Son Dakika: CHP'de kritik kurultay günü! Özgür Özel mi Kemal Kılıçdaroğlu mu kazanacak? Haberet Ankara Spor Salonu'nda

Son Dakika: Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de kritik kurultay günü geldi çattı. 1368 kurultay delegesinin, yeni genel başkanı belirlemek için sandık başına gideceği kurultayı Haberet olarak Ankara'dan takip ediyoruz. Haberet Yazarı Hasan Basri Akdemir ile birlikte gün boyu Ankara Spor Salonu'ndaki heyecanı aktaracağız. Divan Başkanlığı'nı Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel yarışacak.

100. yaşını kutlayan CHP'de bugün kurultay heyecanı yaşanıyor. 

Son Dakika: CHP'de kritik kurultay günü! Özgür Özel mi Kemal Kılıçdaroğlu mu kazanacak? Haberet Ankara Spor Salonu'nda - Resim : 1

38. Olağan Kurultay "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor. Kıran kırana geçmesi beklenen genel başkanlık seçimini Haberet'ten Hasan Basri Akdemir ve kameraman Cengizhan Büyükkaya ile birlikte takip ediyoruz.

Son Dakika: CHP'de kritik kurultay günü! Özgür Özel mi Kemal Kılıçdaroğlu mu kazanacak? Haberet Ankara Spor Salonu'nda - Resim : 2

ÖZGÜR ÖZEL'İN PANKARTI KALDIRILDI

Ankara'dan izlenimler şu şekilde:

"Kurultayın başlama saati 10.00'du ve saat 10 olmadan salon dolmaya başladı. Özgür Özel'i destekleyenler yani 'değişimciler' salonun sol kısmında yer aldı. Burada Özel'in büyük bir pankartı açıldı. Özgür Özel'in resminin yer aldığı dev pankart, uluslararası takipçilerin önünü kapattığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Son Dakika: CHP'de kritik kurultay günü! Özgür Özel mi Kemal Kılıçdaroğlu mu kazanacak? Haberet Ankara Spor Salonu'nda - Resim : 3

Yapılan açıklamada 'Yabancı misyon ve konukların önünü kapatıyor. Pankartları kaldırırsak çok sevinirim' dendi."

Son Dakika: CHP'de kritik kurultay günü! Özgür Özel mi Kemal Kılıçdaroğlu mu kazanacak? Haberet Ankara Spor Salonu'nda - Resim : 4

"Kurultay'a başkanlık edecek olan Ekrem İmamoğlu, saat 11.46'da Ankara Spor Salonu'na giriş yaptı. 

11.25'te CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, 11.37'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da salona giriş yaptı.

Özgür Özel'in giriş yaptığı esnada Tribünlerin önemli bir kısmı Özel'i alkışladı, sloganlar yükseldi."

Son Dakika: CHP'de kritik kurultay günü! Özgür Özel mi Kemal Kılıçdaroğlu mu kazanacak? Haberet Ankara Spor Salonu'nda - Resim : 5

"Kemal Kılıçdaroğlu, Divan başkanlığı için Ekrem İmamoğlu'nun oy birliğiyle kabul edildiğini bildirerek kürsüyü Ekrem İmamoğlu'na bıraktı.

Ekrem İmamoğlu’nun sahneye çıkmasıyla değişimcilerin oturduğu sol tribünden ‘Ekrem Başkan’ ve ‘değişim’ sesleri yükseldi."

Son Dakika: CHP'de kritik kurultay günü! Özgür Özel mi Kemal Kılıçdaroğlu mu kazanacak? Haberet Ankara Spor Salonu'nda - Resim : 6

DELEGELERE SIKI MARKAJ

Kurultayda 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek.

CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için ise 10 delegenin imzası gerekecek.

Kurultay öncesi her iki adayın da delegelerin desteğini almak için attıkları adımlar dikkati çekiyor.

Bu kapsamda Özgür Özel, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile görüştü.

Çelik, 185 İstanbul delegesinin Özel'i destekleyeceğini açıkladı.

Dün de CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol önderliğinde 55 il başkanı, kurultay delegelerini temsilen Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini deklarasyon yayımlayarak duyurdu.

Son Dakika: CHP'de kritik kurultay günü! Özgür Özel mi Kemal Kılıçdaroğlu mu kazanacak? Haberet Ankara Spor Salonu'nda - Resim : 7

PM VE YDK ÜYELERİ DE BELİRLENECEK

38. Olağan Kurultay'da genel başkanın yanı sıra Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor.

MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.

Kaynak: haberet.com

Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu'nun kelepçesini çıkartması gündem oldu Engin Polat'ın annesi perişan halde görüntülendi Biz de derdimiz var sanıyoruz! Atama kararları Resmi Gazete'de!