Son dakika haberleri! Masadan kim kazançlı çıktı? Kemal Öztürk'ten Haberet'e özel açıklamalar: Babacan-Davutoğlu kazançlı Akşener'in isteği olmadı! Yeni kriz...

Son dakika haberleri... Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise isteği tam olarak gerçekleşmedi. Peki masada kim kazandı? Kim kaybetti? Gazeteci Kemal Öztürk, Haberet Haber Müdürü Cuma Obuz'a değerlendirdi.

Son dakika haberleri! Masadan kim kazançlı çıktı? Kemal Öztürk'ten Haberet'e özel açıklamalar: Babacan-Davutoğlu kazançlı Akşener'in isteği olmadı! Yeni kriz...

Altılı masanın son toplantısından Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak çıktı. Ancak gerginlik Akşener'in yüzüne yansıdı. Masadan çıkan kararları Habertürk Yazarı Kemal Öztürk, Haberet Haber Müdürü Cuma Obuz'a değerlendirdi.

"KILIÇDAROĞLU, MASANIN BİRİNCİ KAZANANI"
Öztürk, Cuma Obuz'un "Bu masadan kim kazançlı çıktı?" sorusuna "Kemal Kılıçdaroğlu, masadan kazançlı çıktı. Nereden bakarsak bakalım; kendisi masanın dağılmasının önüne geçti, masayı topladı. Bir şekilde masayı ikna etti ve cumhurbaşkanı adayı olarak çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu, masanın birinci kazananıdır." yanıtını verdi. 

"BABACAN VE DAVUTOĞLU DA BAŞARILI"
Haberet Haber Müdürü Cuma Obuz'un "Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı talebi vardı. Onlar için de 'kazanmış' diyebilir miyiz?" sorusuna ise Öztürk "Babacan ve Davutoğlu'nun bu konudaki yaklaşımı devlet yönetiminde belli başlı sıkıntılar oluşturabilir ama bir açıdan başarılı oldular. Bunu kabul ettirdiler. Böyle bir ortak karar alma mekanizmasında masayı ikna ettiler. Süreçte ne olacak? Bu şekillenecek. Bu kararla kalmayacak. Farklı farklı kararlar alınacak. Henüz bilmiyoruz." diye yanıtladı. 

"YENİ KRİZE GEBE OLAN İFADE"
Kemal Öztürk, Akşener'in yaşadıklarını ise "Meral Akşener'in sözcüsü dedi ki 'Bizim masaya oturma şartımız, iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olma şartıyla' bu şart gerçekleşmedi. 6. maddede olduğu gibi belirsiz bırakıldı ve Kemal Kılıçdaroğlu seçilirse onun insiyatifine bırakıldı ve şekli de belli değil. Belirsiz bir halde bırakıldı ve ötelendi. Bu ifade yeni krize gebedir. İYİ Parti'nin isteği yerine gelmedi. Bu açıdan bakarsak İYİ Parti masadan zararlı çıktı. Akşener'in de yüzüne yansıdı." sözleriyle değerlendirdi. 

Kaynak: haberet.com

Yavaş ve İmamoğlu yardımcı olarak ilan edildi HDP'li Sancar'dan Kılıçdaroğlu'na: Görüşmeye bekliyoruz Masadan kazançlı kalktılar Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu