Sınıf annesi uygulamasına ret! Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere mektup gönderdi

Milli Eğitim Bakanlığı, ekim ayında Türkiye'nin gündemine oturan ilkokul öğrencisi ile bir sınıf annesinin tartışmasına son noktayı koydu. Valiliklere gönderilen mektupta, mevzuatta yeri olmayan uygulamalara mahal verilmemesi istendi.

  • 24 Ekim'de Türkiye gündemine oturan 'öğrenci-sınıf annesi tartışması'nda son noktaya gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen mektupta, sınıf anneliği için 'mevzuatta yeri olmayan' ifadesi kullanıldı.

Sınıf annesi uygulamasına ret! Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere mektup gönderdi - Resim : 1

ÖĞRENCİLERİN GÖRÜNTÜLERİNİ KAYDEDİYORLAR

  • Valiliklere, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından gönderilen ‘Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)’ konulu yazıda, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.

Sınıf annesi uygulamasına ret! Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere mektup gönderdi - Resim : 2

"MEVZUATTA YER ALMAYAN UYGULAMALAR..."

  • Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedilen yazıda "Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereğini rica ederim" ifadelerine yer verildi.
  • Kararın bildirilmesinin ardından bazı okulların sınıf annelerinin görevlerine son verilmesine dair duyurular paylaştığı görüldü.

Sınıf annesi uygulamasına ret! Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere mektup gönderdi - Resim : 3

"SINIF ANNESİ SANLİ DÜNYANIN AĞASI"

  • Son olarak bir öğrencinin sınıf annesiyle tartışması gündem olmuştu.
  • “Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım” diyen veliye, öğrencinin “Sınıf annesi sanki dünyanın ağası” diye cevap verdiği videoya tepki yağmıştı.

Sınıf annesi uygulamasına ret! Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere mektup gönderdi - Resim : 4

Ankara'da FETÖ soruşturması! 4 şüpheli gözaltına alındı Yaban keçileri göç yoluna koyuldu İzmir'de 41 düzensiz göçmen yakalandı Kabine toplandı! Masada asgari ücret var