak.

Mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılıyor.

Ayrıca, farklı ülkelerden devlet adamları, hükümet temsilcileri ve siyasi parti liderleri ile sanatçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, medya, sanat, spor, kültür ve iş dünyasından isimler miting de yer alacak.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 10

MİTİNGİ YERLİ VE YABANCI BASIN MENSUPLARI TAKİP EDİYOR

Mitingi takip edecek ulusal ve uluslararası basın mensupları için alana 60 metre uzunluğunda iki katlı özel basın platformu hazırlandı. Platformda, medya kuruluşları için 60 ayrı bölüm oluşturuldu.

Yerli ve yabancı medya kuruluşlarının ilgi gösterdiği mitinge, Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde uluslararası basın kuruluşları da akreditasyon yaptırdı.

Son Dakika: İstanbul’da Filistin’e Destek Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in savaş suçu işlediğini dünyaya tanıtacağız! - Resim : 11

Kaynak: Ajanslar

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra parası Sorulara kızan Hamas Sözcüsü BBC yayınını terk etti İsrail'den açıklama geldi! "Gazze çok farklı bir yer olacak" Tüyleri diken diken eden görüntüler