Son dakika! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depreme ilişkin açıklama: İnsanlar donarak öldü

Son dakika... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depreme ilişkin düzenlediği basın açıklamasında, "İnsanlar donarak öldü. Beceriksizlikleri on birlerce insanımızın canına mal oldu. İnsanlarımız enkaz altında inlerken Mehmetçik'imiz kışladaydı" dedi.

Son dakika! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depreme ilişkin açıklama: İnsanlar donarak öldü

Son dakika...  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depreme ilişkin düzenlediği basın açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu buradaki açıklamalarında, "Düşünün vefat edenlerin sayısı 30 bini geçti. Bir kişi bile istifa etmedi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Deprem bölgesini karış karış gezdim. Gördüklerimi unutamıyorum. Gecelerdir uyumak mümkün değil. Duygularım karmakarışık. Devlet nerede diye haykıranları duydum. Kulaklarımdan silinmiyor.

Acım tarifsiz. Deprem bölgesi karış karış gezdim. Duygularım karmakarışık. Ailesiz kalan çocuklar gördüm, evlat kaybetmiş anneler gördüm. Babalarla ağladım. Enkaz altında kalan sevdiklerinin sesini duyan çaresiz kalan kadınların feryadını dinledim. Devlet nerede diye haykıranları gördüm, her gittiğim bölgede. Bunlar kulaklarımdan silemiyorum. Tedbirsizlik, sorumsuzluk, rüşvet her türlü sorumsuzluktan kaçma. Açıkça söylüyorum, vatandaşlarımızın kanı bu iktidarın elindedir. Sorumlusu tek adam rejimidir.

12 SAAT İÇERİSİNDE İŞLERİ ÇÖZECEK KAPASİTEYE SAHİP AMA ASKERİ BEKLETTİLER
Asla koordine olamadılar. İnsanlarımız ölürken onlar nasıl bu işi siyaset üssüne taşırız diye özel çaba harcadılar. Nasıl bir korkaklıktır kendi askerinden korkmak. Asker bu konuda deneyimlidir. İlk 12 saat içerisinde işleri çözecek kapasiteye sahip ama askeri beklettiler. Zaten olmayan akli melekelerini kaybettiler.

ONLARA GÖRE SENİN KADER PLANINDA MOLOZLAR VAR
Tüm koordine sosyal medyaydı. Sosyal medyaya yasak getirdiler, ağırlaştırdılar. Soru soran gençler, gazetecileri, bilim insanlarını gözaltına aldılar. Haber kanallarına sorumluluğu hafifletme talimatı verdiler. Vatandaşlarımızın önünden mikrofonları çektiler. Onlara göre senin kader planında molozlar var.

ASRIN FELAKETİ TEK ADAM REJİMİDİR, ERDOĞAN'DIR
Bu ülke için asrın felaketi tek adam rejimidir, Erdoğan'dır. Art arda felaketler yaşadık. Beceriksizliği ile bir önceki felaketi arar oldu. Asrın ihanetidir, asrın iş bilmezliğidir, asrın beceriksizliğidir.

30 BİN KİŞİ ÖLDÜ, KİMSE İSTİFA ETMEDİ
Düşünün vefat edenlerin sayısı 30 bini geçti. Bir kişi bile istifa etmedi.

SEÇİM ERTELENMEZ
Açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında yapılacak. Anayasa çok açık, afette seçim ertelenemez.

Kemal Kılıçdaroğlu deprem
Hırsızı dolandırıcısı 124 kişi paket 10 ilde imar usulsüzlüğü yapan 24 kişi tutuklandı Bakan Çavuşoğlu ile Ermenistanlı mevkidaşı buluştu Milleyha Kuş Cenneti'nde moloz yığını: Bakanlık devreye girdi!