Son Dakika: Bakan Hakan Fidan'dan İsrail'e tepki! Hukuk ihlaline ve zulme sessiz kalamayız

Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bizim terör örgütü olarak tanıdığımız YPG ve FETÖ’yü başka ülkeler de terör örgütü olarak tanımamakta. Aynı şekilde biz de Filistin devletinin bir parçası ve devlet sisteminde siyasal parti olan Hamas'ı terör örgütü olarak tanımadığımızı kendilerine (Rasmussen) söyledik" dedi.

Son Dakika: Bakan Hakan Fidan'dan İsrail'e tepki! Hukuk ihlaline ve zulme sessiz kalamayız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ile basın toplantısı düzenledi.

Son Dakika: Bakan Hakan Fidan'dan İsrail'e tepki! Hukuk ihlaline ve zulme sessiz kalamayız - Resim : 1

Bakan Fidan, "Bizim terör örgütü olarak tanıdığımız YPG ve FETÖ’yü başka ülkeler de terör örgütü olarak tanımamakta. Aynı şekilde biz de Filistin devletinin bir parçası ve devlet sisteminde siyasal parti olan Hamas'ı terör örgütü olarak tanımadığımızı kendilerine (Rasmussen) söyledik" dedi.

İşte Bakan Hakan Fidan'ın açıklamaları:

"Gazze'de tam bir vahşet yaşanmakta. İsrail uluslararası hukuku ihlal etmektedir. Bu zulüm karşısında sessiz duramayız. İnsani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşması için çaba sarf edilmelidir. Biz hiçbir zaman zulme ortak olmadık, olmayacağız. İsrail’den istediğimiz, barış çağrımıza kulak vermesidir.

Gazze'de tüm insanlık bir rol ayrımında. Burada ya tüm dünyaya yayılacak büyük bir savaş çıkacak ya da büyük bir barış çıkacak.

İsrail'den istediğimiz barış çağrımıza kulak vermesi. İsrail bir tercih yapmak zorunda. Bunu yapmazsa kendisini daha da büyüyen şiddet sarmalı içinde bulacak.

Son Dakika: Bakan Hakan Fidan'dan İsrail'e tepki! Hukuk ihlaline ve zulme sessiz kalamayız - Resim : 2

Terörle ilgili yorumlarımızda farklılıklar var. Bizim terör örgütü olarak tanıdığımız YPG ve FETÖ'yü başka ülkeler terör örgütü olarak tanımakta. Aynı şekilde biz de Filistin devletinin bir parçası olan devlet sisteminde Siyasal parça olan Hamas'ı terör örgütü olarak tanımadığımızı kendilerine söyledik. Ama bu sivillerin öldürülmesini kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor, en başında kınadığımızı söyledik."

Sosyal medya bu kadını konuşuyor! Açıklama geldi Amasya'da bir çiftçi tarlasına 'Cumhuriyet' yasarken görüntülendi Barajlar alarm veriyor! Susuz kalmamak için tasarruf zamanı! İşte barajlardaki son durum Hamas, rehineleri serbest bırakmak için şartını açıkladı