Çanakkale'de 4,6 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan Haberet.com'a özel değerlendirme

Son Dakika: AFAD, Çanakkale'de 4,6 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini duyurdu. Merkez üssü Çanakkale'nin Biga ilçesi olan deprem İstanbul'da da hissedilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şimdiye dek olumsuz bir durum bildirilmediğini kaydetti. Haberet.com'dan Gizemnur Gül, Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'a Çanakkale depremini sordu. Ercan, "Biga bu depremle bir ucuz atlatmıştır denilebilir." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de 4,6 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan Haberet.com'a özel değerlendirme
  • Son Dakika: Saat 16.09'da merkez üssü Çanakkale'nin Biga ilçesi olan bir deprem kaydedildi.
  • AFAD, depremin yerin 7 kilometre derinliğinde olduğunu kaydetti.

SON DAKİKA: BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

  • Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şimdiye dek olumsuz bir durum bildirilmediğini kaydetti.

"AN İTİBARİ İLE OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR"

  • Yerlikaya, "Çanakkale Biga’da 4,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de 4,6 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan Haberet.com'a özel değerlendirme - Resim : 1

PROF. DR. AHMET ÖVGÜN ERCAN'DAN HABERET.COM'A ÖZEL DEĞERLENDİRME

  • Yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Haberet.com'dan Gizemnur Gül'e Çanakkale depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. 
  • Bunun beklenen bir deprem olduğunu belirten Ercan, "Biga, oradan geçen kırık fay sebebiyle birkaç bilim adamı tarafından deprem konusunda sürekli uyarılan bir yerdi." dedi.
  • Biga'nın yapı yıkımı başına ölen kişi sayısı bakımından da Türkiy'nin önde gelen ilçelerinden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Biga geçmişte 5 Temmuz 1983 yılında yine saat öğleden sonra üç sularında 8 yıkım gücünde 6.1 bir büyüklüğünde bir deprem yapmıştı. Bu depremde 85 yapı yıkılmış 3 kişi ölmüştü."  açıklamasını yaptı.
  • Ercan'ın Biga'da gelecek için korkutan bir uyarıda bulundu.

Çanakkale'de 4,6 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan Haberet.com'a özel değerlendirme - Resim : 2

"BİGA UCUZ ATLATTI"

  • İşte açıklamaları:

Şimdi bu deprem buradaki olağan depremlerden bir tanesidir. Ama bir dönem deprem potansiyeli 6,2-6,3'e kadar çıkabilir.

Dolayısıyla Biga bu depremle bir ucuz atlatmıştır denilebilir.

Şu an 3-4 gün geçmeden tek başına bir deprem olduğunu da söyleyemeyiz. Ancak bu depremin ne olduğunun kararını üç dört gün sonra karar verebiliriz.

Ben bunun arkasından 6,1-6,2'lik bir deprem geleceğini şu anda beklemiyorum.

Gelecekte büyük bir deprem Biga'da olacaktır."

AFAD, depremin meydana geldiği bölgede son duruma ilişkin paylaşım yaptı.

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Necmettin Erbakan paylaşımı "Ekrem İmamoğlu AK Parti'ye geçmek için yardımımı istedi" Bakan Yerlikaya "Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni"ne katıldı 12 milimetrelik "Danionella Cerebrum" balığı 140 desibelin üzerinde ses çıkarıyor