Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alev Alatlı fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecek

Son dakika haberleri... AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Bursa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden Alev Alatlı için başsağlığı diledi ve "Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği en önemli münevverlerden, perspektifler sunabilen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı hocamız fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alev Alatlı fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TOFAŞ Kapalı Spor Salonu'ndaki Bursa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

ALEV ALATLI İÇİN BAŞSAĞLIĞI: FİKİRLERİ YAŞAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına "Alev Alatlı hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği en önemli münevverlerden, perspektifler sunabilen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı hocamız fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecektir." sözleriyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Bursa ne bizim ne milletimizin, burası müstesna bir şehirdir. Bir yerini Marmara Denizi'ne veren bir yanını Uludağ'a veren ayaklarını bereketli topraklara uzatan kuruluşun şehridir.

Bursa'da dikilen çınar fidanı 3 kıta 7 iklime dayanarak hak refah mücadelesine güç ve kuvvet vermiştir. Bursa'dan Edirne'ye oradan İstanbul'a ve nihayet Ankara'ya uzanan başkentler serüveninde Bursa'yı hep kalbimizde taşıdık. Bursa'nın manevi iklimi bugün de ruhumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Nice şairler, yazarlar, ressamlar ilhamını Bursa'dan almıştır. Bursa'nın sanayideki çalışkanlığını, ülkemize katkısını anlatmaya bile gerek yoktur. 

Bizde ekibimizle 21 yıldır Bursa için çalıştık, çabaladık ve devam ediyoruz. Uzun süre ihmale uğrayan Bursa'yı modern bir şehre dönüştürdük. Elbette eksiklerimiz var, eser ve hizmetleri bundan sonra yapacaklarımızın bir girizgahı olarak kabul ediyoruz. Seçim tarihine yakın tekrar Bursa'ya geldiğimizde bu çalışmaları tekrar sizinle paylaşacağız.

Bursa altyapısı ve üstyapısıyla Türkiye'nin öncü şehirleri arasında. Biz istiyoruz ki Bursa'nın Türkiye Yüzyılına hazırlığı 31 Mart'taki seçimleriyle daha da hızlansın.

"MÜTTEFİKLERİNE HOYRATLIK YAPAN ŞEHRİN İNSANINA ŞEFKAT GÖSTERİR Mİ?"

Önümüze hizmet ve proje sunamayacakların AK Parti'yi hedef gösterme çabalarını izliyoruz. Siyaset hayırda yarış vesilesidir. Biz rakiplerimizle hizmet ve icraat konusunda yarışmak istiyoruz. Konu eser ve hizmet olduğunda üstümüze kimseyi tanımayız. AK Parti belediyeciliği rüştünü ispat etmiştir.

Her kim bu hususta bizden daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa hodri meydan, buyursun çıksın ortaya. Şehrinin insanlarına verebilecek hayali olmayanların sırf komşuların 2 gözü de çıksın diye yaptıkları cinlikleri de unutmuyoruz.

Türkiye geçmişte bu zihniyetin yaptıklarını ziyadesiyle ödedi. Şehirlerimize bunların bir faydası yok. Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken kendi yıldızını parlatmaktan başka bir şeylerin peşinde olmayanlara milletimizin vereceği cevabı biliyoruz.

CHP'yi görüyorsunuz, herkes bir yerden tutma peşinde. Kendi arkadaşlarına ve müttefiklerine hoyratça davrananların şehirlerimize ve oralarda yaşayanlara şefkat göstermesi mümkün mü? 

"GÖZLERİMİZ BELEDİYE BAŞKANLARININ ÜZERİNDE"

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak görevimizin gelecek nesiller için olduğunu biliyoruz. İnsanımızın her zaman yanında olacak isimlerle beraberiz. Belediye başkanlarımızın gözleri hep sizin, bizim gözlerimiz de hep onların üzerinde olacak.

"MAYIS SEÇİMLERİNDEKİ PLANLARIYLA YENİDEN DEVREDELER"

31 Mart'tan sonraki sandık buluşmamız 2028'de olacak. Ülkemize ve şehirlerimize ilişkin orta ve uzun planlarımızı gerçekleştirebileceğimiz uzunca bir süre var. Biz içeride ya da dışarıda ne olursa olsun planlarımızı aksatmadan yolumuza devam ediyoruz.

Rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar misali kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştirenlerin başına neler geldiğini bölgemizde görüyoruz. Birileri güven ve istikrar iklimini zehirleyerek Türkiye'yi de bu hale getirmek istiyor. Mayıs seçimlerinde bunun için çok uğraştılar, her ne kadar mahalli seçim de olsa 31 Mart'ta da istismar edecekleri bir sonuç peşindeler. Bu hevesleri milletimiz yine daha kursaklarında bırakacağız.

İnsanlarımı ve şehirlerimiz arasında ayrım yapmadan 85 milyonu ve 81 vilayeti kucaklayarak ülkemizi bu noktaya getirdik. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği refah seviyesine ulaştırana kadar durmadan çalışacağız. Gerçek belediyecilik sözümüz de bunun mahalli yönetimler bölümündeki alanıdır.

"SAĞLAM ŞEHİRLER KURACAĞIZ İNSANIMIZI DOĞDUĞU YERDE KALMAYA TEŞVİK EDECEĞİZ"

Sağlam yerlere güvenilir binalar kurarak ekonomiler kurarak yerel yönetimleri güçlendirerek, çocuklar, yaşlılar ve engelliler başta olmak üzere maddi ve manevi desteklerle aileyi koruyarak sürdürülebilir yönetim uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Huzurlu, güvenli kentler kurarak, kırsaldaki hayat şartlarını yükseltip insanımızın doğum büyüdüğü yerde kalmasını teşvik ederek şehirlerimizi geleceğe hazırlamakta kararlıyız. 

Detaylar gelecek...

Buğra Kavuncu'dan İstanbul Valisi Gül'e ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazını Hz. Ali Camii'nde kıldı MHP 55 belediye başkan adayını daha açıkladı Alatlı'nın hafızalara kazınan konuşması: Yasaldır ama helal değildir