Son Dakika: AK Parti'den İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki! Faşist uygulamalar görüyoruz

Son dakika haberleri.. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'yi vurmasına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki gösterdi. "Barış perspektifini savunan yegane lider Cumhurbaşkanımızdır" diyen Çelik, "Birileri de çıkmış Erdoğan ve Türkiye tarafını seçsin diyor. Yeryüzünde Türkiye'ye taraf seçtirecek bir güç yoktur." dedi. AK Parti Sözcüsü Çelik ayrıca, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını görkemiyle şanla şerefle tabii ki anacağız." diyerek iddialara cevap verdi.

Son Dakika: AK Parti'den İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki! Faşist uygulamalar görüyoruz

Son dakika haberleri... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız tarafından 3 günlük yas ilan edilecek. Bu karar Filistin'deki masum sivillerin yanında olduğumuzun göstergesidir" şeklinde konuştu.

Son Dakika: AK Parti'den İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki! Faşist uygulamalar görüyoruz - Resim : 1

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından derlenenler;

"Cumhurbaşkanımız barış perspektifini savunan yegane lider olmuştur. Batı ülkelerinin ilk yaptığı eylem ise bölgeye savaş gemileri ve uçak göndermek oldu."

İnsanlığı orta çağ zihniyetine döndürmeye çalışan bu yaklaşımlar adil bir barış perspektifi olmadığının kaydı olarak tarihe geçmiştir. Bir Bakan 'Ben burada Dışişleri Bakanı olarak değil bir Ortodoks, Müslüman, Şii olarak bulunuyorum' derse ne olacak? Bu çatışmalarda diplomasi yolunu nasıl bulacağız. ABD biz çözüm noktasında durmamıştır. Özellikle batılı ülkeler şu mottooyu kullanıyorlar. Kuşkusuz her egemen devletin saldırıya uğradığında kendini savunma hakkı var ama ortada İsrail'in savunma hakkı var diyenler, olayın Gazze'nin onurlu bir yaşam sürdürmesi hakkının olduğunu konuşmuyorlar. İsrail'in kendini savunma hakkı çocukları kadınları öldürme hakkı mıdır? 

Son Dakika: AK Parti'den İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki! Faşist uygulamalar görüyoruz - Resim : 2

"1967 PARAMETRELERİ İLE FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Dün hastaneyi vuran füze için hemen dezenformasyon çalışması başlatıldı. Hamas'ın vurmuş olabileceği konuşuldu. Herkes biliyor İsrail'in vurduğunu. ABD Başkanı da 'İsrail değil başkası vurmuş olabilir' diyor.

Gazze'de milyonlarca insanın bu bombalamalara tabii tutulmasının, soykırıma uğramalarına karşı uluslararası kurumlar sessiz kalmış ve iflasın eşiğine gelmişlerdir.

Netanyahu hemen başında 'haritayı değiştireceğiz' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız itidal çağrısı yaparken, İsrail Başbakanının savunmadan bahsetmeden haritanın değiştirilmesinden bahsetmesi ne anlama geliyor?

Son Dakika: AK Parti'den İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki! Faşist uygulamalar görüyoruz - Resim : 3

TÜRKİYE'YE "TARAFINI SEÇ" DİYENLERE NET MESAJ

Düşünülmesi gerekilen Gazze'ye kara harekatı yapılarak olacaklara sessiz kalmak değildir. İsrail'in savunma hakkı var demek bu lanetli eylemlerin devam etmesine davetiye çıkartmaktır. Buradan daha büyük bir barış da çıkartılabilir. 1967 parametrelerine uyarak Filistin devletinin kurulmasıyla barış sağlanabilir.

Birileri de çıkmış Erdoğan ve Türkiye tarafını seçsin diyor. Yeryüzünde Türkiye'ye taraf seçtirecek bir güç yoktur.

