Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam müjdesi

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Öğretmenlere ek ders ücreti müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Resmi eğitim kurumlarında ek ders karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında ilave artışa gidiyoruz" şeklinde konuştu. Erdoğan, yüksek lisans öğrencilerinin burslarında da artışa gideceklerini açıkladı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam müjdesi - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

2023-204 eğitim yılının bütün eğitim-öğretim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Tatilin ardından öğrencilerimiz öpğretmenleriyle buluştu. Kendi evlatlarından ayrı tutmadıkları öğrencileriyle kucaklaşan tüm öğretmenlerimize buradan selamlarımı gönderiyorum.

Rabbim tüm öğretmenlerimizden razı olsun diyorum. Üzerimde hakkı ve emeği olan saygıdeğer öğretmenlerimi saygıyla anıyorum. Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi görevi başında şehit edilen edilen öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum.

Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın ismini Cudi- Gabar petrol sahasına verdik. Şehidimizin ismi nesilden nesile taşınacaktır.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam müjdesi - Resim : 2

Bu topraklardaki bin yıllık şanlı mazimizden aldığımız ilhamla devletimizin 2. asrına çok büyük bir heyecanla gireceğiz. Farklı görüşlerden insanlarımızın Türkiye Yüzyılı vizyonunu sahiplenmesi, yöneticiler olarak bizlere güven verdi. Mayıs seçimlerinde insanımızın desteğiyle teyit edildi. Bu köprüyü inşallah güçlendireceğiz.

Tarih boyunca nice engeli aşan, nice oyunu bozan mücadeleci bir milletin evlatları olarak bu hedefimize de ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Böylesine kendimizden emin konuşmamızın arkasında 21 yıllık özveri ve çalışma vardır. 21 yılda neyi başardığımızı çok iyi biliyoruz. Biz kendimizi de milletimizi de Türkiye'nin potansiyelini de biliyoruz. Biz 2002'den beri boş durmadık. Eğitimden teknolojiye demokrasiden hak ve özgürlüklere kadar her şeyi yaptık. Eğitime daima önem verdik.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam müjdesi - Resim : 3

EK DERS ÜCRETİ MÜJDESİ

2002'de derslik sayısı 343 bindi. Bugün 2 kata yakın artışla 620 bine çıktı. 500 bin öğretmen varken 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var şimdi. Görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'ni biz atadık. Meslek kanunu getirerek öğretmenlere mali ve ilave haklar tanıdık.

Resmi eğitim kurumlarında ek ders karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında ilave artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Milli Eğitim burslusu, lisansüstü öğrencilerimizin burslarını da okuduğu okudukları ülkelerin şartlarına göre değişik oranlarda yükseltiyoruz. Burslarda ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapmış oluyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam müjdesi - Resim : 4

Hayata dair her alanda köklü değişimler yaşanırken eğitim yöntemlerinin, müfredatın aynı kalması elbette düşünülemez. Biz böyle gelmiş bırakalım böyle gitsin zihniyetinin bedelini çok ağır ödemiş bir ülkeyiz. Çocuklarımızı tek tipçi eğitim sisteminin paslanmış dişlileri arasında ne yazık ki kaybettik. Düşünmeye, sorgulama, öğrencilerimizin sanat spor bilim gibi alanlarındaki kabiliyetlerini keşfetmeye yönelik ilgi gösterilmedi. Tüm bu acı tecrübelerimizin ışığında artık şunu çok net görebiliyoruz, geçmişe öykünerek zamanın gerisinde kalarak hiçbir yere varamayız. Onların yaşayacakları zamanın ihtiyaçlarına göre yetiştirmemiz gerekiyor. Birilerinin yapbozculuk olarak yaftalamasını kabul etmiyoruz. Birinci önceliğimiz evlatlarımızın geleceğidir. Kim olursa olsun, yapıcı eleştirilere açığız. Yapılan her çalışmaya kapıduvar olmak yerine eğitimde kaliteyi artıracak projeler sunulsun.

Bir kez daha akademisyeni, sendikası, derneği, gazetecisi, siyasi partisi dahil herkesi objektif bir şekilde eğitim çalışmalarımıza samimi bir şekilde katkı vermeye davet ediyorum. Türkiye her şeyi konuşup tartışıp çözümü bulacak kapasitededir. 

Aynı şey darbe Anayasasından kurtulacak durumdadır. Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki yolculuğu sivil bir anayasa ile yapmamız, amaçlarımıza daha kolay ulaşmamızı sağlayacaktır. Elbette yeni anayasamızı 4 ana sütün üzerine inşaa etmeyi planlıyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam müjdesi - Resim : 5

SEZGİN TANRIKULU'NA TEPKİ

Sözde bir milletvekili çıkmış benim Mehmetçiğime saldırıyor. O Mehmetçik ki teröristlere karşı fedaican ediyor. Bu topluluk bu sözde milletvekillerine gereken dersi gerektiği zamanda en ideal şekilde verecek kalitededir.

 Mehmetçiğimize hiçbir gücün dokumasına müsaade etmeyiz. Cumhur İttifakı içinde ortaklarımızla birlikte her şeyi konuşacağız. Türkiye Yüzyılının her konu gibi eğitimde de yeni bir kapıyı aralayacağına inanıyorum. Son 21 yıl bazı projelerin hazırlıklarını tamamladık. Öğretmenlerimizin lisans programlarından, mesleki geliştirme programlarını ele alıyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam müjdesi - Resim : 6

SOSYAL MEDYADAKİ SAPKINLIKLA MÜCADELE

Akıllı telefonlarla birlikte sosyal medya araçlarının gençlerimiz arasında yaygınlaşması yeni problemleri getirmektedir. Ekran bağımlılığı, odaklanma sorunu, kişisel bilgilerin paylaşılması ciddi bir sorundur. Dijital mecraların Türkçemizin iyi konuşulması, iyi yazılması ve güzel okunmasını teşvik ediyoruz. Öğrencilerin kelime hazinelerini ve düşünme becerilerini geliştirmeleri için her türlü çabayı göstereceğiz. Küresel güçlerin gösterdiği sapkınlıklarla mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Aile müessesini koruyacak, aydınlık rehberlikte yetiştireceğiz. Sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar mücadele etmek nasıl görevimizse, küresel çevrelerin dayattığı sapkınlıklarla mücadele etmek de asli görevimizdir.

Yeninin peşinde koşarken geçmişin başarılı örneklerini yitiremeyiz. Yıkarak değil, üzerine koyarak gideceğiz. Varsa eksikleri tamamlayacağız. Hükümet olarak hep bu anlayışla devam ettik.

Okul sanayi ve aile işbirliğini çok güçlü bir şekilde tesis ederek bu alanda kanayan yaraya çözüm bulduk. Çıraklık eğitimi zaten yeniden rayına oturttuğumuz takdirle karşılanan başarı hikayemizdir.

Atama kararları Resmi Gazete'de! Türkiye İsrail gazı için ortaklık yapmaya hazır Milyonluk vurgunun görüntüleri! Almanya'da çalıp Türkiye'de yedi Bildiri yayınlayan Müdafaa Hareketi hesabına soruşturma