Son dakika: Depremlerde can kaybı 50 bin 500 oldu

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, buradaki açıklamalarında 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen ve 11 şehri adeta enkaza çeviren depremlerde can kaybının 50 bin 500'e yükseldiğini açıkladı.

Son dakika: Depremlerde can kaybı 50 bin 500 oldu

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkezi Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, buradaki açıklamalarına enkaz çalışmalarındaki son durumu aktararak başladı. Bakan Soylu ardından da acı bilançoyu, "Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin 500 kişi hayatını kaybetti." sözleriyle paylaştı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

57 bin 29 yıkık binanın 40 bin 969'unun enkazı kaldırıldı.

Vatandaşlarımız da kira konusunda kiralık yer bulamazlarsa ya da maalesef fahiş fiyatlarla karşı karşılıya kalıyorlarsa bizim görevimiz vatandaşları ev sahibi yapmaktır. Bu konuda da elimizi çabuk tutuyoruz.

Son dakika: Depremlerde can kaybı 50 bin 500 oldu - Resim : 1

66 bin konteyner ev kuruldu, çok yakında 100 bine ulaşacak.

CAN KAYBI 50 BİN 500 OLDU
Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

FAHİŞ KİRAYLA KARŞILAŞAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Deprem bölgesinde fahiş kira fiyatlarına dikkat çeken Bakan Soylu, vatandaşlara çağrı yaparak CİMER'e, 112'ye, karakollara ve kaymakamlıklara şikayette bulunulabileceğini söyledi. Bakan Soylu, "Vatandaşlarımızın da kiralık ev bulamazsa onlara burada ev sahipliği yapmak görevimiz." dedi.

ÇİN'DEN GELEN KONTEYNERLAR
Ayın 18'inde Çin'den gelen konteynerların köylere sevk edileceğini belirten Bakan Soylu, "Depremin ilk gününden itibaren sahra hastaneleri hizmete devam etmektedir. Bölgeye yüzde 20 oranında tespit ettiğimiz bir dönüş var." şeklinde konuştu.

Aksakal'dan Millet İttifakı'na olay sözler Taklitçi genç Bakan Varank ile Togg'da Son dakika: İkinci büyük Kökünü Kurutma Operasyonu! Bakan Soylu açıkladı: Suikast ve... Lady Gaga Biden'ın danışmanı oldu!