KONSOLOSLUK VE BÜYÜKELÇİLİKLERE SALDIRILAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Vatandaşlarımızın ve partililerimizin meydanlarda İsrail'in işgaline protestolarını sürdürmeleri gurur vesilemizdir. Hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm bunlar olurken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güven devleti olduğunu unutmamak gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü diplomasinin uzun yıllar içinde birikmiş tecrübesinin altını çizmek gerekir. Türkiye şöyle ya da böyle yapsa diye tavsiye veren vatandaşlarımız oluyor. Takip ediyoruz ancak Sayın Cumhurbaşkanımız bir diplomasi yürütmektedir, her hangi bir şekilde tersine olabilecek sokak eylemlerinden kaçınılması gerekir. Güvenlik güçlerimizin zorda kalacağı tablolar ortaya çıkmamalıdır. Ülkemizdeki bütün konsolosluklar büyükelçilikler ülkemizin güvenirliği altındadırlar. Bu yerlerin fiziki saldırıyla karşı karşıya kalmamalıdır. Kabul edilemez ve söz konusu olamaz.

Türkiye'deki Yahudi vatandaşlarımızı hedef alan paylaşımlar da var. İsrail'in saldırılarından dolayı bu hedef almalar doğru değildir.

Son Dakika: AK Parti'den İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki! Faşist uygulamalar görüyoruz - Resim : 4

GAZZELİLERE 'GİDİN YOKSA ÖLDÜRÜRÜZ' DEMEK VAHŞET

İsrail'in bombalamalar karşısında ilk hedefimiz ateşkestir ve devamıdır. 2 yıl 3 yıl 5 yıl sonra tekrar olayların olmaması gerekiyor. İki tarafın da güven için yaşaması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm siyasi hayatı boyunca sarf ettiği çaba bu yöndedir.

İsrail'in Gazze'yi insansız bir toprak parçasına çevirme stratejisi kabul edilemez. Gazze'lerin Mısır'a sürülmesi gibi bir çaba olamaz. Modern tarihin en uzun süreli işgalinin olduğu unutulmamalı. İşgalin sona ermesi ve politik çözümün ortaya çıkmasından bölge ülkelerinin ve başka ülkelerin garantör olmasından başka yol yoktur. Bunun bütün dünyayı etkileyecek bir şey olduğunun bilinmesi gerekir. Bölge haritalarının peşinde koşanlar varken, birileri bölge üzerinde planlar yaparken olan Gazzeli sivillere oluyor.

"Bu topraklarda kalırsanız sizi öldürürüm. Mısır'a gidin." demek insanlık dışıdır.

Son Dakika: AK Parti'den İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki! Faşist uygulamalar görüyoruz - Resim : 5

Batı ülkelerinde hangi şartlarda savaşta birilerinin öldürülmesinin savaş suçu sayılmayacağı konuşuluyor. Önde gelen yüksek prestijli yayın organları resmen Nazi bildirisi gibi çalışıyor.

Barış mesajları yerine savaş mesajları verenlerin yurt dışında 70 yaşındaki birinin 6 yaşındaki Müslüman çocuğu bıçaklamasına neden oluyor.

29 EKİM KUTLAMALARI

Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını görkemiyle şanla şerefle tabii ki anacağız. Cumhuriyet Kutlamalarının ertelemesi söz konusu değildir. Nitekim Cumhuriyet.gov.tr diye sitemiz de var. Tüm bu etkinliklerin listesi de var. Faaliyetleri içinde bulunduğumuz insanlık trajedisinin ve durumun hassasiyetlerine göre ayarlıyoruz. Duygularımız bu yönde, acımız ve üzüntümüz var. Ama bütün bu olaylara baktığımızda bir kere daha görülmüştür ki; İyi ki insanlığın vicdanının sesi olarak Türkiye Cumhuriyeti var. İyi ki Türkiye Cumhuriyeti barışın temsilcisi olarak bu bölgede güçlü bir istikrar adası olarak devam ediyor.

Detaylar gelecek...

Son Dakika: AK Parti'den İsrail'in Gazze'deki katliamına sessiz kalan Batı ülkelerine tepki! Faşist uygulamalar görüyoruz - Resim : 6

İsrail'in katliamını canlı yayın Buket Aydın yorumluyor Türkiye'de 3 günlük milli yas Bahçeli'den Biden'a sert tepki Türk Yahudiler Toplumu'ndan İsrail'e sert tepki