Son Dakika: Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihi belli oldu!

Son Dakika: Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili kritik tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak. Açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. 7 bin 500 TL altındaki emekli maaşları için de son dakika açıklamasında bulunan Yılmaz, bütçe imkanlarını zorlayacaklarını söyledi.

Son Dakika: Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihi belli oldu!
  • Son Dakika: Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği haber geldi. Yeni yılda uygulanacak asgari ücret zammı için komisyon görüşmesi önümüzdeki hafta gerçekleşecek.
  • Kritik tarihi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı. Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Yılmaz emekli maaşları için de konuştu.

Son Dakika: Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihi belli oldu! - Resim : 1

ÇALIŞMALAR 1 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

  • Yılmaz, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili kritik tarihi açıkladı. Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun mevzuat gereği 1 Aralık'ta çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Son Dakika: Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihi belli oldu! - Resim : 2

"SON ASGARİ ÜCRET ZAMMI ENFLASYONUN ÇOK ÜZERİNDE OLDU"

Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu yıl asgari ücrete yüzde 114 zam yapıldı. Asgari ücret artışı, enflasyonun çok üzerinde oldu. Üstüne bir de asgari ücrete kadar olan ücretlere vergi muafiyeti getirildi. Bunun bütçeye maliyeti 500 milyar lira oldu.

Son Dakika: Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihi belli oldu! - Resim : 3

'TARAFLARI DİNLEYELİM'

Asgari ücret belirlenirken müzakereler, üçlü mekanizmayla yürütülüyor. Sadece kamunun perspektifi, zammı belirlemekte yetmez. İşçi, işveren tarafları da var. Sosyal diyalog mekanizması yürütülmeden perspektif belirtmek doğru olmaz. İşverenler de işletmelerin devamlılığı, kayıtdışılığın önlenmesi gibi yaklaşımlarla masada olacaktır. Tarafların söyleyeceklerini görelim.

Son Dakika: Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihi belli oldu! - Resim : 4

EMEKLİ MAAŞLARINA OCAKTA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emekli maaşlarında reel olarak ciddi artışlar oldu. Ancak son dönemdeki enflasyon, emekli maaşında da tartışma yarattı. Yıl sonunda memur zammının ne olacağı toplu sözleşmeyle belli. Memurun zammı, memur emeklisine de yansıyacak.

"7 BİN 500 TL'DEN AZ ALANLARA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

İşçi emeklileri biraz daha az alıyor normalde. Orayı dengelemek gerekiyor gibi bir durum var. 7 bin 500 lira altındaki maaşlar için bütçe imkanlarını zorlayarak elimizden geleni yapacağız. Ama bunu yaparken depremi unutmamak lazım, enflasyonla mücadeleyi unutmamak lazım.

Son Dakika: Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihi belli oldu! - Resim : 6

"KAYNAKLARI DENGE GÖZETEREK KULLANMAYILIZ"

Enflasyonla mücadele, toplumsal fedakarlık da gerektiriyor. Sosyal medya veya başka mecralarda gerçeklerden kopuk algı oluşturulması, kalıcı refah artışı getirmiyor. Denge çok önemli. Belli bir kesime zam yapıp diğerlerine yapılmazsa denge bozuluyor. Adaleti sağlamalı, kaynaklarımızı denge gözeterek kullanmalıyız."

Son Dakika: Asgari ücret tespit komisyonunun toplantı tarihi belli oldu! - Resim : 7

Kaynak: haberet.com

Bakan Fidan'dan İspanya ile Gazze teması Daltonlar'a Red Kit operasyonu TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsrail'e tepki İmamoğlu: Her şeye sahibiz