Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı

Son dakika haberleri... AK Parti'de olağanüstü kongre süreci resmen başladı. Kongrenin 7 Ekim'de yapılması yönünde MKYK'da karar alındı. MKYK sonrası açıklamalarda bulunan Çelik, "Milletimizin huzuruna gidip yapılanları milletimize arz edeceğiz. Genel başkanımız yerel seçimlere güçlü şekilde hazırlanma talimatlarını vermişlerdir." şeklinde konuştu.

Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı - Resim : 1

Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı yaklaşık 50 dakika sürdü.

Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı - Resim : 2

KARAR ALINDI

AK Parti'de olağanüstü kongre süreci resmen başladı. Kongrenin 7 Ekim'de yapılması yönünde MKYK'da karar alındı.

Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı - Resim : 3

"KILIÇDAROĞLU KOLTUĞUNU KORUMAK UĞRUNA DEMOKRASİYİ ZEHİRLİYOR"

MKYK toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Cumhurbaşkanımızın MKYK toplantıları öncesi çeşitli değerlendirmeleri oluyor" diyerek şunları kaydetti:

"Demokrasimize, milletimize hayırlı olsun diyoruz. Büyük kongrelerimizi partimizin tarihi açısından özelliklere sahip olduğu kadar Türk demokrasisi açısından önemli kilometre taşları teşkil eder. 7 Ekim'de de güçlü değerlendirmeler yapılacak. 

Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı - Resim : 4

Demokrasimize, milletimize hayırlı olsun diyoruz. Büyük kongrelerimizi partimizin tarihi açısından özelliklere sahip olduğu kadar Türk demokrasisi açısından önemli kilometre taşları teşkil eder.

Büyük kongre öncesi hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Birim başkanlarımız gerekli hazırlıklarını sundu. Önümüzdeki yerel seçimlere dönük değerlendirmelerimizi yaptık. En önemli konulardan biri yerel seçimler. demokrasi bayramıdır seçimler. Milletimizin huzuruna gidip yapılanları milletimize arz edeceğiz. Genel başkanımız yerel seçimlere güçlü şekilde hazırlanma talimatlarını vermişlerdir. Milletimizin arzu ettiği yönetime kavuşamayan şehirlerimizin yeni dönemde güçlü belediyecilik anlayışımızla buluşması için bunun güçlü şekilde hayata geçirilmesi için gerekli talimatları verdiler.

Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı - Resim : 5

Teşkilatlarımız seçimlere güçlü şekilde hazırdır. Bütün bu süreci değerlendirirken geçtiğimiz seçimin tartışmaları bitmedi. Cumhur İttifakı seçimde çoğunluğu sağladı. Katılım oranı, şeffaflığı yüksek seçimi geride bıraktık. Seçim sonucunu bütün dünya ve Türkiye'deki herkes algılamışken seçim sonucunu algılamayan tek kişi sayın Kılıçdaroğlu'dur. Tehlikeli bir şey yapıyor Kılıçdaroğlu. Çelişkili açıklamalarda bulunuyor. Ağır bi yenilgi almıştır, 7'li masa kurmuş ve siyasi sonuç alamadığı ortaya çıkmıştır. Ortaklarının her birinin Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirileri vardır. Bu masanın küçük ortakları kendileri olmasa CHP'nin bu kadar oy alamayacağını iddia etti. Genel başkan vekillerini bu partilere dağıtmıştır. Bundan sonra bir hesap vermesi, açıklama yapması gerekmiştir. Sürekli seçim meşrutiyetini gündeme getiriyor. CHP içinden de bir desteği yoktur.

Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı - Resim : 6

Terör örgütleri kendisini desteklediğini açıklarken bunlara yönelik açıklama yapan dememize rağmen açıklama yapamadı. Kılıçdaroğlu'nun kendi partisinde kendisi adına yüksek baskılı stresl tek adam rejimi kurduğu ortaya çıktı. CHP yönetimine neden gizli ortaklıklara girdiğine dair hesap vermesi gerekirken vermiyor. Niçin gizli tahhütlerde bulunması gerekirken bundan kaçınıyor. İttifak ortaklarına dürüst olmadığı ortaya çıkıyor. Siyasi yenilgi abidesi haline gelmiş, kendi partisine kayıplar yaşatmış, milletimize yalan söylemiş. Söyleyecek bir şeyi olmadığı için sürekli seçilmiş cumhurbaşkanının ve seçimlerin meşrutiyetini tartışmaya açmaya çalışıyor. Milletten özür dilemesi gereken birinin yalan siyasetinden başka bir şey değil."

Son Dakika: AK Parti'de kongre süreci başladı! Tarih resmen açıklandı - Resim : 7

Kağıthane'de şehit edilen polis memuru Hakan Telli'nin kanı yerde kalmadı Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in son durumu ne? Sondaj çalışmaları için 3 yeni bölge! Irak'tan Türkiye ile Kalkınma Yolu Projesi açıklaması