Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! Suyumuzu kirletmek ihanetle eş değerdir

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Türkiye'nin dünya ortalamasından az yağış aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tedbirlerle su israfının önüne rahatlıkla geçebiliriz" dedi. Türkiye'nin boşa harcayacak suyu olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kirletmek ise ihanetle eş değerdir" şeklinde konuştu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! Suyumuzu kirletmek ihanetle eş değerdir
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış töreninde konuştu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! Suyumuzu kirletmek ihanetle eş değerdir - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

  • Bugün geleneksel hale getirdiğimiz DSİ tarafından gerçekleştirilen yatırımların toplu açılış töreni için bir aradayız. Aralarında baraj, içme suyu, sulama tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisin tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin içerisinde 3 tanesi ön plana çıkıyor. Mersin Pamukluk Barajı ile 280 milyon metreküp su toplanacak.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! Suyumuzu kirletmek ihanetle eş değerdir - Resim : 2

SU SINIRSIZ BİR KAYNAK DEĞİL

  • Özellikle Türkiye'nin de içinde yer aldığı Akdeniz çanağının içinde yer alan ülkeler mevsim değişikliğinin karşılığını daha çok hissediyor.
  • Ereğli'deki fırtınada 12 denizcimiz kayboldu. Zonguldak'ta yine içimiz yandı. Kastamonu'daki sel ve Ege'deki yangınlarda seferber olduk. Mevsim değişikliği hepimizi yaraladı.
  • İnsanlık olarak suyu ormanı toprağı emanet değil de mülkü gibi gören anlayışın zararının bedelini ödüyoruz. Tedbiri erken almazsak daha da büyüyecek.
  • Sıfır Atık projemizle özellikle toprağın ve suyun en büyük düşmanı olan plastiğe karşı çözüm bulmaya çalışıyoruz. 2053 yılı itibarıyla 0 emisyona ulaşana kadar çabamızı sürdüreceğiz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! Suyumuzu kirletmek ihanetle eş değerdir - Resim : 3

  • Tarım ve gıdayı da derinden etkiliyor. Ülkemizin gıda güvenliğini garantine almanın yolu su kaynaklarını verimli ve tasarruflu kullanmaktan geçiyor. Bu tercihten ziyade zorunluluktur. Biz su zengini bir ülke değil. Su stresi çeken ülkeler grubundayız. Suyumuzu Irak ve Suriye gibi komşularımızla da paylaşmak zorunda kalıyoruz. Komşularımızla suyumuzu paylaşırken adaletli davranıyoruz. Dünya ortalamasının altında yağış almamıza rağmen bu hassasiyeti sergiliyoruz. Türkiye'nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Hele su kaynaklarımızı kirletmek ihanete eş değerdir.
  • 85 milyonun her bir ferdini 'bir damla da sen ol' parolasıyla yürüttüğümüz su seferberliğine katkı vermeye çalışıyorum. Yaz kış demeden hayatının her safhasında suyun kıymetini bilen tüm vatandaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! Suyumuzu kirletmek ihanetle eş değerdir - Resim : 4

ÖNCE DUA EDİLDİ

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı kürsüye davet etti. Erbaş tesislerin açılış töreninde dua ettikten sonra kurdele kesimine geçildi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! Suyumuzu kirletmek ihanetle eş değerdir - Resim : 5

KURDELE KESİLDİ

  • DSİ 369 tesisin açılış töreninde edilen dua sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kurdele kesimi gerçekleşti.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu! Suyumuzu kirletmek ihanetle eş değerdir - Resim : 6

Enflasyon tek haneye inecek! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarih verdi Sözde cephane sorumlusu Zeynep Sevim yok edildi Başıboş köpek sorununu Atatürk nasıl çözdü? Seçil Erzan cezaevinde ne kadar harcıyor?