Son Dakika: İstanbul ve Ankara'da AK Parti'nin adayı kim olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yöntemlerini açıkladı

Son Dakika: Yerel seçimler yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri de İstanbul ve Ankara'da AK Parti'nin adayı kimler olacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adayın belirlenme yöntemiyle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada nasıl bir yol haritası izleneceğinin sinyalini verdi.

Son Dakika: İstanbul ve Ankara'da AK Parti'nin adayı kim olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yöntemlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'a yaptığı ziyarette kritik temaslarda bulundu. Görüşmelerinin ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"İSTANBUL VE ANKARA BUNLARIN ELİNE BIRAKILMAZ"

31 Mart 2024'teki Yerel Seçimler hakkında "İstişare bizim en büyük silahımız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstişaremizi kimlerle yapacağız? Teşkilatımızın tüm yetkili birimleriyle yapacağız. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hepsiyle istişarelerimizi yapacağız." dedi.

Son Dakika: İstanbul ve Ankara'da AK Parti'nin adayı kim olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yöntemlerini açıkladı - Resim : 1

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazetecilere yaptığı açıklamalar;

"Önümüze onlar alternatif olarak hangi arkadaşlarımızı çıkarırlarsa, onların içerisinden birinci derecede İstanbul ve Ankara olmak üzere adımlarımızı atacağız. Çünkü İstanbul ve Ankara bunların eline bırakılmaz. İstanbul ve Ankara bunların eline kaldı, hali gördünüz. Dün bir gazetede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karşısındaki çöp yığınlarını gösterdiler. Yakışır mı bu? Şimdi ben göreve geldiğimde üç şeyi konuşuyorduk, çöp, çukur, çamur. Şimdi aynı durumu İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de yaşıyoruz. Nerede bir CHP belediyesi varsa bunları yaşıyoruz. Benim halkım buna layık değil. Nasıl biz o çöp dağlarını ortadan kaldırdıysak, nasıl susuzluğu giderdiysek, o çukurlardan İstanbul’umuzu nasıl kurtardıysak inşallah şimdi de şu sıkıntıları aşacak bir kadroyla 31 Mart’a hazırlanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla vatandaşa hizmet verilmeye devam edileceğini vurguladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, "22 yıldır Türkiye’de marka olmuş bir belediyecilik anlayışımız var. AK Parti belediyecilik anlayışını, AK kadroları tüm seçim bölgelerinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bugüne kadar olduğu gibi 2024 yerel seçimlerinde de AK Parti’yi en iyi şekilde temsil edecek, vatanına hizmet etmeyi aşk bilen adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. Her bir seçim bölgesi için ayrı ayrı çalışıyoruz. Uzun yıllar çöp, çamur ve çukur siyasetine maruz kalmış CHP’lilerin elindeki belediyeler için de kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Son Dakika: İstanbul ve Ankara'da AK Parti'nin adayı kim olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yöntemlerini açıkladı - Resim : 2

"DÜNYADA LİDERLERİ YENİLİNCE ÇEKİP GİDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere CHP'deki değişim tartışmalarını da değerlendirdi.

"Kılıçdaroğlu dersen benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14’te olsa, 15’te olsa bu arkadaştan bir şey olmaz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu şimdi halkımıza soracağız. Halkımız değişimse değişim, eğer kalsın diyorsa diyecek bir şeyim yok. Çünkü egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Biz, böyle inandık. Bu yola böyle çıktık. Biz, üzerimize düşeni yapacağız. Nedir? En ideal isimleri biz halkımıza takdim edeceğiz ve bu ideal isimlerle yola devam edeceğiz ama Kılıçdaroğlu dersen benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14’te olsa, 15’te olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım. Yani dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor. Fakat bunda böyle bir şey yok." dedi.

Son Dakika: İstanbul ve Ankara'da AK Parti'nin adayı kim olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan yöntemlerini açıkladı - Resim : 3

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAYBI ANA MUHALEFET EKSİKLİĞİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en büyük kaybı olarak muhalefet eksikliğini dile getirdi.

Muhalefetin yetersizliğini sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar şimdi birbirleriyle koltuk yarışında. Bolu’nun belediye başkanı otobüsün üstüne çıkıyor, oradan koltuk atıyor. Genel merkezin önünde yapıyor bunu ve bu Bolu belediye başkanı. Önce neydi? Milletvekili. Sonra Bolu’ya belediye başkanı. Bundan sonra da bunlar da en ufak bir değişim söz konusu olmaz. Bunların içinden çıkan genel başkanlar yok mu? Var. Şimdi bu genel başkanların her biri de ‘ben meydandayım’ diyor. Birisi gitti milletvekili oldu. Şimdi onun görevi Kılıçdaroğlu'nu savunmak. Genel başkan yardımcısı için sen de ‘istifa etmen lazım’ diyor. CHP, ana muhalefet ne hale geldi? Demokrasi mücadelesinde muhalefet çok çok önemli ama ne yazık ki Türkiye’nin en büyük kaybı, demokrasi mücadelesinde karşısında muhalefet yok, ana muhalefet yok." şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan İstanbul'da alınan deprem tedbirlerine ilişkin flaş açıklama Suriye'nin kuzeyinde 3 terörist daha öldürüldü PKK'ya destek veren Kenan Otlu CHP Maltepe İlçe Başkanı oldu Mehmet Şimşek kumpir yerken görüntülendi