Son Dakika! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: İşçilerin 3'ü bir yerde 6'sı bir yerde

Erzincan İliç'te madende meydana gelen toprak kayması hakkında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, işçilerinin 3'ünün bir yerde 6'sının bir yerde olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, toprağın nereye taşınacağına da bugün karar vereceklerini açıkladı.

  • Erzincan İliç'te altın madeninde meydana gelen heyelanla ilgili olay yerinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son durumu aktardı.
  • Bakan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar: 

"İŞÇİLERDEN 3'Ü BİR LOKASYONDA 6'SI BİR LOKASYONDA"

İşçilerden 3’ünün bir lokasyonda 6’sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Bugün yeni bir faza geçiyoruz. 

"TOPRAK KALDIRMA AYLAR SÜREBİLİR"

Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz. Aylar sürebilir ama öğleden sonra bu işlemin yol haritasını çıkaracağız. Bunun rehabilitasyonunun sağlayacağız.

"İŞÇİLERİN TAM YERİNİ BULDUK DİYEMİYORUM"

Önceliğimiz kurtarma operasyonu. İnşallah bundan bir netice alırız.

Ailelerimiz büyük bir beklenti içerisindeler, buradaki söylediğimiz işçilerin tam yerini bulduk anlamına gelmesini istemiyorum.

 Ancak bunu belirli alanlara indirgemiş bulunmaktayız. Gerek görüntülerden gerekse de alınan ifadelerden tahminlerde bulunuyoruz.

"EKSİK, KUSUR VARSA GEREKEN YAPILACAKTIR"

Şu anda 8 kişi adliyeye sevk edildi. Bu konuyla alakalı eksik, kusur varsa yargı gerekeni yapacaktır. Biz bu süreçte teknik ve idari yönden soruşturmaya devam ediyoruz. Hadisenin kök sebebi neydi? Neden kaynaklandı? Hepsini kamuoyuna bütün şeffaflığıyla aktaracağız. 

"HALK SAĞLIĞINA ZARAR VERMEDEN KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Akademisyenlerden oluşan grupla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sorunun nedeni ortaya çıkacak. Şu anda bir taraftan araştırırken önceliğimiz kurtarma operasyonu. Bu maddelerin halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde kontrol altına alınması için de çalışılıyor. Hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. 

"MEVCUT KÜTLEYİ NEREYE TAŞIYACAĞIMIZI DA GÖRÜŞECEĞİZ"

Öğleden sonra mevcut kütleyi nereye taşıyacağımızı da görüşeceğiz. Planlamaları yapmış bulunmaktayız. Riskleri gözardı etmeden bu riskleri ortadan kaldıracağız."

Maden ocağı sahasında Acil Müdahale Ünitesi kuruldu Niran Ünsal ve Serhat Mardin'den davul show CHP'de bomba iddia! Hatay için o isme teklif gitti Bakan Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması