Son Dakika: CHP'nin AYM başvurusu reddedildi! Dezenformasyon yasasının iptali istenmişti

Son dakika haberleri... CHP'nin dezenformasyon yasasının iptali için yaptığı AYM başvurusu oy çokluğuyla reddedildi.

Son Dakika: CHP'nin AYM başvurusu reddedildi! Dezenformasyon yasasının iptali istenmişti

CHP'nin dezenformasyon yasasının iptali için yaptığı AYM başvurusu oy çokluğuyla reddedildi.

GENEL KURUL'DA GÖRÜŞÜLDÜ

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda "dezenformasyon yasası" olarak bilinen düzenlemeyle “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis cezası getiren maddenin iptali için CHP’nin yaptığı başvuruyu Genel Kurul’da görüştü.

Dezenformasyon yasasının iptal talebi, oy çokluğu ile reddedildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yasaya ilişkin bir soru üzerine, "TCK'da 217/a yeni bir suç tipi olarak geçen yasama döneminde ihdas edilmişti, uygulamasına da başlandı. Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu. Halk içinde endişe, korku, panik yaratmaya yönelik ya da kamu düzenini ihlal eden nitelikte bir durum söz konusuysa, bu fiilleri tespit edecek, bunun suç olup olmadığını takdir edecek olan yine bağımsız yargıdır. Bu süreçte maddeyle ilgili iptal davası açıldı Anayasa Mahkemesine. Biz Bakanlık olarak görüşümüzü Anayasa Mahkemesine ifade ettik. Takdir Anayasa Mahkemesinin. Hep beraber sonucu göreceğiz" demişti.

CANLI | Akşener, hançeri değişimcilerin umuduna soktu MSB paylaştı! Mehmetçik teröristlerin inlerine böyle girdi Antalya'da korkutan deprem Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında aldığı zaferin 3. yılı