Son Dakika: CHP lideri Özel'den erken seçim açıklaması: 1,5 yıl içinde olası görüyorum

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis önünde basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Özel, erken seçim tartışmalarına ilişkin "1,5 yıl içinde bir erkem seçimi olası görüyorum. Bana kalırsa gelecek ay olsun istiyorum. Partimiz birinci parti olmuşken, vatandaşların dertlerine çözüm üretilmezken ben neden seçim istemeyeyim" ifadelerini kullandı. Siyasette yumuşama tartışmalarına ilişkin de, "Bu şartlarda kimse muhalefetten yumuşama beklemesin" dedi.

Son Dakika: CHP lideri Özel'den erken seçim açıklaması: 1,5 yıl içinde olası görüyorum
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis bahçesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"BENCE 5 YIL TAMAMLANMAZ, 1,5 YIL SONRASI OLASI"

  • "Ekonomi bu kadar kötü gidiyorken siz asgari ücrete zam yapmazsanız emekli maaşları bu noktadayken siz bu sese kulak tıkarsanız üreticileri perişan ederseniz. Erken seçim kaçınılmaz olur.
  • Erken seçim tartışmalarına ilişkin Özel, bence 5 yıl tamamlanmaz, 2,5'uncu yılın tam ortasında bir erken seçim olur.
  • Bugünden 1,5 yıl sonrasında bir erkem seçimi olası görüyorum. Bana kalırsa gelecek ay olsun istiyorum seçim.
  • Partimiz birinci parti olmuşken, vatandaşların dertlerine çözüm üretilmezken ben neden seçim istemeyim.
  • 130 milletvekili ile bunu yapamayız. Siyaseten böyle devam ederlerse bu kaçınılmazdır.

SİYASETTE NORMALLEŞME TARTIŞMALARI

  • Uzun süredir biz normalleşme diyorduk, Sayın Erdoğan yumuşama diyordu. Dünden itibaren bu sürecin terminolojisinde o da bizim kullandığımız ifadeye döndü ve o da normalleşme demeye başladı.
  • Bu süreçte muhalefetten kimse yumuşama beklemesin. Ama diyalog zemini görüşmek buluşmak el sıkışmak.
  • Herkes işini yapıyor. Benim işim mağdurun yoksulun güvencesizin hakkını korumak.
  • Ben CHP'nin Genel Başkanıyım onların kimlerin hakkını koruduğunu biliyoruz.
  • Bu şartlar içinde ne yumuşaması bu kadar ağır şartlar varken biz mi yumuşayacağız."

Son Dakika: CHP lideri Özel'den erken seçim açıklaması: 1,5 yıl içinde olası görüyorum - Resim : 1

"5 YILLIĞINA SEÇİLDİ AMA..."

  • Benzer bir açıklamayı da, BirGün yazarı Doğan Tılıç'a yapan Özel, erken seçim hakkında şu ifadelere yer vermişti:
“Türkiye ilk seçimde Erdoğan yönetiminden kurtulacak. İlk seçim dediğim 2028 değil. Ben 31 Mart seçim sonuçlarını araçsallaştırarak seçim istemeyeceğimi söyledim. Bu seçim istemiyorum demek değil. En çok ben istiyorum. Vatandaş da, anketler gösteriyor ki, yavaş yavaş seçim istemeye başladı. Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence seçildikten 2.5 yıl sonra, bugünden 1.5 yıl sonra erken seçim olur. Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım.”

"ESAD’LA GÖRÜŞMEK DAHİL BÜTÜN ALTERNATİFLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

  • Özel, sığınmacılar konusunda bir sosyal demokrat parti olarak CHP’nin sağa kaymasının sağdakileri daha da sağa kaydıracağını ve bunun hiç istenmeyecek sorunlar doğuracağını vurgulayarak; “Biz Türkiye’de sığınmacıların kalmasını, de facto durumun kalıcılaşmasını istiyor değiliz. Bu yüzden de önümüzdeki günlerde, çok aktif hamleler yapmayı, Suriye sorunun çözümü konusunda inisiyatif almayı, gerekirse Esad’la birebir görüşmeyi ve Türkiye ile Suriye arasındaki iletişim kanallarının yeniden tesisini ve Suriyelilerin ülkelerine güvenle dönmelerini sağlamak için çalışacağız. Esad’la görüşmeye gitmek ve Esad’la görüşmek dahil bütün alternatifleri değerlendiriyoruz. Birkaç ay içinde çok aktif bir tutum alacağız. Sığınmacı sorunu çözülmek zorunda ama bunu nefretle ve nefret diliyle yapmak ne Türkiye’ye ne de partimize yakışır.” dedi.

"2 YILDA AB ÜYELİK KOŞULLARINI SAĞLARIZ"

  • Özel, kuruluşundan itibaren tam bağımsızlık hedefinden sapmadan, kültür, sanat, bilim, gelişmişlik ve demokrasi için Türkiye’nin yüzünü Batı’ya döndüğünü ve AB’ye tam üyeliğin son derece önemli bir çıpa olduğunu vurgulayarak, “Bizim iktidarımızda 2 yılda çok mesafe alırız. Biz AB sınırında demokrasi ile istikrarı birleştirmiş bir komşu olacağız. İki yıl içinde biz üzerimize düşen her adımı atarız. Terör tanımının herkesi terörist gören halden çıkıp uluslararası standarda kavuşması, kendi vatandaşlarınız için de önemli kişisel verilerin korunması bize de lazım. Siyasi ahlak yasası herkese lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: haberet.com

Gökçeada'daki depremin ardından Naci Görür'den uyarı Tıbbı sekreter, daire başkanlığına atanmıştı... Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama Milli maçı izlerken parmağı koptu Çanakkale'de korkutan deprem