Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa katıldığı TOBB Genel Kurulu'nda platform çöktü

Son dakika... Ankara dünden bu yana devam eden yağışlar sonrası sele teslim oldu. Birçok noktada yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı. Son dakika gelişmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa katıldığı TOBB Genel Kurulu'nda dışarıya kurulan platformun da şiddetli yağış nedeniyle çöktüğü öğrenildi. Olayda biri ağır 4 kişi yaralandı. Meteoroloji uyarı vermiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm ekiplerin izinlerini kaldırmıştı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Teyakkuz halindeyiz" açıklaması yapmıştı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa katıldığı TOBB Genel Kurulu'nda platform çöktü

Son dakika... Başkent'te bugün afet alarmı verildi. Dünden bu yana etkisini arttırarak sürdüren yağışlar kentte olumsuzluklara yol açtı. 

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Ankara'da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı sürücüler araçlarında mahsur kaldı.

Ankara'nın Çankaya ve Altındağ ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Araçlar, yollarda güçlükle ilerledi. Bazı sürücüler ise araçlarıyla yolda kaldı. Kazım Karabekir Caddesi'ndeki alt geçitte otomobilde mahsur kalan sürücü, belediye ekiplerince kurtarıldı. Sıhhiye'de de ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar dükkanlarındaki suyu tahliye etmek ve tıkanan mazgalları temizlemek için seferber oldu.

Ankara sele teslim oldu
Ankara sele teslim oldu

SİNCAN'DA HORTUM

Sincan ilçesindeki Belören Dağı mevkisinde ise hortum oluştu. Kısa süreli etkili olan hortum, bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Sincan'da hortum
Sincan'da hortum

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasıyla meydana gelen olumsuzluklara müdahalelerin sürdüğü ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:
"İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve işyerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddî mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir."

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa katıldığı TOBB Genel Kurulu'nda platform çöktü - Resim : 3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATILDIĞI TOBB GENEL KURULU'NDA PLATFORM ÇÖKTÜ: 4 YARALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'e doğru TOBB 79. Genel Kurulu'na katıldı. Yaklaşık bir saat süren program sonrası, Cumhurbaşkanı alandan ayrıldıktan sonra saat 16.20 sıralarında Genel Kurul'un yapıldığı alanın dışına kurulan platform şiddetli yağışlar nedeniyle çöktü. Olayda biri ağır 4 kişi yaralandı.

TOBB 79. Genel Kurulu'nda platform çöktü
TOBB 79. Genel Kurulu'nda platform çöktü

METEOROLOJİ'DEN SARI KODLU UYARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısıyla Ankara'ya sarı kodlu uyarı geçmişti. Kuvvetli yağış alacağı söylenen Ankara için belediye ilgili ekiplerin tüm izinlerinin kaldırıldığı açıklandı. 

Meteoroloji'den Ankara için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji'den Ankara için sarı kodlu uyarı

ABB'DEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi de afet düzeyinde yağışlar beklendiğini duyurarak ilgili ekiplerin izinlerinin kaldırıldığını açıkladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise 1252 araç ve 3392 personelle teyakkuz halinde olduklarını dile getirdi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa katıldığı TOBB Genel Kurulu'nda platform çöktü - Resim : 6

"TÜM İZİNLER KALDIRILDI"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından bir yapılan paylaşımda "Bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırılmıştır. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz" denildi.

ABB'de tüm izinler kaldırıldı
ABB'de tüm izinler kaldırıldı

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 1252 araç ve 3 bin 392 personelle teyakkuz halinde olduklarını bildirdi.

Kargocular, artık o bahaneye sığınamayacak NE OLDU BANKALAR KAPANDI MI? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan yüksek kira fiyatları hakkında açıklama! İYİ Parti Başkanlık Divanı toplandı