Son dakika haberleri... İstanbul'da konsolosluklar peş peşe kapanıyor! AK Parti'den sert tepki: Asıl güvensiz yer Kur'an yakılan yerlerdir

Son dakika haberleri... ABD, Hollanda, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Kanada ve İsviçre'nin terör bahanesiyle İstanbul'daki konsolosluklarını kapatmasına Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye güvenli bir ülkedir. Asıl güvensiz olan ülkeler göçmen düşmanı ve İslam düşmanı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’e saldırılan yerlerdir." dedi.

Son dakika haberleri... İstanbul'da konsolosluklar peş peşe kapanıyor! AK Parti'den sert tepki: Asıl güvensiz yer Kur'an yakılan yerlerdir

Avrupa'da artan İslam düşmanlığı ve Kur'an-ı Kerim yakılması eylemlerinin ardından ABD, Hollanda, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Kanada ve İsviçre  bu eylemleri bahane ederek İstanbul'daki konsolosluklarını terör eylemi olabilir bahanesiyle kapattı. Türkiye'den bu kapatmalara tepkiler gelirken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bir açıklama yaptı. 

Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

"BUNLAR SORUMSUZ AÇIKLAMALARDIR"
"Ülkemizdeki bazı büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik koşulları hakkında endişe yaymaya dönük açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez. 

"ASIL GÜVENSİZ YERLER KUR'AN-I KERİM'E SALDIRILAN YERLERDİR"
Türkiye güvenli bir ülkedir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz işinin başındadır. Bugün güvensiz olarak nitelenebilecek ülkeler; göçmen düşmanı ve İslam düşmanı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’e saldırılan yerlerdir. 

"TÜRKİYE'Yİ YIPRATMAYA DÖNÜK AÇIKLAMALARI REDDEDİYORUZ"
Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedeflemesi gereken misyonların daha özenli ve sorumlu açıklamalar yapmaları gerekir. Türkiye’yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz."

EYT ne zaman Meclise gelecek, ne zaman yasalaşacak? EYT'nin Meclis'e gelme tarihi belli oldu Schengen vizesi krizinde son durum: Tarih veriler... "Sözlerini yerine getirirse İsveç'in NATO'ya girmesini destekleyeceğiz"