Son dakika! Boğaz'daki kaçak inşaatla ilgili Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Atatürk Bulvarı rezerv alan şantiye ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Burada Boğaz'daki kaçak yapıya değinen Kurum, "Bu yapılaşmaya ilişkin İBB sorumluluğuna ait bu bölgede ekiplerimiz hep İBB’yi yazılı ve sözlü uyarmak suretiyle hem de inşaatı devam eden yeri durdurmak suretiyle müdahale ettik." dedi.

Son dakika! Boğaz'daki kaçak inşaatla ilgili Bakan Kurum'dan açıklama
  • Üsküdar Vaniköy'de 'Çivi bile çakılamaz' denilen İstanbul Boğazı'nın kenarında yer alan bir inşaatın görüntüsü büyük tepki toplamıştı.
  • Sosyal medyada gündem olan görüntüler sonrası İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği harekete geçti.

İBB'YE UYARI YAZISI GÖNDERİLDİ

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde izinsiz inşaat faaliyetleri hakkında gerekli cezai işlemlerin başlatılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne uyarı yazısı gönderildiğini açıkladı.

"KAÇAK YAPI İNŞAATI DURDURULMUŞTUR"

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları şöyle:
"İstanbul boğazı sadece orada oturan yaşayanların değil hepimizin ortak meselesi. Boğaz’ımızın güzelliğinin korunması adına, oradaki tarihi yapıların korunması adına biz de Boğaziçi Öngörünüm bölgesine gözümüz gibi bakıyoruz. Boğaziçi öngörünüm bölgesinde maalesef buradaki imara uygun olmayan bir kaçak yapılaşma ile karşı karşıya kaldık. Bu yapılaşmaya ilişkin İBB sorumluluğuna ait bu bölgede ekiplerimiz hep İBB’yi yazılı ve sözlü uyarmak suretiyle hem de inşaatı devam eden yeri durdurmak suretiyle müdahale ettik. Buradaki kaçak yapı inşaatı durdurulmuştur.

"SÜRECİ ANBEAN TAKİP EDECEĞİZ"

Gerekli hukuki süreç savcılığımıza suç duyurusu işlemleri yürütülmektedir. Kaçak yapının yıkımına ilişkin ilgili büyükşehir belediyesine uyarı yapılmıştır. Bir de bakanlık olarak süreci anbean takip edeceğiz. İstanbul Boğazı’nı gözümüz gibi koruyacağız. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi kararlılığımızı artırarak devam edeceğiz. Bu güzellikler bize emanet bu emanete hep birlikte sahip çıkacağız. Sahip çıkarak gelecek nesillerimize de en güzel haliyle aktarmış olacağız. Ekiplerimiz kaçak yapıya ilişkin her türlü süreci takip etmektedir.

"YIKILMAZSA YIKACAĞIZ"

İlgili kurumlara ilişkin suç duyurusu süreci yürütülmektedir. İBB’den de kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımının yapılması yazılı talep edilmiştir. Yapılmaması halinde Bakanlığımız gerekli süreci gerçekleştirecektir.

‘İSTANBUL BOĞAZIMIZI GÖZÜMÜZ GİBİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Milletin hakkına giren bu ve bunun gibi işlemlerin her zaman takipçisi olacağız. İstanbul Boğazımızı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz."
Bakanlık Vaniköy'deki kaçak inşaatı durdurdu Ankara'yı alarma geçiren iddia! Maymun çiçeği görüldü mü? Vaniköy'de Boğaz'ın kalbine hançer Malazgirt zaferinin 953'üncü yıl dönümüne şölen gibi kutlama!