Sinan Oğan'dan 'Kılıçdaroğlu' itirafı: Ülkeyi yönetemeyeceğiz dedi

2023 seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleyen Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu'yla seçim döneminde yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Oğan açıklamasında, "Kılıçdaroğlu, ülkeyi yönetemeyeceğiz dedi" ifadelerini kullandı.

  • Türkiye, geçtiğimiz yılın 14 Mayıs'ında sandık başına giderek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oy kullandı. Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda 50+1 oranında oy alamadığı için seçimler ikinci tura kaldı.
  • Seçimlerden üçüncü olarak ayrılan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurmuştu.
  • Ata İttifakı temsilcilerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Kılıçdaroğlu ile bir protokol imzalayarak desteğini Millet İttifakı'na vermişti.
  • Sinan Oğan, katıldığı TV100 canlı yayınında, ikinci turda neden Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine sunduğu tekliflerin detaylarını anlattı.

"ÜLKEYİ YÖNETEMEYECEĞİZ, KRİZ ÇIKAR"

  • Kılıçdaroğlu'nun kendisine destek vermesi karşılığında Ümit Özdağ'a verdiğinden fazlasını teklif ettiğini belirten Oğan, "Ben devlet adamıyım. Meclis çoğunluğunu sağlayamayan Millet İttifakı'nı desteklemek ülkede büyük bir kriz doğururdu. Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul etseydim bakanlıklarım olacaktı. Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık alacaktım." diye konuştu.
  • Oğan, Kılıçdaroğlu'nun kendisine kazanmaları durumunda da "Ülkeyi yönetemeyeceğiz, kriz çıkar." dediğini aktardı.
Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ'cüler yakalandı İzmir Menderes'teki yangının ardından bir yangın da Çeşme'de İzmir'in birçok bölgesinde yangın Cumhurbaşkanı Erdoğan Berdimuhammedov ile görüştü