Sokak röportajında hakaret | Dilruba Y. hakkında kamu davası açıldı

İzmir'de verdiği sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim engelini eleştirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Bu yaptığı darbe" diyen AK Parti'ye oy verenler için ise "Hepiniz beyni emcüklenmiş geri zekalılarsınız" ifadelerini kullanan Dilruba Y. hakkında iddianame hazırlandı. Hakkında kamu davası açılan Dilruba Y. 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacak.

  • İzmir'de verdiği sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim engeline öfke kusarak Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Bu yaptığı darbe" diyen, AK Parti'ye oy verenler için ise "Hepiniz beyni emcüklenmiş geri zekalılarsınız" ifadelerini kullanan Dilruba Y.'nin tutuklanması kararı üzerine tartışmalar devam ederken, genç kadın hakkında iddianame tamamlandı.
  • Dilruba Y.'nin avukatı Hüseyin Yılmaz, "Kamu davası açıldı, duruşma günü 3 Eylül'e verildi" açıklamasını yaptı.
  • Avukat bugün basın açıklaması yaparak "Hukuksuz bir şekilde kanunda hiç bir tanımı olmayan bir usülle Dilruba tutuklanmıştır. Bu tutukluluğun derhal kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

"JET HIZINDA HAZIRLANAN İDDİANAME"

  • Yılmaz, "Gözümüze çarpan ilk şey halka kin ve düşmanlığa aşağılama suçundan iddianamenin başsavcı vekili tarafından alelacele hazırlanıp kamu davasının açıldığını gördük. Açılan kamu davasında da duruşma gününün dahi tayin edildiğini öğrendik. Tutukluluğa itiraz ettik" ifadelerini kullandı.
  • Avukat Yılmaz şu ifadeleri kullandı:
  • "İki günde jet hızında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Dilruba'nın 3 Eylül günü saat 14.00'te görülecek. Dilruba'nın 3 Eylül'den önce tahliye edileceğini düşünüyoruz.
  • Adalet duygusunun incinmemesi için Dilruba'nın derhal tahliye edilmeli. Hukuki düzenlemeler kapsamında Dilruba'nın tahliye edilmeli."

NE OLMUŞTU?

  • İzmir'de 'Tüylü Mikrofon' YouTube kanalının sokak röportajında konuşan D.K. isimli kadın Instagram'a erişim engeli getirilmesiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:
21. yüzyılın göbeğinde, koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek o da babasının çiftliği, ahırı gibi kullanır. Elin Arap'ı öldü diye ben neden yas tutuyorum. Beni ilgilendirmez.  Bu yaptığı darbe. Instagram'ın kapatılması darbe, hayvan katliamıyla ilgili yasa çıkarılması darbe. Kimse kalkıp da kafasına göre Instagram'ı kapatamaz.
Hiçbir şekilde kesilmesini de istemiyorum. Geri zekalısınız. Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz ve Allah'tan da üstün tutup ona taptığınız, sosyal medyanın kapatılmasını, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için hepiniz birer geri zekalılarsınız. Bunun da kesilmesini hiçbir şekilde istemiyorum.
  • Tepki çeken ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: haberet.com

Mahmud Abbas'ın açıklamaları dünya manşetlerinde Bursa Valisi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı Sahipsiz sokak hayvanları açıklaması: Yaptırım uygulanacak İstanbul Halk Ekmek fabrikasında un biti skandalı