Son Dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradı

Son Dakika: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü. Kremlin’den yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in Rus barış gücü askerlerinin Karabağ’daki ölümü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Putin’den özür dilediği belirtildi.

Son Dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradı

Kremlin basın dairesinden yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rus barış gücü askerlerinin Karabağ’daki ölümü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den özür dileyerek taziyelerini sundu.

Son Dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradı - Resim : 1

Putin ve Aliyev arasında telefon görüşmesi gerçekleştiği bilgisini veren Kremlin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın ayrıca hayatını kaybeden Rus barış gücü askerlerinin ailelerine maddi yardım sağlamaya hazır olduğunu söylediğini de kaydetti.

Son Dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradı - Resim : 2

Açıklamada, “Aliyev, 20 Eylül'de Karabağ'da Rus barış gücü birliğinden askerlerin trajik ölümüyle ilgili özür diledi ve derin taziyelerini dile getirdi. Olay ile ilgili titiz bir soruşturmanın yürütüleceği ve tüm sorumluların gerektiği gibi cezalandırılacağı vurgulandı” ifadelerine yer verildi.

"PUTİN VE ALİYEV KARABAĞ İLE İLGİLİ ANLAŞMALARIN UYGULANMASININ ÖNEMİNİ VURGULADI"

İki liderin Dağlı Karabağ’da tam ateşkes konusunda varılan anlaşmaların uygulanmasının önemini vurguladığına dikkat çekilen açıklamada, “Her iki taraf da, Rus Barış Gücü Birliği’nin yardımı ile Dağlık Karabağ'daki çatışmaların tamamen sonlandırılması konusunda varılan anlaşmanın tutarlı bir şekilde uygulanmasının önemine vurgu yaptı. Bu bağlamda Bakü ve Hankendi temsilcileri arasında barış gücünün arabuluculuğu ile başlayan müzakerelere büyük önem veriliyor” vurgusu yapıldı.

Son Dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradı - Resim : 3

"PUTİN VE ALİYEV KARABAĞ'DAKİ DURUMU İSTİKRARA KAVUŞTURACAK ADIMLARI GÖRÜŞTÜ"

İki liderin Dağlık Karabağ'daki durumu geleceğe dönük istikrara kavuşturmak ve insani sorunların üstesinden gelmek için öncelikli adımları da görüştüğüne dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bölgedeki durumu geleceğe dönük istikrara kavuşturma ve insani sorunların üstesinden gelme konusunda öncelikli adımlar tartışıldı. Vladimir Putin, Karabağ'daki Ermeni nüfusunun haklarının ve güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladı. Azerbaycan tarafının bu konularda Rus barış gücü ile etkileşime girmeye hazır olduğu teyit edildi.”

Son Dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradı - Resim : 4

"Erdoğan Atatürk'ün mirasını yeniden yazıyor" Terörle mücadele ve afet denetimi için yerli ve milli cihaz Ateşkes görüşmesi gerçekleştirildi Davutoğlu'ndan lise öğrencisinin tutuklanmasına tepki