Son Dakika: Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ateşkes görüşmesi sona erdi

Son Dakika: Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer ateşkes için Azerbaycan'ın Yevlah kentinde bir araya geldi. Görüşmede, Karabağ’da yaşayan Ermenilerin yeniden entegrasyonu ile ilgili meseleler ele alındı. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından da, "Kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğiz" açıklaması yapıldı.

Son Dakika: Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ateşkes görüşmesi sona erdi

Azerbaycan'ın 19 Eylül'de Karabağ'da anayasal düzeni tesis etmek için başlattığı antiterör operasyonuda ateşkes için şartlar olgunlaşmaya başladı.

Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçler, 24 saat süren operasyonun ardından silah bırakırken Azerbaycan taleplerinin kabul edildiğini bildirerek Karabağ'da ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

Ateşkesin ardından Azerbaycan'ın daveti üzerine Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri, Yevlah'a gitti. Ermeni temsilciler ile Azerbaycanlı yetkililer arasındaki görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Son Dakika: Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ateşkes görüşmesi sona erdi - Resim : 2

Rus basınında yer alan haberlerde de Karabağ Ermenilerinin silah bırakma talebini kabul ettiği ve Karabağ için toplantı yapılacağı belirtilmişti.

Son Dakika: Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ateşkes görüşmesi sona erdi - Resim : 3

RUS BARIŞ GÜCÜ TEMSİLCİLERİ DE KATILDI

Azerbaycan haber ajansı APA’nın haberinde, “Görüşmede, Karabağ’da yaşayan Ermenilerin yeniden entegrasyonu ile ilgili meseleler ele alındı” ifadesine yer verildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye, Rus barış gücü temsilcileri de katıldı.

YEVLAH KENTİ ÖZELLİKLE SEÇİLDİ

Azerbaycan'ın teklifi üzerine tarafların bir araya geleceği zirvenin Yevlah şehrinde yapılacak olması ise ayrı bir önem taşıyor. Çünkü 1988 yılında ilk Ermenistan ablukası Yevlah'ta başlamıştı ve işgalin zemini hazırlanmıştı.

"KARDEŞLERİMİZİN HAKLI DAVALARINDA YANLARINDAYIZ"

MSB kaynakları da Azerbaycan'ın askeri operasyonu ile ilgili "Türkiye olarak her zaman dediğimiz gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarımızla yanındayız" açıklamasında bulundu.

Son Dakika: Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ateşkes görüşmesi sona erdi - Resim : 5

AZERBAYCAN'IN KARABAĞ'DA ANAYASAL YAPIYI TESİS İÇİN BAŞLATTIĞI ANTİTERÖR TEDBİRLERİ

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yüklemesine neden oldu.

Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulundu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etti.

Azerbaycan'dan gelen, sözde rejimin feshedilmesi taleplerine rağmen Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda 9 Eylül'de sözde "cumhurbaşkanlığı seçimi" yapılması tansiyonu daha da yükseltti.

Son olarak Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa kara yolunda Azerbaycan devlet kurumuna ait bir kamyonun mayına çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine giden polis aracının başka bir mayına çarpmasıyla da 4 polis şehit oldu.

Kaynak: İHA

Davutoğlu'ndan lise öğrencisinin tutuklanmasına tepki "Erdoğan korkusuz bir lider!" Kemal Sunal filmleri için emsal karar! Aile haklı İki ilde uyuşturucu operasyonu: 135 zehir taciri yakalandı