Son dakika deprem haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle Osmaniye'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan sert konuştu: Be namussuz be ahlaksız be adi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerdeki incelemeleri sürüyor. Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ı ziyaret eden Cumhur İttifakı ikilisi şimdi de Osmaniye'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kızılay nerede?" eleştirisi yapan muhalefete ağır sözlerle yüklendi. Erdoğan "Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Be ahlaksız, be namussuz, be adi günde yaklaşık 2,5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırdı. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye gitti.

Esenboğa Havalimanı'ndan bölgeye hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar: 

"HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 41 BİNİ GEÇTİ"
"Osmaniyeli vatandaşlarımla birlikte tüm depremzedelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Dün Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 gücündeki iki depreme biz de Kahramanmaraş'ta yakalandık. Bu depremde de kayıplarımız oldu. 6 Şubat'tan bu yana yaşadığımız depremler nedeniyle yüreğimize düşen ateşi anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor. Acımızla beraber kayıplarımızın sayısı da artıyor. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken 115 bini yaralı kurtarıldı.

"TÜM İMKANLARI SEFERBER ETMİŞ DURUMDAYIZ"
Bilim insanları 6 Şubat günü maruz kaldığımız deprem felaketini dünyada karada meydana gelen en şiddetli deprem olarak tarif ediyorlar. Bölgeye yaptığımız ziyaretlerde yıkımın şiddetini bizzat yerinde görme imkanım olmuştu. Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ı tekrar ziyaret ettik. Dün birileri önemsizleştirmek istese de insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuz gerçektir. Hayata yeniden tutunmaya çalışıyoruz. Gerek bölgenin genişliği gerek çetin kış koşulları çalışmaları zorlaştırsa da tüm imkanları şehirler için seferber etmiş durumdayız.

Son dakika deprem haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle Osmaniye'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan sert konuştu: Be namussuz be ahlaksız be adi - Resim : 1

"DEVLET YOK İKTİDAR YOK' DİYENLERİN GÖZÜ KÖR"
13 bine yakın iş makinesi sevk ettik. Ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'Devlet yok, iktidar yok' diyorlarsa da bunların gören gözü kör, kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet polisiyle, askeriyle, jandarmasıyla beraber 11 ilimizde yerini almıştır. Tüm hizmetler için 271 bin görevlimizle vatandaşımızın imdadına koştuk.

"BE AHLAKSIZ NE NAMUSSSUZ BE ADİ"

Depremzedelerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri aldık ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. İşte çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede?' diyor. 'Ne çadırını ne yemeğini görmedik' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi günde yaklaşık 2,5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırdı. Böyle vicdansızlık olur mu? Yani bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir yutulur bir şey değildir.

 "KALICI KONUTLAR İÇİN 1 YIL BİZE MÜSADE EDECEKSİNİZ"
Hâlihazırda 865 bin vatandaşımız çadırda. 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde. 376 bin vatandaşımız da bakanlıklarımıza bağlı yurtlarda ikamet ediyor. Kalıcı konutlar için adımları atmaya başladık. 1 yıl bize müsaade edeceksiniz. 1 yılda bu konutları yetiştireceğiz, vatandaşlarımızı da yerleştireceğiz. 139 bin binadaki 458 bin bağımsız bölümün yıkık, ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

Son dakika deprem haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle Osmaniye'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan sert konuştu: Be namussuz be ahlaksız be adi - Resim : 2

"FİTNE SOKMAYA ÇALIŞANLARA PRİM VERMEYİN"
Yaşadığımız afetten 85 milyon olarak hepimizin çıkarması gereken dersler olduğu açıktır. Eksiklerimizi gidermemiz büyük önem arz ediyor. 17 Ağustos sonrası attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu tecrübe etmiş olduk. Gerekirse tüm yasal altyapıyı oluşturacak ona göre adımlar atacağız. Şehirlerimizin tarihi, kültürel ve sosyolojik dokusunu koruyarak hepsini ayağa kaldıracağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza 1 yıl içerisinde konutlarını teslim etmeye başlayacağız. Konutlarımızın hiçbiri zemin +3 ve +4 katı geçmeyecek. Vatandaşlarımızdan 1 yıl müsaade etmelerini istiyorum. Devlet ile millet arasına fitne sokmaya çalışanlara prim vermeyin. Türkiye düşmanlığı yapanlara kulak asmayın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'nin ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini de ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi. Deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili Nurdağı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamasında öne çıkan ifadeler:

Depremlerle ilgili çalışmaları bizzat yerinde görmek için buradayız. Deprem haberini alır almaz devletimizin tüm imkanlarını harekete geçirdik. Olumsuz hava şartları ve deprem alanının genişliği çalışmalarımızı ilk etapta sekteye uğratsa da hamdolsun bu zorlu süreci kısa sürede aştık.

"MART AYINDA 200 BİN KONUT İÇİN İLK KAZMAYI VURACAĞIZ"
Şehrimizde 100 bine yakın vatandaşımızı çadırlarda, 4 bin 500 vatandaşımıza konteynırlarda barınma imkanı sağlıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bağlı uzman personelimiz yoğun şekilde hasar tespit çalışmalarını yürütüyor. Gaziantep'te yaklaşık 243 bin binadaki 880 bin bağımsız bölümün incelenmesi tamamlandı. Buna göre 37 bin 645 bağımsız bölümden oluşan 16 bin 211 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Nurdağı'nda ise 5 bin 549 bina 13 bin 463 bağımsız bölümün kullanıma elverişli olmadığı tespit edildi. En kısa zamanda konut, işyerleri ve kültürel varlıkları ile şehirlerimizin ihyasına başlıyoruz. Önümüzdeki ay içerisinde 18 bin 544'ü Gaziantep'te olmak üzere toplamda 200 bin konut için ilk kazmayı vuracağız. Gaziantep'teki köy evlerini ahırı, bahçesi, özgün mimarisiyle inşa edip hak sahiplerine teslim edeceğiz. 11 ilimizde konut ve köy evi olarak Mart ayında 271 bin hane sayısının inşaatına başlayacağız. İlerleyen aylara göre bu sayıları tekrar belirleyeceğiz. İnşallah devlet millet el ele vererek zor günlerin üstesinden beraberce geleceğiz.

"DEMOGRAFİK YAPISI KORUNACAK"
Gaziantep'in tarihi kimliği, demografik yapısını koruyarak tekrar ve daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız. Binlerce yıldır büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan şehirlerimizin yaralarını sarmakla kalmayacak, vatandaşlarımızın geleceğine güvenle bakacak altyapıyı sağlayacağız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz.

"BU İKTİDAR ŞİMDİ DE 11 İLİMİZDE BU SIKINTILARI SÜRATLE AŞACAK"
Van depreminde Van'ı nasıl kısa sürede inşa ve ihya ettiysek, Bingöl depreminde Bingöl'ü yeniden nasıl inşa ettiysek, İzmir'i nasıl kısa zamanda nasıl inşa ettiysek, Antalya, Muğla, Manavgat yangınlarına oraları nasıl sıfırdan ihya ettiysek aynı şekilde Kütahya'yı nasıl ihya ettiysek bu iktidar şimdi de 11 ilimizde bu sıkıntıları süratle aşacaktır. Nitekim kısa zaman önce malum Elazığ depreminde, Malatya'da oralarda da biliyorsunuz aynı şekilde bütün inşa ve ihya çalışmalarını başarıyla yürüten bir iktidarız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz. Aynı milletin mensupları olarak bu büyük imtihan karşısında kenetlenerek ülkemizi felaha kavuşturacağımıza inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diliyorum.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde yaptığı paylaşımla deprem bölgesine çadır yollanmadığı için eleştiride bulunmuştu. 

Son dakika deprem haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle Osmaniye'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan sert konuştu: Be namussuz be ahlaksız be adi - Resim : 3

Kemal Kılıçdaroğlu: Siyaset üstü hizalanmayı reddediyorum Bakan Akar ülkesine dönen Suriyeli sayısını paylaştı THY, 81 tahliye uçuşu yapacak Rusya Devlet Başkanı Putin'den kritik açıklamalar