Son Dakika: DEM Parti İstanbul belirsizliği çözüldü

DEM Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimleri için İstanbul'da aday başvurusunu kaçırdığı için İstanbul'dan aday çıkaramayacağı iddia edilmişti. Son olarak İl Seçim Kurulu Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvurusunu zamanında yaptı.

Son Dakika: DEM Parti İstanbul belirsizliği çözüldü

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) siyasi partilerin yerel seçim aday listelerini sunmaları için verdiği süre bugün itibarıyla sona erdi.

DEM Parti'nin geç başvuruda bulunduğu için İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından sunulan aday listelerinin kabul edilmediği iddiası kısa sürede gündem oldu.

DEM PARTİ'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Kısa sürede gündem olan iddialara ilişkin DEM Parti'nin resmi X hesabından açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denildi.

BELİRSİZLİK ÇÖZÜLDÜ

Son olarak İl Seçim Kurulu Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu zamanında yaptı ve partinin başvurusu kabul edildi.

Bununla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için 22 siyasi parti ile 30 bağımsız aday başvuruda bulunmuş oldu.

Lütfü Savaş'tan Gökhan Zan ve Haluk Levent'e sert sözler Kurum'un 'Mağusa Limanı' yorumu gündem oldu Cumhurbaşkanı, Arnavutluk liderini görünce şaşırdı İbrahim Keloğlan'a verilen iyi hal indirimi kaldırıldı