Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur

Son dakika! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu. Yeniden açık ara farkla İBB Başkanı görevine geçmesi beklenen Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibariyle yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkıyla birlikte bize vermiştir diyebiliriz. Şu an itibariyle 1 milyonun üzerinde oyla sonuçlar belli olmuştur diyebilirim." dedi. İmamoğlu, Saraçhane'de zafer konuşması yaptı.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu, "Açıkçası yüzde 52'ye yakın oy oranımızla yüzde 39,5 civarında oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bizi mutlu eden hedeflerimiz ilçeler noktasında büyük oranda gerçekleşmiş olmamızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 1

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. 

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 2

İMAMOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMALAR

İmamoğlu saat 23.30'da yaptığı yeni açıklamada da şunları kaydetti:

"En son sizlerle paylaştığım süreçten bu yana artık seçimin son anlarına yaklaşmış durumdayız. Şu anda bizim sistemimizde teknolojiyle birlikte elde ettiğimiz farklı veri akışlarının bir arada değerlendirilmiş haliyle yüzde 96'sının sonuçları elimizde var.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 3

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibariyle yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkıyla birlikte bize vermiştir diyebiliriz. Elbette resmi açıklamaları, YSK, ilçeler ve il rakamlarıyla birlikte mazbata anıdır esas olan. Şu an itibariyle 1 milyonun üzerinde oyla sonuçlar belli olmuştur diyebilirim.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 4

Açıkçası yüzde 52'ye yakın oy oranımızla yüzde 39,5 civarında oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bizi mutlu eden hedeflerimiz ilçeler noktasında büyük oranda gerçekleşmiş olmamızdır. 14 belediyemizin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyeler.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 5

Yanı sıra 11 belediyede de artık elde ettiğimiz veriler gereği sonuçlanma aşamasına gelinmiş, neredeyse sonuçlar belli olmuş diyebileceğimiz ilçeler. Beyoğlu, Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe, Şile.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 6

Ama başta şu anda Gaziosmanpaşa, Pendik gibi ilçelerimiz olmak üzere rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini ifade etmek isterim. İlçelerdeki oy tasnifi ve sürecin takibi noktasında emek gösteren arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 7

İlçe belediye meclis üyeliklerinin ve ilçe belediye başkanlıklarının sonuçlanmadığını bu noktada tutanakların net olarak toparlanıp, ıslak imzalı tutanakların il başkanlığımıza ulaştırılacak ana kadar takibin en sıkı şekilde yapılmasına sevgili yol arkadaşlarımıza il başkanımızla birlikte iletmeyi borç biliyoruz.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 8
Onlara da demokrasinin düğününde çok değerli görev yaptıkları için her birine ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum. Seçimi kazanmış bulunuyoruz. Bu başarının elbette paydaşları var. Çok saygıdeğer CHP Genel Başkanımız sayın Özgür Özel, MYK üyelerimiz, PM üyelerimize, milletvekillerimize çok çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da olağanüstü örgütsel mücadeleyi veren il başkanımız düzeyinde bütün örgüt üyelerimize, kadın kollarımıza, üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 9

Her ilçede belediye başkan adayımız var. Gerçekten tarihin en düzenli, düzeyli insana odaklı kampanyalar yürüten 39 ilçe adayı başkanımıza ve ekip arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul gönüllülerine, on binlerce insanımızın varlığı bizi mutlu etmiştir. Hala sandıklarında görevlerini sürdüren yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 10

SARAÇHANE'DE ZAFER KONUŞMASI

Ekrem İmamoğlu, galibiyetinin ardından Saraçhanede açıklamalarda bulundu.

"SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK"

İmamoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

16 milyon İstanbullu kazandı. Kutlu olsun. Bu seçimin kaybedeni yok.

