Son Dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan AP'nin Türkiye raporuna tepki!

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AP'nin Türkiye raporu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Bu rapor AP’nin gerek ülkemizle ilişkiler gerek AB’nin geleceğine ilişkin her zamanki sığ ve vizyonsuz yaklaşımının bir yansımasıdır" dedi.

Son Dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan AP'nin Türkiye raporuna tepki!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AP'nin Türkiye raporu hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) skandal Türkiye raporuna tepki gösterdi. "Yanlış, taraflı, temeli olmayan bir rapor" diyen Bakan Tunç, "Türkiye'nin reform sürecini görmezden gelmek taraflı ve yanlış" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan AP'nin Türkiye raporuna tepki! - Resim : 1

İSVEÇ'TE PKK PROVOKASYONU

Bakan Tunç, "Teröre müsamaha göstermek ifade özgürlüğü değil. İsveç NATO'ya katılmak istiyorsa beklentileri karşılamalı" şeklinde konuştu.

"SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sezgin Tanrıkulu hakkında savcılığa soruşturma izni verildi." dedi.

Son Dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan AP'nin Türkiye raporuna tepki! - Resim : 2

AP'DEN SKANDAL RAPOR

AP'nin raporunda Türkiye'nin siyasi, ekonomik, enerji ve dış politika açısından stratejik öneme sahip bir ülke, kilit bir ortak olduğu vurgulanarak, AB-Türkiye ilişkilerinin uzun vadeli bir vizyona dayanması ve işbirliği üzerine inşa edilmesi çağrısında bulunuldu.

Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin "mevcut koşullar içinde" yeniden başlatılamayacağı belirtilen raporda, ilişkilerin geleceği için karşılıklı çıkarları kapsayan "paralel ve gerçekçi" bir çerçeve bulmaya yönelik sürecin başlatılması tavsiye edildi.

Raporda ayrıca üye ülkelere Türk Erasmus öğrencilerine yönelik vize işlemlerinin hızlandırılmasına yönelik tedbirleri uygulama davetinde bulunuldu.

AP'nin raporları, tavsiye niteliği taşıyor ve herhangi bir karar mercii değil.

Son Dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan AP'nin Türkiye raporuna tepki! - Resim : 3

BAKANLIKTAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen Türkiye raporuna ilişkin yapılan açıklamada "Türkiye karşıtı çevrelerin dezenformasyonuna dayalı haksız itham ve önyargılarla dolu bu rapor, AP’nin gerek ülkemizle ilişkiler gerek AB’nin geleceğine ilişkin her zamanki sığ ve vizyonsuz yaklaşımının bir yansımasıdır." denildi.

Rauf Denktaş'ın torunu Polonya Büyükelçiliği'ne atandı 9 ayda bin 229 terörist öldürüldü Eyüpsultan tarihi mezarlığı talan edildi! Defineciler mi yaptı? Kayıp ekonomist Korhan Berzeg olayında yeni gelişme! Sulama depoları boşaltıldı