Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı! Netanyahu yargılanacak ve mahkum olacak

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum 2023'te açıklamalarda bulundu. İsrail'in gazeteci katliamına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın Almanya'nın o meşhur gazeteleri nerede?" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki soykırıma batı ülkelerinin Holokost nedeniyle karşı çıkmadığını da vurguladı; "Netanyahu yargılanacak ve mahkum olacak!"

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı! Netanyahu yargılanacak ve mahkum olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum 2023'te açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Komşularımızın kaybet-kaybet denkleminden çıkarmayı, komşuluk vazivesi olarak görüyoruz. Bölge hiç görmediği barışı görmeli.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı! Netanyahu yargılanacak ve mahkum olacak - Resim : 1

"GAZETECİLERİMİZ HABERLERİNİ YAPMAKTA ÖZGÜRDÜR"

Kalemini kiralamayan özgür basın yeri doldurulamayan bir ihtiyaçtır. Yasama yürütme yargı erklerine 4. kuvvet olarak basının sayılması boşuna değildi. Halkın haber alma ihtiyacı dışında demokrasi olarak çok büyük bir tehdit oluşturur.

Güdümlü basın, halkın haber alma hakkı ve demokrasi için tehdittir. Medya mensuplarımızın fikirlerini serbestçe ifade etmelerinde hiçbir mani bulunmuyor. Darbeye alkış tutan, manşetlerini vesayetçilerin attığı bir medya ile karşı karşıyaydık. Milli iradenin yanında duran cesur basın yayın kuruluşları ve gazeteciler de vardı. İsimlerini demokrasi tarihine altın harflerle yazdırdılar. Bizler de bu gazetecileri şükranla yad ediyoruz. Postallı medya mensuplarını da asla unutmayacağız. Kalemini, köşesini, ekranını güç odaklarına verenlerin saldırılarına bizler çok maruz kaldık. "Muhtar bile olamaz" denilerek birçok operasyona alet edildik ama yılmadık, geri adım atmadık. Bugünlere manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. Gerektiğinde ağır bedeller ödemeyi göze alarak ülkemizde tüm kural ve kurumlarıyla objektif değerlendirme yaptığı gerçek şudur; Türkiye ekonomisisiyle, demokrasisiyle devrimleriyle çok daha ileri bir noktadadır.

Teröre bulaşmadığı, suçu övmediği ya da başkasına hakaret etmediği sürece gazetecilerimiz özgürdür. Muhalif ya da muhafık fark etmeksizin özgür basın devam ediyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı! Netanyahu yargılanacak ve mahkum olacak - Resim : 2

"ABD İNGİLTERE FRANSA VE ALMANYA'NIN MEŞHUR GAZETELERİ NEREDE?"

Gazze'de 70'e yakın gazeteci öldü. Nerede dünya, niçin öldürülen basın mensuplarına yönelik manşetlerini atmıyorlar? Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın Almanya'nın o meşhur gazeteleri nerede?

Aslolan bugün konuşmak, bugün yazmaktır. Aslolan mazlum ve masumların feryatlarını bugün duyurmaktır.

Her türlü riski alarak Gazze'den dünyaya koridor açarak elini taşın altına koyan TRT'mizi, AA'mızı ve diğer basın organlarımızı takdirler karşılıyorum. Bizim Anadolu Ajansımız'dan şehidimiz var. Gazi kameramız var.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı! Netanyahu yargılanacak ve mahkum olacak - Resim : 3

"NETANYAHU YARGILANACAK VE MAHKUM OLACAK"

Tüm barbarlığına rağmen Gazzelilerin direniş azmini kıramayan İsrail, medyadaki algı çalışmasını da kaybediyor. İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazetecileri rahmetle anıyorum. Bu sessizliğin altında suçluluk psikolojisi var. Bunlar teröristin yardakçısı olarak teröristtir. Ve hepsi Lahey'de yargılanacaklar. Miloseviç nasıl yargılandıysa, inanıyorum ki Netanyahu ve onun yardakçıları da yargılanacak ve sonunda mahkum olacaktır. Kimi batılı ülkeler İsrail'in suçlarını çok iyi bilmelerine rağmen susuyorlar. İsrail dünyayı Holokost ile susturmaya çalışıyor. Antisemitizm Netanyahu ve ortakları tarafından körüklenmektedir. Ne Holokost ne de başka bir şey Netanyahu'nun suçlarına sessiz kalmayı kabul ettirmez. Kirli ve kanlık senaryoyu meşrulaştırmak için medyanın hoyratça kullanılmasını kabul etmiyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı! Netanyahu yargılanacak ve mahkum olacak - Resim : 4

Ankara'da köpek saldırısı! Soruşturma başlatıldı BOTAŞ 30 engelli personel alacak AK Parti Yerel Seçim için adaylarını ne zaman açıklayacak? Doğu Akdeniz için "adil paylaşım mümkün" mesajı