İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz

Gazze'yi dört bir yandan abluka altına alan İsrail'in ordu sözcüsü, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Dünyayla iletişimin koptuğu şehirde kara operasyonlarının sıklığının artacağını belirten Hagari, "Gazze sakinlerine güneye gitme çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

İsrail, abluka altına aldığı Gazze'ye yönelik kara operasyonlarını bu gece genişletiyor. İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, bölgedeki sivilleri güneye doğru gitme konusunda uyardı.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 1

KARA OPERASYONU GENİŞLİYOR

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmaların ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 21. gününde devam ediyor. Kara harekatı için bir süredir tanklarını ve piyadelerini hazır bekleten İsrail, bu gece itibarıyla kara operasyonlarını genişletiyor.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 2

EN ŞİDDETLİ HAVA SALDIRILARI

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yanaki en şiddetli hava saldırılarını düzenliyor.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 3

Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail’in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim’den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade ediyor.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 4

İsrail ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra obüsle de vurmaya devam ediyor.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 5

GÜNEYE GİTME UYARISI

Hagari, hastaneler dahil Gazze'nin kuzeyindeki ve şehir merkezindeki sivillerin Gazze vadisinin güneyine gitmesini istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 6

DÜNYA İLE BAĞLANTI KESİLDİ

Gazze Şeridi ile iletişimin kesildiği bildirildi. Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu. Paylaşımda, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiği" belirtildi.

Filistin Başbakanı Iştiyye: Gazze Şeridi'yle iletişim ve internetin kesilmesinin amacı, Filistin halkına yönelik katliamlar işlemektir.

Kızılay:  Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze'deki yerel personelimizle iletişim kuramıyoruz. Maalesef hiçbir iletişim kanalı çalışmıyor ve tüm insani yardım çalışanları ile ilgili büyük bir endişe içindeyiz. İnsani yardım çalışanları, sağlık görevlileri ve siviller hedef olmamalıdır. BM Genel Kurulu'nda kabul edilen, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısına en kısa sürede uyulması gerekmektedir.

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Hastings: "Yoğun bombardıman nedeniyle Gazze'nin dış dünya ile bağlantısı kesildi. Savaşların kuralları vardır. Siviller korunmalı." 

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "İşgal yetkililerinin sabit hatları, cep telefonlarını ve internet iletişim ağlarını tamamen kesmesi nedeniyle Gazze'de çalışan tüm ekiplerimizle iletişim tamamen koptu." ifadeleri kullanıldı.

Kızılhaç: Elektrik kesintisi nedeniyle Gazze'deki meslektaşlarımızla bağlantımız kesildi. Filistin Kızılayının acil tıbbi hizmetler sağlamaya devam edememesinden endişe duyuyoruz.

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'deki bazı Filistinli meslektaşlarımızla irtibatı kaybettik. Şifa Hastanesi'ne sığınan hastalar, sağlık personeli ve binlerce aile için endişeliyiz.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 7

OBÜSLERLE VURUYORLAR

Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyine yoğun hava saldırısı başlattı. İsrail'in elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa bürünen Gazze'de gökyüzünü sık sık atılan bombaların ateşi aydınlattı.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 8

İsrail hava araçları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı. Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail'in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim'den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade ediyor. İsrail ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra obüsle de vurmaya devam ediyor.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 9

14 BM PERSONELİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), "Son 24 saat içinde 14 UNRWA personeli daha öldürüldü ve 7 Ekim'den bu yana öldürülen toplam personel sayısı 53'e ulaştı" ifadesine yer verdi.

İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki sivillere güneye gitme uyarısı yapıyoruz - Resim : 10

Kaynak: AA

Filistin İsrail
İstanbul'da trafik durma noktasına geldi! Celal Şengör, Zübeyde Hanım anıtının önünde diz çöktü! Değişimden vazgeçti mi? İmamoğlu'ndan kurultay açıklaması Temizlik işçilerinden duygulandıran 'Cumhuriyet' kutlaması