Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı!

Son dakika haberleri... Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün pusu kurularak şehit edilmesin arkasındaki isim olan Şerafettin Dadaş yakalandı. İnfaz emrini veren Dadaş, 'Suç Örgütü Kurmak ve Yönetmek' suçundan 8 yıldır aranıyordu.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı!

Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin "azmettirme suçundan" aranan suç örgütü yöneticisi Şerafettin Dadaş yakalandı.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı! - Resim : 1

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Şube Müdürlüklerince 15 Haziran 2015'te Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün iş yerine giderken, pusu kurularak öldürülmesi talimatını veren, "Suç Örgütü Kurmak ve Yönetmek" suçundan 8 yıldır aranan Dadaş'ın Antalya'nın Alanya ilçesinde olduğu belirlendi.

Şerafettin Dadaş yakalandı!
Şerafettin Dadaş yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonunda firari Dadaş, Alanya ilçesinde yakalandı.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı! - Resim : 3

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Milletimizin huzurunu kaçıran şehir eşkiyalarına göz açtırmayacağız. Çökerteceğiz. Organize suç örgütlerinin inlerine gireceğiz, onlara nefes aldırmayacağız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı! - Resim : 4

ARAÇ TAKİBİ KAMERALARA YANSIDI

Milliyet gazetesinin 6 Mart  2016'da yaptığı haberde olayın geçmişi olarak şu ifadelere yer verilmişti.

Saldırının ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Kocaeli Emniyeti KOM Şubesi ve İstihbarat Şubesi’nce ortak oluşturulan ekiplerle çalışma başlatıldı.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı! - Resim : 5

Kandıra Yolu’nda sabah 08.30 sıralarında görev yerine giderken içinde bulunduğu 06 BP 4576 plakalı resmi araca 34 KGZ 76 plakalı başka bir araçtan açılan ateşle yaşamını yitiren Aktürk’e yönelik saldırı olayı ile ilgili polis sekiz aylık çalışma sonucu saldırıyı aydınlatmayı başararak altı kişiyi gözaltına aldı.

Olayın ardından Kocaeli-İstanbul-Ankara hattında çalışmalarına başlayan polis, saldırının hemen ardından Kandıra Yolu’nda tarlaya terk edilmiş halde bulunan 34 KGZ 76 plakalı izini sürdü. Aracın, saldırıdan bir gün önce Ankara’daki birs alışveriş merkezinin otoparkından çalındığını belirleyen polis, üzerindeki plakanın sahte ve “ikiz plaka” olduğunu ortaya çıkardı.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı! - Resim : 6

Aracın gerçekte 06 ABB 16 olan plakası yerine ikiz plaka takıldıktan sonra AVM’nin otoparkından çıkarıldığını saptayan polis, yol üzerindeki kameralardan yaptığı araştırmada aracın, Altındağ’da Babür caddesi bölgesine getirildiğini tespit etti.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı! - Resim : 7

İKİZ PLAKA TAKILDI

Burada ikiz plaka takılı bordo renkli aracın aynı gece 02.00 sıralarında hareket ettiğini ve 02.39’da İvedik bölgesinden İstanbul Otoyolu’na çıkışını saptadı. Polis, aynı zamanda 34 KGZ 76 plakalı araçla birlikte 06 FF 0483 plakalı başka bir aracın da İzmit’e doğru yola çıktığını belirledi.

Her iki aracın olay günü 06.00 sıralarında İzmit’e girdiğini belirleyen uzman polis ekibi, araçların 06.56’da müdür Aktürk’ün evinin yakınındaki bir güzergahta dolaşarak kontrol yaptığını saptadı. Ardından 07.16’da Aktürk’ün içinde bulunduğu 06 BP 4576 plakalı makam aracını takibe alan araçlardan 06 FF 0483 plakalı aracın öncü olarak yol aldığını, eylemcileri taşıyan ikiz plakalı aracın da Aktürk’ün aracını arkadan takip ettiği kamera kayıtlarına yansıdı.

Daha sonra 08.29’da Aktürk’ün aracının seyir halindeyken yanına yaklaşan eylemcilerin bulunduğu araçtan ateş açıldığı tespit edildi.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı! - Resim : 8

İNTERNETTE GÖRMÜŞ

Saldırının ardından eylemcilerin aracı bir tarlaya terk ettikleri, öncü giden 06 FF 0483 plakalı aracın iki eylemciyi yoldan alıp Gölcük’e gittiği ve iki eylemcinin Gölcük’te otogarda indirildiği, daha sonra aracın yeniden Kandıra cezaevi önüne gelip kısa süre sonra ayrıldığı belirlendi.

Soruşturmanın ikinci aşamasında polis, araçların içindeki kişilerin kimliğini belirlemeye başladı. 06 FF 0483 plakalı araçta Mehmet A. ve Özgür T., müdüre ateş edilen araçta da İdris D. ile Tuncer S.’nin bulunduğu ortaya çıkarıldı. Araştırmalarda ikiz plaka takılan aracın şüpheli Tuncer S. tarafından çalınıp plaka takıldığı belirlendi.

16 hırsızlık olayı başta olmak üzere 18 ayrı suçtan sabıkası bulunan S.’nin, ikiz plakayı bir internet sitesinde sahibi tarafından satışa çıkarılan araçtan edindiği ve gerçek damgalı kopyasını Ankara’dan 120 lira karşılığında aldığı belirlendi. S.’yi plaka basım işini yapan kişi de teşhis etti.

S.’nin bağlantılarını araştıran polis, Mehmet A. Şerafettin D. Savaş G. Özgür T. ve İdris D.’nin kimliklerine ulaştı. Olayın Mehmet A. ve Şerafettin D. tarafından planlandığı, Tuncer S. ve İdris D.’nin eylemi gerçekleştirdiği bilgizine ulaşan polis savcılık talimatıyla operasyona başladı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliler Mehmet A. Tuncer S. Şerafettin D. ve Savaş G,’yi Ankara’da gözaltına aldı. Dört şüpheliden Mehmet A. Tuncer S. ve Şerafettin D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlı Savaş G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Son Dakika: Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün infaz emrini veren Şerafettin Dadaş yakalandı! - Resim : 9

9 şüpheli için gözaltı kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı: Kesmeye hakkın yok MB'den önemli talimat: Bankalar TL'de kesenin ağzını açacak CHP MYK'da kurultay için tarih belirlendi