Son dakika: DEAŞ'ın bomba uzmanı İstanbul'da yakalandı

Son dakika haberleri... Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye ile Irak'taki saldırılarında kullandığı patlayıcıların tasarımını yaparak örgüt üyelerine patlayıcı yapımı eğitimi verdiği öne sürülen ve İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheli tutuklandı. Zanlının evindeki aramada içerisinde sim kart bulunan, zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilir 5 tane hazır halde bomba düzeneği ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Son dakika haberleri...İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı ile yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda DEAŞ'ın Irak'taki yapılanmasında el yapımı patlayıcı uzmanı ve üst düzey görevlerde bulunduğu belirlenen A.J.A'nın İstanbul'da bulunduğu belirlendi.

Son dakika: DEAŞ'ın bomba uzmanı İstanbul'da yakalandı - Resim : 1

DEAŞ'ın Suriye ve Irak'taki saldırılarında kullandığı patlayıcıların tasarımını yaptığı ve örgüt mensuplarına patlayıcı yapımı eğitimi verdiği belirlenen şüpheli, Sultanbeyli'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Son dakika: DEAŞ'ın bomba uzmanı İstanbul'da yakalandı - Resim : 2

Operasyon yapılan iki adreste gerçekleştirilen aramada, içerisinde sim kart bulunan, zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilir 5 adet hazır vaziyette bomba düzeneği, canlı bomba düzeneklerinde kullanılan çok sayıda basma butonu, el yapımı patlayıcılarda kullanılan zamana, ışığa ve harekete duyarlı çok sayıda elektronik devre ekipmanı, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Son dakika: DEAŞ'ın bomba uzmanı İstanbul'da yakalandı - Resim : 3

Emniyetteki işlemlerin tamamlanan A.J.A, sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Irak'tan Kuzey petrolü açıklaması"TÜRKİYE İLE ANLAŞTIK" Deprem konutlarında son durum ne? Bakan Özhaseki tek tek anlattı İsrail'in saldırıları sürüyor! UNICEF kuvözdeki bebekler için endişeli Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosunda çalışma! Yolcular İETT araçlarıyla ulaşım sağlıyor