Son Dakika: Gazze'deki 44 Türk vatandaşı Türkiye'ye getiriliyor

Son Dakika: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, 44 Türk vatandaşının bugün Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Mısır'a ulaştığını açıkladı. Keçeli, "Sınırda diplomatlarımızca karşılanan söz konusu grup, önce Kahire’ye getirilecek ve buradan havayoluyla ülkemize intikal edecektir" dedi.

Son Dakika: Gazze'deki 44 Türk vatandaşı Türkiye'ye getiriliyor

Son Dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre 44 Türk vatandaşı bugün Refah Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Mısır'a ulaştı. Açıklama bakanlık sözcüsü Öncü Keçeli'den geldi.

Son Dakika: Gazze'deki 44 Türk vatandaşı Türkiye'ye getiriliyor - Resim : 1

Keçeli açıklamasında şu sözlere yer verdi:

  • Gazze’deki gelişmelerin başlamasının hemen ardından 30 vatandaşımız ve yakınının ülkemize gelmeleri sağlanmıştı. Bilahare, Refah Sınır Kapısı’nın kapatılması üzerine tahliyeler kesintiye uğramıştı.
  • Tahliye bekleyen vatandaşlarımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ve aile yakınlarının Mısır üzerinden ülkemize getirilebilmelerini teminen girişimlerimiz bir süredir devam etmekteydi.

Son Dakika: Gazze'deki 44 Türk vatandaşı Türkiye'ye getiriliyor - Resim : 2

"SAYI GÜN İÇİNDE ARTABİLİR"

  • Bu çerçevede, bugün (18 Kasım) Refah Sınır Kapısı’ndan geçen 44 kişi öğle saatlerinde Mısır’a ulaşmıştır. Sayının gün içinde artması muhtemeldir.
  • Sınırda diplomatlarımızca karşılanan sözkonusu grup, önce Kahire’ye getirilecek ve buradan havayoluyla ülkemize intikal edecektir.

Son Dakika: Gazze'deki 44 Türk vatandaşı Türkiye'ye getiriliyor - Resim : 3

  • Gazze’deki vatandaşlarımızın tamamının tahliyesini güvenli şekilde ve en kısa zamanda sonuçlandıracağımıza inanıyoruz.
  • Öte yandan, yeni bir grup Filistinlinin tedavi amaçlı Gazze’den ülkemize getirilebilmeleri için ilgili kurumlarımızla işbirliği halinde çalışmalarımız sürmektedir.

Kaynak: DHA

"İsrailli ailelerden gelen mektuplar için istihbarat teşkilatımızı devreye soktuk" Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'nda konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim "İsrail'in nükleer silahları denetlenmeli"