Son dakika... Hızlı Destek Güçleri Sudan'da Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açtı! MSB'den açıklama

Son dakika... Sudan Ordusu, Paramiliter güç Hızlı Destek Güçleri'ni Vadi Seyidna Hava Üssü'nde bir Türk tahliye uçağına ateş açtığını duyurdu. MSB'den de saldırıya ilişkin açıklama geldi. Milli Savunma Bakanı Akar, "Saldırı ikinci uçağın iniş sırasında gerçekleşti. İlk bilgilere göre büyük bir hasar olduğunu değerlendirmiyoruz. Buradan göndereceğimiz ekipler tarafından orada onarabileceğimizi değerlendiriyoruz" dedi.

Son dakika... Hızlı Destek Güçleri Sudan'da Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açtı! MSB'den açıklama

Sudan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Paramiliter güç Hızlı Destek Güçleri, Vadi Seyidna Hava Üssü'nde bir Türk tahliye uçağını vurdu" denildi. 

Açıklamada, Hızlı Destek Güçleri'nin Türk tahliye uçağına iniş sırasında ateş açtığı ve yakıt ikmal bölümünün hasar aldığı belirtildi. Reuters'ın haberine göre, uçağın daha sonra güvenli bir şekilde iniş yaptığı bildirildi. 

MSB'DEN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaparak, "Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır" dedi.

"BİR UÇAĞIMIZ VATANDAŞLARIMIZI ALARAK DÖNDÜ"
Port Sudan’a giden uçaklara ilişkin son dakika açıklaması yapan Hulusi Akar, "Bir uçağımız oradan vatandaşlarımızı alarak döndü. Diğer A400M uçağımızın oradaki vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. İnşallah kazasız belasız oradan ayrılacak" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZIN EMNİYETLİ ŞEKİLDE TAHLİYESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, "Bizim amacımız kazasız, belasız vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde ülkemize tahliyesi. Bu konuda çalışmalarımızı ilgili birimlerle, onlar da oradaki askeri, sivil söz sahibi kişilerle görüşmelerini sürdürüyor. Uçaklarımızın, vatandaşlarımızın emniyetli şekilde tahliyesi için çalışmalarımız devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

"İLK BİLGİLERE GÖRE BÜYÜK BİR HASAR OLDUĞUNU DEĞERLENDİRMİYORUZ"
Uçaktaki hasarın büyük olup olmadığı yönelik soru üzerine Akar, "İlk bilgilere göre büyük bir hasar olduğunu değerlendirmiyoruz. Buradan göndereceğimiz ekipler tarafından orada onarabileceğimizi değerlendiriyoruz. Kesin durum, gelen raporla açıklığa kavuşacak" dedi.

Vadi Seyidna Hava Üssü, Sudan'ın başkenti Hartum yakınlarında bulunuyor.

Fransız basınından bir tuhaf Kılıçdaroğlu övgüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter'dan gençlere seslendi Yarından itibaren geçerli olacak? Akaryakıt fiyatlarından son durum ne? Sudan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor