Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'deki katliamına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diplomatik ve gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Erdoğan, "Terör örgütlerine can suyu olmak için tezkereye 'hayır' diyenleri tarih affetmeyecek" dedi. İsrail'i hedef alan Erdoğan, "Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin borcu yok" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 1

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

2024 Bütçesi'ni sunduk. Temel öncelik elbette depremde yıkılan şehirlerimizin ayağa kaldırılması ve diğer şehirlerimizin depreme hazır hale getirmek.

Bir kesimin bilinçli ve kötü niyetli olduklarını belli eden taktikleri var. 6 Şubat depremlerinin acısını ilk günkü tazeliğiyle hissediyoruz. Kalbi nasırlaşmamış hiç kimsenin bu acıyı unutmasının mümkün olmadığına inanıyoruz. Siyasette ekonomide dış politikada ne yaşanırsa yaşansın bu felaketi her zaman gündemimizin ilk sırasında tutacağız. Deprem bölgesindeki son hak sahibini evine yerleştirene kadar durup dinlenmeden çalışacağız. Bu kararlılığımızı 2024 bütçemizde görmek mümkündür.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 2

EMEKLİ VE ENFLASYON MESAJI

Bu gelişmeler yaşanırken emeklilerimizi, çalışanlarımızı ve enflasyonla mücadeleyi unutmuyoruz. Türkiye ne büyümesinden geri durur ne de dar gelirliyi unutur. Ülkemizi büyütürken milletimizin refahını da büyütecek iradeye sahibiz. Üreten her kardeşimizin meselesi bizim meselemizdir. Her emeklimizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Çocuklarını yetiştirmekten ailesinin tüm yükünü omuzlayan her ev hanımının derdi bizim derdimizdir. Her gencimizin beklentisi bizim sorumluluğumuzdur. Cep telefonu ve bilgisayar desteği ile 10 GB internet sözümüzü tuttuk.

Buna dair Cumhurbaşkanı kararı resmi gazetenin bugünkü nusrasında yayınlandı. Kararım üniversiteli gençlerimize hayırlı olsun.

Biz Türkiye Cumhuriyetini demokrasisi altyapısıyla 21 yılda katbekat büyütmüş bir partiyiz. 100. yılına kavuşacağımız Cumhuriyetimizi yaşatmak için rahmetli Menderes ve Özal'ın açtığı yoldan ilerleyerek imkanları milletiyle buluşturan biz oldu. Önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını milletimize kazandırmak bizim namus borcumuzdur.

Gelip geçici sıkıntıların hem kazanımlarımızın üstünü örtmesine rıza göstermedik. Ülkenin ve milletin geleceğine dair hiçbir hayalleri programları projeleri olmadan sadece bu arızi tablodan cesaret alarak hayal görenleri gerçeklere uyandıracağımız günler yakındı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 3

YEREL SEÇİM MESAJI: ŞEHİRLERİMİZİ MUHALEFETTEN KURTARMALIYIZ

Bunun için önce önümüzdeki Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde bir kez daha çok daha güçlü şekilde milletimizin gönlüne girmemiz gerekiyor. Muhalefetin elinde ızdırap çeken şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak hepimizin asli vazifesidir. Nice zaferlere imza atan AK Parti olarak Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla birlikte inşallah bu başarıyı bir kez daha göstereceğiz. Sizlerden 31 Mart seçimlerine en iyi şekilde hazırlanmanızı bekliyorum. Bugüne kadar Türkiye büyüdükçe biz de büyük. İnşallah bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz.

Milletimize bilhassa evlatlarımıza mahcup olmamak için 2024 Mart'ına kadar hep birlikte çok gayret göstereceğiz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 4

TARİH TEZKEREYE "HAYIR" DİYENLERİ UNUTMAYACAK

Bir daimi gündemimiz ve önceliğimiz terörle mücadeledir. Kahraman ordumuz destan yazmayı sürdürüyor. Ülkemize yönelik eylemleri yerinde bertaraf etmeye devam ediyoruz. Irak ve Suriye'deki görev süresini Cumhurbaşkanlığı kararını destekleyen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyoruz. Tezkerenin kabulü ve yürürlüğe girmesiyle Türkiye'nin terörle mücadelesi güç kazanmıştır. Tarih inlerinden çıkamaz hale gelen teröristlere can suyu olmak için tezkereye hayır diyenleri de unutmayacaktır. Parlamento dışarısında bunlara destek veren kurumları da affetmeyecektir. Bölücü terör örgütünü yok olmaktan kurtaramayacaklar. "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek ifade ettiğimiz operasyonlarla teröristlerin başını ezeceğiz.

Koyunlarında besledikleri yılanın kendilerini soktuğunu gördüklerinde her şey için çok geç olacak. Onlar devlet olmanın ve uluslararası hukukun şartlarına uymuyor olsalar da biz vazgeçmeyeceğiz. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışan terör koridorunu parçalamaya ve kirli kampanyalara tavır koymaya da devam edeceğiz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 5

İSRAİL'E GAZZE TEPKİSİ: BATI'NIN SANA BORCU ÇOK TÜRKİYE'NİN YOK

Filistin halkına karşı uygulanan zulme karşı ilkeli duruşumuz hiçbir zaman değişmeyecek. Filistin davamıza sahip çıkacağız. Mazlumların yanındaki onurlu duruşumuzu bozmayacağız.

Filistin meselesine hep öncelikle insan penceresinden baktık. İnsanı insan yapan değerleri savunduk. 7 Ekim'den bu yana krizin daha fazla büyümemesi için elimizden gelen çabayı gösterdik. Gazze halkının ihtiyaçlarının bir kısmının dahi giderilmesi için 8 uçak yardım gönderdik. 25 sağlık personelimizi sevk ettik. Aynı şekilde kim yaparsa yapsın, İsrailli siviller dahil sivillere yapılan eylemleri kabul etmediğimizi gösterdik. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok. Ama İsrail'in uyguladığı mezalimi, devlet değil örgüt gibi uygulamasını tasvip etmedik etmeyeceğiz.

Tarihin en kanlı en ihraç saldırılarından birini gerçekleştiriyor. İsrail'in Gazze'deki saldırılarında ölenlerin yarısı çocuk. Diğerleri de onları aileleri. Bu kendini savunma değil vahşettir. Dünyada sadece çocukları öldürmek için savaş uçaklarıyla okulları, hastaneleri, camileri vuran başka devlet ve ordu bulamazsınız. Şimdi buradan İsrail'e ve dünyaya sesleniyorum; toplantılar yapıyorlar. Hamas'ı terör örgütü olarak görüyorlar. Buradan sesleniyorum; sen bir örgüt olabilirsin. Bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Ve Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.

Ben bunların yüzüne Davos'ta neler yaptıklarını söyledim. Nasıl çocuk öldüklerini anlattın ve o günden sonra bir daha da Davos'a gitmedim. Orada benimle birlikte olan 2 arkadaş şuan başka partilerin başında. Ben öyle dediğimde onlar "Eyvah şimdi yandık" dediler. Ne oldu yandık mı? Biz dimdik ayaktayız. Ama siz yandınız, CHP'nin koltuğuna sığınmak size hiçbir şey katmaz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 6

"İSRAİL'E GİTME PROJEMİ İPTAL ETTİM"

Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denen adamın elini sıktım. Nerede, Türkevi'nde. Ama iyi niyetimizi suistimal etti. İsrail'e gitme planımız vardı, iptal. Gitmeyeceğiz. Bulutlar üzerinden ölüm kusan savaş uçaklarıyla çocukları kıyanlara siz de koşmuştunuz bir zamanlar. 

Çocukların anne babalarının, anne babaların çocuklarının naaşlarına sarıldığı bir dünyada, sadece bu da değil ellerine isim yazıyor aradığım zaman bulabileyim diye. İsrail bu kafayla bir yere gidemezsin. Yanına ister ABD'yi al ister başka birini. İstersen Batı'yı al. ABD de adil yönetime izin vermediği için kaybedecek.

Parçalanmış çocuk bedenlerine bakarak bahane üretmek Batı'nın tarihinden mirastır. Bu tavra dair pek çok kanlı izleri vardır. Kıyımlar vardır. Merhum Erol Güngör İsrail'in kuruluşundan beri hastalıklı politikasını şu sözlerle anlatmıştır; 

"Hasmının kanlı cesedi üzerine basarak insan hayatının değeri ve cinayetin kötülüğü hakkında nutuk çeken bir katil tarihte yoktur."

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 7

"DİPLOMATİK VE GEREKİRSE ASKERİ NE GEREKİYORSA YAPACAĞAIZ"

Bugün öldürdüğü çocuklara destek vermek için İsrail'in arkasında sıraya girenlerin hiçbir böyle açıklamalar yapamaz. Bunların hahamları da dahil. Bir haham Filistinli çocukların öldürülmesi gerektiğini söylüyor. Gelecekte onların da böyle yapacağını söylüyor. Böyle bir vicdan olabilir mi?

Kendi ülkelerinde mazlum Filistin halkı için açıklama yapan sanatçıları, sporcuları, iş insanlarını tehditlerle susturmaya çalışanlar bunlar değil mi? Faşist yüzlerini hep birlikte seyrediyoruz.

Sırf bu onurlu duruşları yüzünden ülkelerinde sıkıntı yaşayan üniversite öğrencilerine ülkemizin kapıları açıktır.

Ukrayna'daki savaş için dünyayı ayağa kaldıranların Gazze'deki katliama sessiz kaldıklarını görüyoruz.

Diplomatik ve gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz. Kalbimizle dilimizle elimizle ne yapabiliyorsak yapacağız.

Gazze'de yaşanan katliamın gerisindeki failler İsrail'e sınırsız destek verenlerdir. Buradan İsrail'e ve onu teşvik edenlere sesleniyorum; gönderilen hiçbir uçak, gemi yapılan şov barış getirmeyecektir. Bugün sırtını dayayarak efelendiği güçler gittiğinde İsrail'in güven arayacağı yer tıpkı 500 yıl önce olduğu gibi ilk yer yine Türkiye olacaktır. İsrail'den beklentimiz barış çağrımıza kulak vermesi.  

İstiyorlar ki İsrail-Filistin meselesi büyüsün, barış hiç gelmesin, savaşın karanlığı Doğu Akdeniz'in üstünden kalkmasın, kan, zulüm ve gözyaşı üzerinde inşaa ettikleri düzen sürüp gitsin. Biz buna itiraz ediyoruz. Tüm bölge haklarının bedelini ödediği bu düzeni reddediyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 8

TÜM TARAFLAR ELİNİ TETİKTEN ÇEKMELİ

Barışın sağlanması için öncelikle tüm tarafların elini tetikten çekmesi gerekiyor. Sonra da ateşkesin acilen sağlanması gerekiyor. Rehineler için görüşmeler yapılmalı. Gazze'deki çocukların sivillerin öldürülmesi durmalı. Yaralıların tedavisi için Türkiye'deki hastanelerimiz hazır. Refah sınır kapısı yardımlar için açılmalı.

İsrail yardımların ulaşmasına, sahra hastanelerinin inşasına, enerjinin ulaşmasına engel olmamalı. 20 tır Gazze'ye geçti. 20 tır sadece okyanusta damladır. Yığıntıların kaldırılması lazım.

Teröristin terörist olarak yaftalandığı gibi asker polis üniformalı katillere katil denmedikçe bölgeye huzur gelmez.

Bölge dışı güçler İsrail'e destek vererek ateş petrol taşımamalı. Aklıselim yönetimlerini Netanyahu hükümetine baskı yapmaya davet ediyorum. Haçlı Hilal gibi hareket edilmemeli, aksi takdirde insanlığa yazık olur.

İslam dünyasının birlikte hareket etmesi barışın sağlanmasının hızını artıracaktır. Türkiye olarak İslam ülkeleriyle işbirliği içinde olarak sorumluluk almaktan kaçınmayacağız. Garantörlük meselesini kısa ve orta vadede çözüm getirmek için en etkili yöntem olarak görüyoruz. Siyasi ve askeri varlığımızla Filistin tarafının garantörlerinden biri olmaya hazırız. Bu konuta irade sahibi ülkeleri bu teklifimizi değerlendirmeye ve barış için kapıların aranmasına davet ediyoruz. Bölgede etkili tüm aktörlerin bir uluslararası Filistin-İsrail barış konferansının düzenlenmesini istiyoruz.

Garantörlük teklifimiz başta olmak üzere daha güçlü bağlayıcı atılacak adımlara iki tarafın da ihtiyacı var. elbette sorunun çözümü 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan fiziki bütünlüğe sahip tüm dünya tarafından tanınan bağımsız Filistin devletinin kurulmasından geçiyor. 

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 9

BM'NİN GAZZE'DEKİ KALİAMA SESSİZLİĞİNE SERT TEPKİ

Tüm devletlerin bu adımların arkasında durması İsrail'e de aradığı istikrarı verecektir. Sürekli körüklenen bu yangının ne zaman nereye nerelere sıçrayacağı, nereleri yakıp kül edeceği bilinmez. Dünya 5'ten büyüktür itirazımı Gazze'deki gelişmelerle bir kez daha teyit ediyorum. Küresellik sisteminin dengesizliği konusundaki haykırışımı tekrarlıyorum. BMGK kendini sürekli reforma tabi tutmalıdır. tüm çeşitlilikleri ve dengeleriyle adil bir şekilde için hissedecekleri güvenlik konseyi yapısı kurmalıyız. Dünyanın güvenini 5 devletin çıkarlarına teslim eden bir yapının devamı yoktur. Gazze son örnektir.

Çocukların hunharca öldürülmesini izleyen bir yapıyı kimse ciddiye almaz kimse de peşinden gitmez. BM'nin içine düştüğü bu acziyet görüntüsünden üzüntü duyuyoruz. İnşallah biran önce çağrımıza kulak verilir.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı! Diplomatik ya da askeri ne gerekiyorsa yapacağız - Resim : 10

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar'da: İsrail'in olası kara harekatı vahşeti katliama çevirir AYM'den Can Atalay kararı! "Netanyahu bir bebek katilidir ve bir katil gibi muamele görmelidir" Kılıçdaroğlu CHP'nin koltuklarını dağıtmaya devam ediyor