Son dakika... Bakan Hakan Fidan'dan kritik Mısır ziyareti: Sisi ile görüştü!

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry'nin daveti üzerine Mısır'a geldi. resmi ziyaret için bulunduğu Kahire’de Alman mevkidaşı Baerbock ile görüşme gerçekleştiren Fidan, Cumhurbaşkanı Sisi ile de görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’nin daveti üzerine Mısır’a geldi. Bakan Fidan’ı Kahire Havalimanı’nda Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Mohamed Zazou ve Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen karşıladı. 

Son dakika... Bakan Hakan Fidan'dan kritik Mısır ziyareti: Sisi ile görüştü! - Resim : 1

FİDAN, İŞ İNSANLARIYLA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’nin daveti üzerine geldiği Mısır’da temaslarına başladı. Fidan, başkent Kahire’de Türk iş adamlarıyla buluştu. Büyükelçilik binasındaki toplantıda konuşan Fidan, Türk vatandaşlarına ve onların yurt dışındaki girişimlerine yapılan desteklerin süreceğini ifade etti.

Son dakika... Bakan Hakan Fidan'dan kritik Mısır ziyareti: Sisi ile görüştü! - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI SİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve beraberindeki heyet, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair Mısır Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi. Açıklamada, iki ülke arasındaki iş birliğindeki gelişmelerin ele alındığı, Mısır-Türkiye ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmelerden memnuniyet duyulduğu belirtildi. Karşılıklı saygı ve ortak çıkar çerçevesinde Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi, ilişkilerin önümüzdeki dönemde yeni bir aşamaya taşınması amacıyla çalışmalara devam edilmesinin, çeşitli ikili iş birliği mekanizmalarını harekete geçirmek için karşılıklı adımların sürdürülmesinin ve somut ilerlemelerin sağlanmasının önemli olduğu vurgulandı.

Görüşmede ayrıca Gazze Şeridi'nde artan askeri gerilimin, mevcut durumun son derece tehlikeli olduğu, bölgenin istikrar ve güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğu konusunda fikir birliğine varıldığı belirtildi. Şiddetin derhal durdurulması ve sükunetin sağlanmasına yönelik uluslararası çabaların arttırılması konusunda mutabık kalındığı kaydedildi. Sivillerin ölümü, yerinden edilmesi riskine karşı acil ve etkili önlemler alınması gerektiği ifade edildi.

İki tarafın Gazze Şeridi'nde kötüleşen insani koşullar nedeniyle derin endişelerini dile getirdiği görüşmede, Gazze halkının insani yardıma güvenli ve acil erişiminin sağlanması ve abluka, aç bırakılma, yerinden edilme gibi toplu cezalandırma politikalarına maruz kalmaması gerektiğine vurgulandı.

Son dakika... Bakan Hakan Fidan'dan kritik Mısır ziyareti: Sisi ile görüştü! - Resim : 3

FİDAN, MISIR'DA ALMAN MEVKİDAŞI BAERBOCK İLE...

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, resmi ziyaret için bulunduğu Kahire’de Alman mevkidaşı Baerbock ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Gazze'ye insani yardımlar ve Gazze'den tahliyeler ele alındı.

İkili, Ukrayna ve Karabağ'daki durumu da görüştü.

Bakan Fidan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından kabul edilmesi ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşmesi bekleniyor.

Son dakika... Bakan Hakan Fidan'dan kritik Mısır ziyareti: Sisi ile görüştü! - Resim : 4

GAZZE İÇİN HAZIRLANAN YARDIMLAR ULAŞTI!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gazze için hazırlanan insani yardım malzemelerinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 adet A400M uçağı ile Mısır'a ulaştırıldığını açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı üzere Hava Kuvvetlerimize ait 2 adet A400M uçağı Gazze için hazırlanan insani yardım malzemelerini Mısır'a ulaştırdı. El Ariş Havaalanı'na inen uçaklarımızdaki yiyecek ve çocuk bezi gibi insani yardım malzemeleri yetkililere teslim edildi" denildi.

Son dakika... Bakan Hakan Fidan'dan kritik Mısır ziyareti: Sisi ile görüştü! - Resim : 5

Kaynak: İHA

Astsubay Mehmet Gündüz'ü şehit eden teröristler etkisiz hale getirildi Çatışmalarda 8. gün! Göllerdeki değişim depremin habercisi mi? Batuhan Karadeniz'e tokat atıldı