İstanbul'a hayırlı olsun. Bu şehrin pırlanta gibi geleceğe birlikte umutlu koşacağımız gençlerine hayırlı olsun. Bu şehrin annelerine, beyefendilerine ve emeklilerine hayırlı olsun.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 11

OSMANLI'DAN CUMHURİYET'E İNSAN AYIRT ETMEK YOK

Bizim geçmişimizde, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e insan ayırt etmek yok. Bu şehir bize Fatih Sultan Mehmet'in emaneti. Ruhu şad olsun. Fatih, sadece bir şehri fethetmedi, burada yaşayan her insanın gönlünü fethetti. O yüzden bir çağ açıp, çağ kapattı. Biz de bu seçimle birlikte İstanbul'u baskısı altına alan kötülüğü kenara ittik. Bu şehrin parasını çar çur edilmesini kenara ittik. Bu şehrin bütçesine bereket geldi. Bu şehirde yeni bir kültür başladı. Milletin parası, milletin oldu.

Buradan bazı teşekkürler etmek istiyorum. İstanbul'da güçlü bir başarı elde etmemize vesile olan Genel Başkanım Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Onun nezdinde partinin bütün üst yönetimine, temsilcilerine, milletvekillerine ve aynı zamanda meclis üyelerine teşekkür ediyorum.

Sizlere şunu söylemek isterim. Biz bu seçimi bitirdikten sonra şunu düşünüyorum. Halk, hükumete hangi mesajları verdi. Bütün bunları konuşacağız.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 12

"KALKINMACI BELEDİYECİLİK BAŞLAMIŞTIR"

Sevgili hemşerilerim, her İstanbulluya eşit ve adil bir hizmetin ulaştığı dönem devam edecek. İstanbul'a atılım yapılan yılları getiren bizim belediyecilik anlayışımızdır. Halkımız bize, "Kalkınmacı belediyecilik başlamıştır" dedi.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 13

"KANAL YOK, İSTANBUL VAR"

Ne dediniz? Kanal yok, İstanbul var. Kanal bitti, İstanbul yaşayacak. Seçilmiş yöneticileri yok saymak değil onlarla çalışmak var. Partizanlık bitti, partizanlık yok. Liyakat var, adalet var. İstanbul bu akşam demiştir ki, "Sayın Cumhurbaşkanı bir imzayı esirgediğin Sefaköy-Beylikdüzü hattını imzala". Bu kentin, sağlığını ve denizini korumak için yapılacak tesisler için bizi bekletme. İstanbullu daha ne desin? Siz her mesajı verdiniz? Onlar mesajı alacak mı, bakacağız. Millet bugün, "Ben barıştan yanayım" dedi. İstanbullu mesajını vermiştir. İstanbullu bu işi noktalamıştır. Herkes yapması gereken işi çok iyi görmüştür.

Son dakika! Ekrem İmamoğlu'ndan Saraçhane'de zafer konuşması: 1 milyonun üzerinde sonuçlar belli olmuştur - Resim : 14

"MİS GİBİ BİR BAHAR GÜNÜNE UYANIYORUZ"

Yarın, yeni bir güne uyanıyoruz. Mis gibi bir bahar gününe uyanıyoruz. Yarın sabah içinize çekeceksiniz mis gibi demokrasi kokacak. İçinize çekeceksiniz mis gibi barış ve huzur kokacak. Mis gibi kardeşlik kokacak. Hep birlikte sevinçle, gururla ve anlayışlı dolu bir gün başlayacak.

"DEMOKRASİ AŞIĞIYIZ"

Sevgili hemşerilerim, 14 ilçe belediyemiz vardı biliyorsunuz. 11 ilçe aldık, rekabetin devam ettiği yerler var. İl Başkanım ile gidiyoruz ve sabaha kadar sonuçları takip edeceğiz. Kim seçilirse seçilsin, 39 ilçe de benim için eşittir. Biz, onları yaptığı ayrımcılığı yapmadık, yapmayız. Biz seçilene saygı duyarız. Sandıktan çıkanı emir kabul ederiz. Biz, demokrasi aşığıyız.

Adıyaman 20 yıl sonra el değiştirdi DEM'den İstanbul yorumu: İmamoğlu oylar benim diye sevinmesin Buket Aydın: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyüktür AK Parti Tokat'ta MHP rüzgarı