Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da tahıl koridoru mesajı! Rusya'nın dışlandığı çözüm olamaz

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği Hindistan'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşanan küresel iklim krizleri zirvede ele alındı" dedi. Kur'an-ı Kerim'e saldırılara tepki gösteren Erdoğan, "Sessiz kalmayız" dedi. Tahıl koridorundaki son gelişmeleri de aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın dışlandığı bir çözüm düşünülemez" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile F-16 konusunu da konuştuklarını açıkladı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da tahıl koridoru mesajı! Rusya'nın dışlandığı çözüm olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği Hindistan'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'daki G20 zirvesin sonrasında açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'daki G20 zirvesin sonrasında açıklamalarda bulundu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Yaşanan küresel iklim krizleri zirvede ele alındı. Ortak evimiz olan dünyayı korumaya devam edeceğiz. 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak ilan edildi. Sıfır atık girişimlerinin önemine dikkat çekildi. Gelişmekte olan ülkelere yönelik finansman ve teknolojik ürün transferine dikkat çekildi. Tek aile başlıklı gizli oturumda kimsenin geride bırakılmaması yönündeki çabalarımızı aktardık.

MÜLTECİLERİN DÖNÜŞÜ

Mültecilerin ülkelerine güvenli, sağlıklı, onurlu bir şekilde dönmeli için çalışmalar ele alındı. Afrika'dan Asya'ya milyonlarca insan çok kötü şartlarda çalışmakta ve ter dökmektedir. Türkiye olarak biz bu adaletsizlere itiraz ediyoruz. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. En fazla yardım yapan ülkeyiz. Ülkemize sığınan 4 milyona aşkın mağdur ve mazluma sahip çıkıyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da tahıl koridoru mesajı! Rusya'nın dışlandığı çözüm olamaz - Resim : 2

BATI ÜLKELERİ 3 MAYMUN OYNUYOR

Batı'da artan İslam düşmanlığına karşı 3 maymun oynanıyor. Polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakılması fikir özgürlüğü değil, provokasyondur. Kimse sessiz kalmamızı beklemesin. Kanun gerekiyorsa süratle yapılmalı. Mevduatta açık varsa giderilmelidir.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da tahıl koridoru mesajı! Rusya'nın dışlandığı çözüm olamaz - Resim : 3

TAHIL KORİDORU MESAJI

Karadeniz girişimi çerçevesinde 33 milyon ton uluslararası piyasalara ulaşıldı. Gıda krizinin daha fazla derinleşmesinin önüne geçtik.

Tahıl sürecinde Rusya dışlanamaz. Böyle bir çözüm gerçek dışıdır, sonuç vermez. Soçi'de bu meseleyi Putin ile enine boyuna konuştuk. Afrika ülkelerine yönelik 1 milyon ton tahılın işlenerek ulaştırılmasına önem veriyoruz. Rusya ve Katar ile 1 milyon ton tahılı ulaştıracağız.

Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sistemin olması mümkün değildir. Bugüne kadar Montrö'yü titizlikle uygulayarak böyle bir duruma mahal vermedik.

Karadeniz'de, bölgede gerilimi artıracak her türlü adımdan geri durulması gerekiyor. Barış diplomasisi yürüttük tarafları aynı masada topladık.

Afrika Birliği'nin şahsında tüm Afrika ülkelerinin G20 üyeliğinin hayırlı olmasını diliyor, kendilerine hoş geldiniz diyoruz.

İhtiyacı olan afrika ülkelerine tahılı ulaştırmalıyız.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da tahıl koridoru mesajı! Rusya'nın dışlandığı çözüm olamaz - Resim : 4

PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞECEK

Karabağ'da atılan bu adımlar doğru değil. Bunu kabullenmek mümkün değil. AB üyesi ülkeler de bunu kabullendmiyor. Bu gelişmelere olumlu yaklaşmıyorlar. Biz de olumlu bakmıyoruz. Aliyev ile görüştüm, yarın Paşinyan ile görüşeceğim.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da tahıl koridoru mesajı! Rusya'nın dışlandığı çözüm olamaz - Resim : 5

PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞECEK

Karabağ'da atılan bu adımlar doğru değil. Bunu kabullenmek mümkün değil. AB üyesi ülkeler de bunu kabullendmiyor. Bu gelişmelere olumlu yaklaşmıyorlar. Biz de olumlu bakmıyoruz. Aliyev ile görüştüm, yarın Paşinyan ile görüşeceğim.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da tahıl koridoru mesajı! Rusya'nın dışlandığı çözüm olamaz - Resim : 6

"İSVEÇ KONUSUNDA MERCİ TBMM'DİR"

Biden ile kısa bir görüşme gerçekleştirdik. F-16 konusunda "İsveç de İsveç diyorlar" yaklaşımları doğru değil. Benim de Kongrem var. Meclis kararını verecek. Ben tek başına karar mercii değilim. İsveç konusunda kararı ben değil, meclisimiz verir."

Taciz ateşi 7 PKK'lının sonu oldu Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler Kemal Kılıçdaroğlu'ndan EOKA skandalı G20 Zirvesi'nde 2. gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun diploması trafiği