Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da: Bunun adı siyasi şantajcılıktır

Son Dakika: Seçim çalışmaları kapsamında Malatya'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak sahiplerine teslim edilecek deprem konutlarının yıl sonuna kadar 200 bine ulaşacağını açıklayarak savunma sanayi yatırımlarını deprem bölgelerinde inşaa edeceklerini kaydetti. Eski AK Partililerin muhalefet partilerinden aday gösterilmesi üzerine Erdoğan, "Bize kaybettirmek için çalışıp bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz. Bunun adı siyasi şantajcılıktır" dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da: Bunun adı siyasi şantajcılıktır

Son Dakika: 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında il il gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü durağı Kahramanmaraş depremlerinden büyük oranda etkilenen Malatya oldu.

Ana muhalefet partisi CHP'nin DEM Parti ile 'kent uzlaşısı' adı verilen ittifaka işaret eden Erdoğan, "Kandille Demlenmeyi marifet sananı Malatya affeder mi?" diyerek eski AK Partililerin diğer partilere katılarak seçim yarışına dahil olması üzerine, "Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçiler itibar etmeyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da: Bunun adı siyasi şantajcılıktır - Resim : 1

Deprem konutlarında gelinen son durumu da aktaran Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Aslında Malatya'ya 1 ay önce gelecektik ama nasip olmadı. Bugün sizlerle hasret gidererek bu gecikmeyi telafi ediyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı'nda %72 milletvekilliğinde %69 destek veren Malatya'ya teşekkür ediyorum. Malatya yine sandıkta destan yazdı. Üzerinize düşeni yaptınız. Biz de bunun karşılığını vermek için gece gündüz çalışacağız. Bu defa da Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Malatya ile birlikte yol yürümekten şeref duyuyoruz. 

Gençler ne diyor bakalım:

"Herkes vazgeçse Malatyalı vazgeçmez", "Malatyalıların tabiriyle 'Senin Allah'ına gurban Malatya'", "Sen uzayı fethetmeye devam et Yeşilyurt bize emanet"

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da: Bunun adı siyasi şantajcılıktır - Resim : 2

"KANDİLLE DEMLENMEYİ MARİFET SANANI MALATYA AFFEDER Mİ?"

Bizim bildiğimiz Malatya'nın insanı karakterli olur, mert olur, sözünün eri olur. Pusulasını şaşıranı Kandille Demlenmeyi marifet sananı Malatya affeder mi? Eser ve hizmet siyasetiyle şehrini geliştireni Malatya unutur mu?

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da: Bunun adı siyasi şantajcılıktır - Resim : 3

"MALATYA'DA 48 BİN 837 KONUTUN YAPIMI DEVAM EDİYOR"

Depremle sarsılan, nice sevdiklerini toprağa veren yeniden hayata sarılma umudu vereni Malatya bırakır mı? 6 Şubat Depremlerinde Malatya ve diğer şehirlerimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Malatya’da 20 bini kırsalda kalanı şehir merkezinde olmak üzere 70 bin hak sahibi belirlendi.  Geçtiğimiz ay inşası tamamlanan 6 bin 181 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Halen şehirde 48 bin 837 konutun yapımı devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız şehir merkezindeki düzenlemeyi yapıyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da: Bunun adı siyasi şantajcılıktır - Resim : 4

"ASELSAN FİRMAMIZ, MALATYA'DA TESİS KURUYOR"

Savunma Sanayi yatırımlarını deprem bölgesinde yoğunlaştıracak bir iskan projesi başlattık. İmar ve inşa çalışmaları için şehrimize 6 milyar lira ek destek sağladık. Depremzede şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak farklı tesisleri hayata geçiriyoruz. Aselsan firmamız, Malatya'da tesis kuruyor. Altyapı ve üstyapısıyla depremin tüm izleri silinene kadar çalışacağız.

"AY SONUNA 75 BİN, YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT"

Bugüne kadar teslim ettiğimiz 46 bin konut sayısını ay sonuna 75 bine çıkaracağız. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahibine teslim etmeyi planlıyoruz. Bu projelerin tüm safhalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız vasıtası ile denetliyoruz. Sürecin hızlı ve sağlıklı ilerlemesini temin ediyoruz. Deprem ile sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da: Bunun adı siyasi şantajcılıktır - Resim : 5

Mücadelemizi sürdüreceğiz. Malatya şahidimiz olsun ki bu mücadelenin zaferle sonuçlanmasının önüne kimse geçemeyecektir.

Cumhur İttifakı olarak bu seçimde de büyükşehirlerde ve illerimizin bir kısmında işbirliği yapıyoruz. AK Parti’nin belediyeciliği kimse ile tartışmayız. Malatya Büyükşehir’de ve ilçelerimizin bir kısmında böyle bir değişim oldu. Dün şehirlerimize hizmet eden kardeşlerimizi nasıl desteklediysek bugün de vazifeyi devralacak kardeşlerimizin yanında olacağız.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da: Bunun adı siyasi şantajcılıktır - Resim : 6

"BİZE KAYBETTİRMEYE ÇALIŞAN PARTİLER ORTAYA ÇIKTI"

Partimizin eski belediye başkanlarını, milletvekillerini, eski teşkilat mensuplarını aday göstererek kendileri kazanmaya değil, bize kaybettirmeye çalışan partiler ortaya çıktı. İsteyen istediği yerde siyaset yapabilir, aday olabilir.

"BUNUN ADI SİYASİ ŞANTAJCILIKTIR"

Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz! Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Maalesef son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçiler itibar etmeyeceğine inanıyorum."

Kaynak: haberet.com

Glütensiz ürünler raflardaki yerini almaya başladı! Sektör hareketlenecek Japon deprem uzmanı Moriwaki Marmara için uyarıda bulundu Özgür Özel'den CHP'nin 2028 Cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Gözümü kırpmam yaparım Ardahan'da soğuk hava etkili oluyor