Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek

Son dakika haberleri... Binlerce kişinin öldüğü İsrail-Filistin çatışması dünya gündeminin ilk sırasında. TBMM'de Gazze özel oturumu gerçekleştiriliyor. Oturumda, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş konuştu. Kurtulmuş, "TBMM'nin yayımlayacağı bildiri, tarihe düşülecek bir imzadır." dedi.

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek

Son dakika haberleri... Binlerce kişinin öldüğü İsrail-Filistin çatışması dünya gündeminin ilk sırasında. TBMM'de Gazze özel oturumu gerçekleştiriliyor. Oturumda, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş konuştu.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşmasından öne çıkanlar:

İsrail ve Hamas arasında başlayan sonrasında tüm Filistin'i etkileyen çatışmalarda altıncı güne girilirken TBMM'de 'Filistin' oturumu gerçekleştirildi.

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek - Resim : 1

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarının ardında kapalı olarak gerçekleştirilen oturumda İsrail-Filistin arasındaki gerilim konuşuldu.

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek - Resim : 2

Kurtulmuş, "Daha fazla sivil can kaybı olmaksızın daha fazla masum insanların kanı dökülmeksizin çözülebilmesi için Türkiye olarak baştan beri büyük bir katkıyı ortaya koymaya gayret ediyoruz. Bir an evvel çatışmaların durdurulması ve özellikle zaten açık bir hapishane olan Gazze Şeridi'nde insanları hayattan kopartan bu saldırıların bir an evvel sonlandırılması, gıdası tükenmiş, suyu tükenmiş, sağlık hizmetlerine ulaşımı neredeyse tamamıyla engellenmiş olan Gazze halkının nefes alabilmesi için ateşkesin tesis edilmesi yönünde Türkiye'nin çok ciddi adımları, çok ciddi diplomatik temasları mevcuttur." dedi.

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek - Resim : 3

"Türkiye olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullanan Numan Kurtulmuş, "Ayrıca zaten bir barut fıçısına dönmüş olan Orta Doğu'da bu gerilimin daha fazla sürdürülmesi bu savaşın bölgesel ve küresel yeni çatışmaların da fitilini ateşleyebilecek bir imkana sahip olduğu açıktır. Onun için diyoruz ki savaşın genişlemesinin önlenmesi için barış, güven ve istikrar ekseninde bu anlayışımız çerçevesinde adil ve hakkaniyetli bir barışın tesis edilebilmesi için Türkiye olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi. 

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek - Resim : 4

Kurtulmuş, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Dünya barışının kapısı Orta Doğu barışıdır. 1967 sınırını esas alan Filistin Devleti mutlaka kurulmalıdır. Başkenti Kudüs olan tam bağımsız Filistin Devleti kurulmalıdır."

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek - Resim : 5

Oturum AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun talebi üzerine kapalı olarak gerçekleştiriliyor.

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek - Resim : 6

KAPALI OTURUM NEDİR?

Kapalı oturum, bir kurulun, meclisin yaptığı ve üyeleri ve ilgililer dışındakilere açık olmayan, dışarıdan kimselerin katılmasına ve görüşmeleri izlemesine, konuşulanları dinlemesine izin verilmeyen, saklı kalması gereken bir konunun görüşüldüğü toplantıdır.

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek - Resim : 7

Kapalı olarak gerçekleştirilen oturum bittiğinde tutanaklar mühürlenir, bir zarfın içerisine konulur, zarfın ağzı kapatılır ve 10 yıl boyunca o zarf açılmaz.

Son dakika haberleri... TBMM'de 'Filistin' oturumu! İsrail-Filistin çatışması görüşülecek - Resim : 8

Kapalı oturumla ilgili bilgi vermek, onunla ilgili içeride konuşulanları yazmak da 'devlet sırrı' kapsamında değerlendirilir.

İsrail Gazze Filistin
Metin Akpınar'ın kızı 35 yıl sonra ortaya çıktı! Balıkçıdan yunus balığına rüşvet İsrail: Hamas saldırılarında 1 Türk vatandaşının hayatını kaybetti Meclis'ten 'Disney'e çağrı: Türk milletinden özür dilemeli