Sinan Oğan: Demokrasi için FETÖ darbesi kadar linç darbesi de tehlikelidir. Sizin getireceğiniz demokrasiden Allah korusun!

14 Mayıs'taki seçimlerde yüzde 5 oy alan Sinan Oğan, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklamıştı. Oğan'ın bu açıklamasının sonra sosyal medyada yoğun bir linç girişimi başlatıldı. Canlı yayında konuşan Oğan, hem Kılıçdaroğlu'nu desteklememe sebebi hem de linç konusu hakkında açıklamalar yaptı. Oğan, " Siz dersinize çalışmamış, vatandaşı ikna edememişsiniz. Demokrasi için FETÖ darbesi kadar linç darbesi de tehlikelidir. Sizin getireceğiniz demokrasiden Allah korusun!" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5 oy oranı ile ikinci seçimlerde odak noktası haline gelen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, geçtiğimiz günlerde, ikinci seçimler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini açıklamıştı.

Oğan'ın bu desteğini açıklamasının ardından hem ATA İttifakı dağılmış hem de Oğan'a karşı sosyal medyada büyük bir linç başlamıştı.

TRT Haber canlı yayınına konuk olan Sinan Oğan gündeme dair yaptığı açıklamalarında, hem Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden desteklemediği hem de kendisine karşı yürütülen linçler hakkında konuştu.

Oğan'ın açıklamalarında şu başlıklar öne çıktı;

"SİZ DERSİNİZE ÇALIŞMAMIŞSINIZ"
"Biz iki tarafla da görüştüğümüzde ben Kılıçdaroğlu'na söyledim, nasıl yapacaksınız dedim ama bana tatmin edici bir cevap veremedi. Parlamento'da HDP'siz bir üstünlük olsaydı oturulup yine düşünülürdü. Hem HDP'nin desteğine muhtaç olacaksınız hem de üstünlük sağlamayacaksınız bir de Türk milliyetçileri gelin biz beceremedik bize koltuk çıkın biz seçimi kazanalım, yok böyle bir dünya! HDP'nin varlığına rağmen bir üstünlük olmuyor, hepsi bir araya gelse de üstünlük sağlanamıyor. Dost acı söyler ben açık söylüyorum, siz dersinize çalışmamışsınız, siz vatandaşı ikna edememişsiniz, siz istikrarın olmazsa olmazı parlamentoyu alamamışsınız."


"FETÖ DARBESİ KADAR TEHLİKELİDİR"
"Bu işlerin linçle olmayacağını anlamanız lazım. Yeri gelmişken linçle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Sayın Meral Akşener bir karar verdi masadan kalktı. Aynı güruh nasıl bir linç etmektir. Ailesine özel hayatına kadar Sayın Akşener'i perişan ettiler. Akşener geri döndü bu sefer hiç yüzleri kızarmadan övmeye başladılar. Sonra Sayın İnce'ye başladılar, sürecin dışına itildi. Hem de en aşağılık usüllarce. Şimdi de sıra bize geldi. Biz hangi pazarlığı yaptık? Hani biz pazarlıkçıydık? Biz ilkelerimizi ortaya koyduk ve İlkeler bazında bir uzlaşma sağladık sadece. Şimdi ise onların istediklerini yapmadık diye tekrardan başladılar. Demokrasi için FETÖ darbesi kadar linç darbesi de tehlikelidir. Beğenmediklerini, rakip gördüklerini linç ediyorlar. Sosyal medya darbesi planlayan bir kitle var."

"SİZİN GETİRECEĞİNİZ DEMOKRASİDEN ALLAH KORUSUN!"
"Beni eleştirebilirsiniz, benimle aynı düşünmek zorunda değilsiniz ama bana, eşime, çocuklarıma linç küfür hakaret.. Nedir bu? Sizden ve sizin getireceğiniz demokrasiden Allah korusun! Böyle bir linç kültürüyle demokrasi mi gelir? Siz insanlara saygı duymayacaksınız, küfür edeceksiniz, hakaret edeceksiniz sonra da demokrasiden bahsedeceksiniz. Yok böyle bir şey!"

Kılıçdaroğlu'ndan tüm Türkiye'ye SMS Sinan Oğan Cumhur İttifakı'na neden destek verdiğini açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet İttifak'ı içinde bazı kopuşlar olacak Oğuzhan Uğur açıkladı! Kılıçdaroğlu bölümü sansüre uğradı