Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde net mesaj! Hedefimiz savunma sanayide tam bağımsız Türkiye

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'daki Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Barbaros Hayreddin Paşa'nın 'Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur' sözünü işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük güçlerin desteğini alarak değil bu başarıya ambargolara rağmen ulaştık" dedi. Türkiye'nin yerli ve milli projelere devam edeceğini belirten Erdoğan, "Hedefimiz savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye'dir" şeklinde konuştu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde net mesaj! Hedefimiz savunma sanayide tam bağımsız Türkiye
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'nın Altınova ilçesindeki Sefine Tersanesi'nde "Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni"ne katıldı.

İŞTE TSK'YA TESLİM EDİLENLER

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK bünyesine 3 gemi ve bir insansız deniz aracı katıldı.
  • TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA Mavi Vatan'a kavuştu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde net mesaj! Hedefimiz savunma sanayide tam bağımsız Türkiye - Resim : 1

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu...
  • Denizde ikmal muharebe destek gemimiz TGC Derya, TGC Anadolu'dan sonra en büyük gemi olma özelliğine sahiptir. MİLGEM'in 5. gemisi olan TCG İstanbul Türkiye'nin milli imkanlarla ürettiği ilk milli fırkateyndir. Teslim edilen gemilerin donanmamıza hayırlı olmasını diliyorum.
  • Bugün sadece gemilerimizin teslimatıyla yetinmiyoruz, dünyada bir ilk olan otonom su üstü deniz aracımız Marlin SİDA, elektronik görevlerini insansız olarak icra edecektir. Denizlerdeki hakimiyetimizi destekleyecek, dosta güven düşmana korku verecektir. Projeye hayat veren mühendislerimizi, işçileri kutluyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde net mesaj! Hedefimiz savunma sanayide tam bağımsız Türkiye - Resim : 2

BARBAROS HAYREDDİN PAŞA'NIN SÖZÜYLE İŞARET ETTİ

  • Oyun değiştiren projeler ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönemde bunu daha ileriye taşıyarak yeni başarılara imza atacağımıza inanıyorum.
  • Bu çalışmalarımızı Barbaros Hayreddin Paşa'nın "Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur" sözü üzerine şiar ediyoruz. Projelerimizde yüzde 80'e varan yerliliğe ulaştık. Artık sadece kaba işçiliğini yapmıyoruz. Silahları da yerli ve milli olarak üretebiliyoruz.
  • Türk tipi hücum botuna kadar hepsi savunma sanayinin guru projeleridir. Hedeflerimizin de tek tek gerçekleştiğini görüyoruz. Herkes şunu kabul etmeli ki; günümüzde savunma anlamında güçlü ve bağımsız olan ülkelerin istikbaline güvenle bakabilmesi de mümkün değildir.
  • Rusya-Ukrayna savaşından Gazze'deki katliamlara, Suriye'deki zulümden Libya'daki krize kadar tüm hadiseler yanımızda oluyor. Türkiye tüm bunlara ve ayağına takılan çelmelere rağmen istikrarıyla adından söz ettiriyor. Çatışmaların sona ermesi, barış ve huzur iklimi için de gayret gösteriyoruz.
  • Savaş lobilerinin iptal etmek için uğraştığı Rusya-Ukrayna savaşındaki barış süreci için başlattığımız İstanbul sürecini baltalamaya çalışmasaydı bu kadar kan dökülmeyecekti.
  • Benzer bir trajedi Gazze için de yaşanacaktır. Bu bölgeye savaş gemilerini gönderenleri ibretle takip ediyoruz. İsrail'in katliamlarına göz yumanlar yarın keşke diyeceklerdir.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde net mesaj! Hedefimiz savunma sanayide tam bağımsız Türkiye - Resim : 3

"GÜNÜMÜZÜN FÜHRER'İ NETANYAHU"

  • En son kötü sınavlarını Gazze meselesinde veren Batı ülkelerinin hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Lafa gelince demokrasi avareliğini kimseye bırakmayanların ikiyüzlülüğü ortaya çıktı. 105 gündür vahşice öldürülen kadınları ve çocukları görmediler. Tıpkı Irak'ta, Bosna'da, Somali başarısız oldukları gibi. Günümüzün Führer'i Netanyahu'nun gözü kan ve kin bürümüş ekibinin Filistin halkına yaptıkları barbarlığı izlemekle yetindirler. 
  • Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Arka planda savunma sanayimizde son 21 yılda attığımız kararlı adımlar var. Bugün çalışma projeleri sayısı 850'yi geçti. bütçe 5,5 milyar dolarken bugün rakam 16 kat artarak yaklaşık 90 milyar dolara arttı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde net mesaj! Hedefimiz savunma sanayide tam bağımsız Türkiye - Resim : 4

"HEDEFİMİZ TAM BAĞIMSIZ SAVUNMA SANAYİİ"

  • Savunma sanayimiz 3 bin 500'e aşkın firma ile ekonomimize en yüksek katkı veren sektörlerden biri haline geldi.
  • Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, yapan ve idame ettiren 10 ülke arasında. İHA ve SİHA üretenlerden ise ilk 3'te. Büyük güçlerden destek alarak değil, tüm ambargolara rağmen başardık. Kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Attığımız kurşunun çetelesini tutarlardı, kendimiz üretmeye başladık.
  • Terör bataklığı tamamen kurutulana kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. İHA/SİHA'larla birlikte deniz platformlarının da geliştirilmesine destek vereceğiz. Savunma sanayi hiçbir şekilde duraklamayı kabul etmeyen sürekli çalışmayı ve üretmeyi gerektiren bir alandır.
  • Hedefimiz savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye'dir. Omurga tamamen milli imkanlara dayanmaktadır. Aksi takdirde hareket eden hiçbir kurum ve projeye izin vermeyeceğimiz bilinsin.
Konteyner okulda buruk karne sevinci 10 terörist etkisiz hale getirildi Murat Kurum'dan gençlere akbil müjdesi: Yüzde 40’lık indirimi 1 Nisan’da uygulayacağız! Cumhurbaşkanı Erdoğan Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet törenine katıldı