SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 28 Mayıs'ta FETÖ unsurlarına izin verilmedi

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında düzenlenen sempozyumda açıklamalarda bulundu. Ankara'da açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Dünya medyası bizim bu demokrasi mücadelemizde sınıfta kalmıştır." dedi. Bağımsız Türkiye vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bağımsızlık, kendi kararınızı kendinizin alması, gelecek adına kendinizin adımlar atmasıdır" ifadelerine yer verdi.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 28 Mayıs'ta FETÖ unsurlarına izin verilmedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında düzenlenen sempozyumda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalarından derlenenler;

Kendi göbeğini kendi kesen Türkiye'yi durdurmak isteyenler, FETÖ gibi hain terör örgütlerini beslemiştir. Türkiye 15 Temmuz'u izleyen dönemde terörle topyekun sarsılmaz bir mücadeleye girmiştir. Ordumuzun, polisimizin, güvenlik teşkilatımızın içinde yaşanan sıkıntılara rağmen 15 gün içinde sınır ötesinde terörle mücadelemizdeki operasyonlarımız FETÖ'nün neleri engellediğini gösteriyor. FETÖ, PKK, DEAŞ, sınır ötesinden terör saldırıları, bunların hepsi Türkiye'nin karşısına çıkmıştı. Hepsiyle mücadele edilmiş ve çok büyük bir başarı elde edilmiştir.

KAMUDAN TEMİZLENDİLER

Kamudaki FETÖ unsurları tespit edilerek temizlenmiştir. Örgüt üyeleri içeriden uzaklaştırılmıştır. Yabancı muhataplarımız ile gerçekleştirdiğimi her görüşmede FETÖ'nün yüzünü gösterdik ve tehlike oluşturduğunu anlattı. Biz kötü bir tecrübe yaşadık ancak komşularımız kardeş/dost ülkeler bunu yaşamasın diye anlatmaya çalışıyoruz. O ülkelerin de güvenliği için mücadeleyi sürdürüyoruz.

FETÖ iltisaklı şahısların ülkemize iadelerini gündemimizde tutuyoruz. Mal varlıklarının da durdurulmasını istedik. Uluslararası örgütler FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımıştır. İsveç ve Finlandiya da aynı anlaşmayı yapmıştır. Türk demokrasisine vurulan prangaları kırmak için değerli adımlar attık ve atmaya da devam edeceğiz. 

SEÇİM VE FETÖ VURGUSU

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri döneminde ülkeden kaçan FETÖ unsurları dönmek için 7'li masayı destekledi ancak milletimiz bu oyunu bozdu. Milletimizin oyuyla Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi her şeyi ortaya koymuştur. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye Yüzyılında FETÖ ve PKK ile mücadele içeride ve dışarıda devam edecektir. 15 Temmuz'u unutmayacağız.

Türkiye Yüzyılında milletimiz Anadolu irfanıyla böyle yapılardan uzak dururken, devlet aklı da böyle yapıları büyümeden yerinde imha edecektir. FETÖ ve benzeri yapılanmaların panzehri özgür düşünen beyinler ve devlet aklıyla ortak adımlardır. 15 Temmuz'u sadece gazetelerde, yüzeysel tartışmalarla değil akademik olarak da kapsamlı olarak analiz etmeliyiz. SETA'yı da bu yüzden kutluyorum.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Azerbaycan'da ABD Başkanı Biden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 30 bin fitte aradı 16 daire 39 mal sahibi! Satıcı kayıplara karıştı FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 47 şüpheli gözaltında