Son Dakika: Adnan Menderes anıldı! İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yaşananlar utanç vericidir

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin 62. yılında yapılan anma töreninde açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "O dönem yaşananlar demokrasi ve insanlık adına utanç vericidir" dedi.

Son Dakika: Adnan Menderes anıldı! İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yaşananlar utanç vericidir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin 62. yılında yapılan anma töreninde açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, "O dönem yaşananlar demokrasi ve insanlık adına utanç vericidir" dedi.

Son Dakika: Adnan Menderes anıldı! İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yaşananlar utanç vericidir - Resim : 1

NUMAN KURTULMUŞ'TAN MENDERES MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 62. yıl önce idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'i andı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kurtulmuş şu ifadelere yer verdi; 

'Yeter söz milletindir' şiarıyla yürüttüğü hak ve hürriyet mücadelesiyle aziz milletimizin gönlünde ebediyete kadar şerefli bir davanın şehitleri olarak yer alacak Adnan Menderes ve arkadaşları Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu’yu vefatlarının sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum.

Bugün, demokrasimizin cesur bayraktarı ezan şehidi Adnan Menderes’i ve arkadaşlarının aziz hatıralarını tazimle yâd ederken; millî iradeye yönelen tüm darbeleri ve darbeci zihniyetleri bir kez daha lanetliyorum.

İdam sehpasındaki son sözü 'Devletime ve milletime ebedi saadetler dilerim' olan merhum Menderes’in, köklerinden kopmadan dallarını zirveye uzatan bağımsız bir Türkiye düşünü gerçeğe dönüştürmek için attığı adımlar, Türkiye Yüzyılı istikametimizde bizler için yol gösterici olmaya devam edecektir.

Fatih Altaylı Yılmaz Güney tartışmalarına dahil oldu! Genelkurmay Başkanı Gürak, Norveç'te NATO toplantısına katıldı Evlilik kredisi, ev kadınlarına emeklilik, Bağ-Kur'luya erken emeklilik, ara zam... Türk demokrasi tarihinin utanç günü: 17 Eylül